finnish roundup 0224

NHL:ssä pelattiin sunnuntaina kuuden ottelun kierros. Patrik Laine onnistui jälleen maalinteossa, kun Winnipeg Jets kohtasi Arizona Coyotesin. Miro Heiskanen ja Esa Lindell pääsivät myös tehopisteille, kun Dallas Stars kellisti Chicago Blackhawksin.

Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 4-1
Patrik Laineen maali oli Jetsille laiha lohtu, kun joukkue kärsi tappion Coyotesille. Laine vei Jetsin johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun hän iski ylivoimalla maalin paraatipaikaltaan Blake Wheelerin poikittaissyötöstä. Maali oli Laineelle kolmas kahteen viime otteluun. Coyotesin maaleista vastasivat Brad Richardson, Lawson Crouse, Clayton Keller ja Josh Archibald.

ARI-WPG: Laine onnistuu ylivoimalla

Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-4
Miro Heiskanen ja Esa Lindell merkkauttivat yhdet syöttöpisteet, kun Stars voitti Blackhawksin. Starsin suurimmaksi sankariksi nousi kuitenkin juuri organisaatioon siirtynyt Matt Zuccarello, joka iski ensimmäisessä ottelussaan tehot 1+1. Valitettavasti norjalainen kuitenkin loukkaantui ottelun aikana ja on sivussa vähintään neljä viikkoa. Anton Hudobin pysäytti Starsin maalilla peräti 44 laukausta ja oli yksi ottelun hahmoista. Blackhawsin Patrick Kanen 20 ottelun pisteputki napsahti poikki. Myös Dallasin Roope Hintz jäi ilman tehopisteitä.

CHI-DAL: Zuccarello iskee Stars-debyytissään

Washington Capitals - New York Rangers 6-5 ja.
Capitalsin ja Rangersin ottelusta muodostui melkoinen maalijuhla. Capitals johti ottelua kahteen otteeseen, mutta sitkeä Rangers kiri itsensä molemmilla kerroilla rinnalle. Jevgeni Kuznetsov kuitenkin lopetti Rangersin pyristelyt jatkoaikaosumallaan. Capitalsin Nicklas Bäckström (2+0) ja Rangersin Jimmy Vesey (1+1) olivat ottelun tehomiehet.

WSH-NYR: Kuznetsov ratkaisee ottelun jatkoajalla

Detroit Red Wings - San Jose Sharks 3-5
Kapteeni Joe Pavelski johdatti hattutempullaan Sharksin voittoon Red Wingsistä. Detroit johti ottelua vielä toisen erän loppupuolella lukemin 3-2, mutta sen jälkeen Pavelski onnistui maalinteossa kolmesti peräkkäin. Sharksin Joonas Donskoi jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Tappio oli Red Wingsille jo viides peräkkäinen.

DET-SJS: Pavelski iskee uransa viidennen hattutempun

Minnesota Wild - St. Louis Blues 2-1 ja.
Ryan Donato nousi jälleen uuden joukkueensa sankariksi, kun Wild kaatoi Bluesin jatkoajalla. Hiljattain Boston Bruinsista Minnesotaan siirtynyt Donato on iskenyt Wildissa pelaamissaan kolmessa ottelussa tehot 1+3=4. Minnesotan Mikael Granlund jäi ilman tehopisteitä. Voitto oli Wildille kolmas peräkkäinen ja toi joukkueelle elintärkeitä pisteitä kamppailussa pudotuspelipaikoista.

MIN-STL: Donaton komea rannelaukaus ratkaisee ottelun

Ottawa Senators - Calgary Flames 1-2
Otteluun jättimäisenä altavastaajana lähtenyt Senators laittoi Flamesin yllättävän tiukille sunnuntain kierroksella. Senators roikkui Brady Tkachukin maalilla pisteessä kiinni aivan ottelun viime hetkille saakka, mutta joutui maistamaan tappion karvasta kalkkia, kun Flamesin Austin Czarnik ratkaisi ottelun vain 41 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

OTT-CGY: Tkachuk ohittaa Rittichin läpiajosta

New York Rangersissa kulttimaineeseen noussut norjalaishyökkääjä Matt Zuccarello pelasi ensimmäisen pelinsä Dallas Starsissa vaihtokaupan jälkeen. Zuccarello iski tehot 1+1, mutta loukkaantui kolmannessa erässä blokatessaan Connor Murphyn laukausta. Ylävartalovamma pitää hyökkääjän sivussa vähintään neljän viikon ajan.
- Blokkasin laukauksen ja se osui minua huonoon kohtaan, joten olin todella epäonnekas. Tämä on syvältä, harmitteli Zuccarello.
Norjalainen ehti kuitenkin lyhyestä debyytistään huolimatta vakuuttaa seurakaverit.
- Valitettavasti Mats pelasi vain kahden erän verran, mutta heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli selvää, että tämä kaveri osaa rakentaa peliä ja että häneltä löytyy pelisilmää. Oli hauskaa pelata hänen kanssaan, hehkutti Tyler Seguin.
Ottawa Senatorsin Brady Tkachuk ja Calgary Flamesin Matthew Tkachuk kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa NHL:ssä. Matthew pääsi voiton makuun, mutta nuorempi veli Brady onnistui kuitenkin iskemään joukkueensa ainoan osuman.
- Koko perhe puhui siitä, että tämä viikonloppu oli todella hauskaa seurattavaa. Olen todella kiitollinen perheelleni ja kavereilleni, jotka tulivat tänne Ottawaan asti katsomaan peliä. St. Louisista, Winnipegistä ja Bostonista on tänne aikamoinen matka. Saimme kaikki paikalle ja se oli hienoa, kiitteli Matthew ottelun jälkeen.