BarkovCarolina

Torstaiyön valtava NHL-kierros toi hyviä uutisia muiden muassa Minnesota Wildille ja Tampa Bay Lightningille, mutta nihkeän tappion pudotuspeleistä yhä haaveilevalle Florida Panthersille.

Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-4
Floridan voittoputki katkesi kolmen ottelun mittaisena, kun Carolina tarrasi villi kortti -pudotuspelipaikkaan. Panthersin kahdeksan rangaistusta kostautuivat, sillä Hurricanes iski kahdesti ylivoimalla ja nousi tappioasemasta edelle. Teuvo Teräväinen syötti molemmat Hurricanesin kolmannen erän maalit, joilla se kiri voittoon. Joukkuetoveri Sebastian Aho kirjautti yhden syöttöpisteen. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov iski yhden osuman ja kaksi pistettä.

New York Rangers - Minnesota Wild 1-4
Mikael Granlund osui kertaalleen, kun Wild katkaisi viiden ottelun tappioputkensa. Suomalaishyökkääjä vastasi Minnesotan 2-1 osumasta sutiessaan paluukiekon maalin edestä verkkoon. Voitto nosti Wildin takaisin pudotuspelipaikoille.

NYR-MIN: Granlund kaatuu, mutta onnistuu silti

Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres 2-1 vl.
Tampan kahdeksas peräkkäinen voitto irtosi vasta voittolaukauskilpailusta. Varsinaisella peliajalla nähtiin vain kaksi osumaa. Toisen niistä viimeisteli Lightningin Nikita Kutsherov, jolle tehopiste oli jo sadas tällä kaudella. Sabresin maalin teki Rasmus Dahlin ja maalin suulla Carter Hutton torjui 39 kertaa. Voittolaukauskilpailussa Steven Stamkosin ja Kutsherovin onnistumiset käänsivät kamppailun Lightningille.

TBL-BUF: Kutsherov saavuttaa 100 pisteen merkkipaalun

New Jersey Devils - Ottawa Senators 4-0
Cory Schneider kirjautti ensimmäisen nollapelinsä lähes puoleentoista vuoteen komeassa voitossa Ottawasta. Schneider torjui 30 kertaa, eikä ilman kolmea avainhyökkääjää pelannut Senators löytänyt keinoja maalintekoon.
Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks 0-4
San Josen voittoisa vire sai jatkoa Penguinsin kustannuksella. Tomas Hertl iski kahdesti ja Martin Jones keräsi 26 torjuntaa nollapelissä, jonka myötä Sharks on voittanut kymmenestä viime ottelustaan kahdeksan.
Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 2-3
Aleksandr Ovetshkin iski jo NHL-uransa 650. osuman pitkittäessään Leafsin alakuloista jaksoa kolmannella peräkkäisellä tappiolla. Suurin sankari löytyi kuitenkin Capitalsin maalilta, sillä Toronto suorastaan dominoi laukaustilastoa valtaosan ottelusta ja Braden Holtby joutui venymään 40 torjuntaan.

TOR-WSH: Ovetshkin lataa suoraan syötöstä ylivoimalla

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 5-1
Vahva ensimmäinen erä antoi Canadiensille avaimet voittoon. Montreal pakotti Flyersin vaihtamaan maalivahtia iskettyään kolme kertaa 11 ensimmäisen peliminuutin aikana. Mukaan mahtui Jesperi Kotkaniemen osuma. Flyers ei missään vaiheessa toipunut surkeasta alustaan, vaikka saikin lopulta rikottua Carey Pricen nollan kolmannessa erässä.

MTL-PHI: Kotkaniemi viimeistelee Byronin syötöstä

Nashville Predators - Los Angeles Kings 2-1
Pekka Rinteen vahva 28 torjunnan suoritus avitti Predatorsin Central-divisioonan kärkipaikalle. Isäntien maalintekijöiksi nousivat Kyle Turris ja Roman Josi. Kings puolestaan kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappionsa.
Dallas Stars - St. Louis Blues 5-2
Villin lännen meininki toisessa erässä kääntyi Dallasin eduksi. Stars osui toisen erän alkuun kolme kertaa kuudessa minuutissa, minkä jälkeen tunteet kuumenivat ja jäähyjä jaettiin puolin ja toisin. Bluesin yksittäinen alivoimamaali oli kuitenkin laiha lohtu, sillä Jamie Benn kuittasi kavennuksen nopeasti ja Stars marssi voittoon. Dallasin Esa Lindell nappasi kaksi syöttöpistettä, Miro Heiskanen yhden.

DAL-STL: Heiskanen tarjoilee, eikä Benn erehdy

Edmonton Oilers - New York Islanders 4-3 ja.
Mikko Koskisen 20 torjunnan iltapuhde kääntyi kuin kääntyikin lopulta voitoksi. Oilers sai aikaisen johdon, mutta menetti sen avauserän lopussa Islandersin osuttua ylivoimalla kahdesti alle puolen minuutin sisällä. Ratkaisu haettiin jatkoajalta, missä Edmonton sai tutun sankarin, kun Connor McDavid laukoi voittomaalin.
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 2-3 ja.
Alex Galchenyuk pilasi Vancouverin torstai-illan kammetessaan jatkoajalla kiekon yllättäen maalin kulmalta verkkoon. Galchenyuk oli jo aiemmin syöttänyt toisen Arizonan osumista, kun kojootit käänsivät 0-1 tappiotilanteen 2-1 johdoksi kolmannessa erässä. Vierasjohtoa kesti kuitenkin vain reilun minuutin ennen kuin Canucks venytti ratkaisun jatkoajalle.
Niukka voitto kuvastaa Minnesotan tukalaa tilannetta sarjataulukossa. Jokaisen voiton ja tappion merkitys on tällä hetkellä iso.
- Tarvitsimme todella tämän voiton. Tunnelma pukukopissa on aivan toisenlainen voiton jälkeen. Toivottavasti pystymme rakentamaan tämän päälle lisää hyviä asioita, maalintekijä Granlund totesi.
Floridan tunnelma oli päinvastainen. Tappio tärkeässä ottelussa vaikeutti tilannetta entisestään.
- Jokainen ottelu on meille nyt elintärkeä. Tällaisen neljän pisteen ottelun häviäminen on kova paikka, varsinkin kun vastassa oli joukkue, jota yritämme saada kiinni sarjataulukossa, Barkov harmitteli.