hughes gusev

Maanantai oli NHL:ssä kiireinen, sillä lähes puolet joukkueista oli tositoimissa harjoituskauden ensimmäisissä kamppailuissa. Suurimmat suomalaisonnistujat olivat maalivahteja, kierroksen puhutuin pelaaja sen sijaan oli New Jersey Devilsin kesällä varaama superlupaus Jack Hughes.

New Jersey Devils - Boston Bruins 4-3 ja.
Jack Hughes antoi lupaavia näyttöjä välittömästä iskukyvystään, kun Devils nousi varhaisesta tappioasemasta huolimatta voittoon Bruinsista. Hughes teki ylivoimalla Devilsin 1-1 tasoitusmaalin ottelun toisessa erässä Sami Vatasen esityöstä. Sen jälkeen Devils sai ainakin hetkellisesti otteen. Kolmannessa erässä tehtiin peräti neljä maalia vuorotteluperiaatteella, ja Jack Studnickan 3-3 tasoitus viimeisellä minuutilla saatteli ottelun jatkoajalle. Siellä Hughes otti jälleen roolia ja iski ratkaisun heti ensimmäisessä vaihdossaan.

NJD-BOS: Hughes osuu heti Devils-debyytissään

Nashville Predators - Florida Panthers 6-3
Nashville käänsi tappioaseman hurjaksi tykitykseksi kolmannessa erässä. Panthers oli toisen erän viimeisellä minuutilla 3-2 johdossa ennen kuin Austin Watsonin maali tasasi lukemat. Päätöserässä verkko heilui vain yhdessä kenttäpäädyssä. Philip Tomasino vei Predatorsin johtoon, ja lähes heti perään onnistui Rem Pitlick. Panthersin ylivoimat jäivät hyödyntämättä, ja pari tappelua sekoittivat pakkaa entisestään. Nick Bonino ratkaisi pelin 6-3 osumalla tyhjään maaliin.
Nashville Predators - Florida Panthers 1-0
Maalit olivat tiukassa Predatorsin ja Panthersin toisessa väännössä. Juuse Saros aloitti Nashvillen maalilla ja piti nollan kahden erän ajan ennen kuin siirtyi vaihtopenkin puolelle. Sarokselle kirjattiin 16 torjuntaa. Ottelun ainoa osuma syntyi jo kolmen minuutin kohdalla, kun Laurent Dauphin viimeisteli Miikka Salomäen esityöstä.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 5-4 ja.
Henri Jokiharju heilutti verkkoa, kun Sabres kaivoi vaiheikkaassa ottelussa voiton Penguinsista. Buffaloon kesällä siirtynyt Jokiharju laittoi kiekon verkkoon toisessa erässä ja vei Sabresin 3-1 johtoon. Päätöserään tultaessa Sabresin etumatka oli jo kolme maalia, mutta Penguins pystyi kuromaan sen kiinni kahdeksassa minuutissa kolmannen erän alkupuolella. Jack Eichel kuitenkin varmisti jatkoajalla, että voittajaksi kirjattiin kotijoukkue.
Montreal Canadiens- New Jersey Devils 4-2
Montrealin tehokas lähtö meinasi mennä hukkaan, mutta vahva loppu varmisti kotivoiton Devilsin toisesta miehistöstä. Artturi Lehkonen aloitti maalinteon jo varhain, ja kahdeksan minuutin kohdalla taululla oli jo 2-0 kotijohto. Will Butcher ja Michael McLeod nostivat Devilsin tasoihin. Max Domin päätöserässä ottama rangaistus osoittautui ratkaisuhetkeksi, mutta yllättävään suuntaan, sillä Jake Evans iski 3-2 maalin alivoimalla. Illan viimeisen osuman teki Nick Cousins tyhjään verkkoon.

Philadelphia Flyers - New York Islanders 1-3
Kurittomien joukkueiden kohtaamisessa kirjattiin pitkä lista rangaistuksia, mutta yleisön iloksi myös muutama maali. Islanders ja Flyers lähtivät päätöserään tasatilanteesta Thomas Hickeyn ja James Van Riemsdykin osumien jälkeen. Toisen erän viimeisen yhdeksän minuutin aikana tuomittiin yhteensä 16 minuutin edestä rangaistuksia, mutta ylivoimaosumia ei nähty. Luca Sbisa palautti Islandersin johtoon kolmannen erän alussa, ja Erik Brown viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Washington Capitals - Chicago Blackhawks 4-3 ja.
Aleksi Saarelan maali antoi Chicagolle hyvän alun Washingtonia vastaan käydyssä kamppailussa. Saarela teki ottelun ensimmäisen osuman seitsemän minuutin kohdalla ja vei Blackhawksin johtoon, joka kantoi toisen erän puolelle asti. Tauon jälkeen Capitalsin pelaaminen tehostui, ja muutaman minuutin tehohetken aikana isännät tekivät peräti kolme osumaa. Kamppailu eteni lopulta jatkoajalle asti. Siellä voittomaalin viimeisteli Washingtonin Tom Wilson.

WSH-CHI: Tom Wilson laittaa lopun jatkoajalle

Dallas Stars - St. Louis Blues 0-2
Hallitsevan Stanley Cup -mestarin maali pysyi puhtaana yhtä viime kevään pudotuspelivastustajaa vastaan myös näin syyskuussa. Ville Husso pelasi Bluesin maalilla kaksi ensimmäistä erää ja torjui 13 kertaa. St. Louis iski ottelun molemmat maalit toisessa erässä. Ensin osui venäläishyökkääjä Klim Kostin, sitten puolustaja Robert Bortuzzo.
Calgary Flames - Vancouver Canucks 2-3 ja.
Flames menetti johtonsa viime hetkellä kanadalaisten keskinäisessä väännössä. Johnny Gaudreaun ja Michael Frolikin maalit päästivät Flamesin kolmanteen erään hyvistä asemista, mutta Canucks onnistui nousemaan tasoihin. Jake Virtanen vastasi 2-2 tasoituksesta neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja osui sitten toistamiseen jatkoajalla.

VAN-CGY: Gaudreau onnistuu terävällä laukauksella

Vancouver Canucks - Calgary Flames 3-4
Joukkueiden toisten puolikkaiden kohtaamisessa Calgary oli selvemmin edellä. Canucks oli alusta alkaen alakynnessä, ja heti avauserän jälkeen kaksi maalia tappiolla Dillon Duben sekä Austin Czarnikin osumien jälkeen. Loui Eriksson avasi Vancouverin maalitilin kolmannessa erässä, mutta Czarnikin toinen maali ja Rasmus Anderssonin onnistuminen pitivät Flamesin selvästi edellä. Karkumatka tulikin tarpeeseen, sillä Canucksin kaksi viime hetken kavennusta palauttivat jännityksen loppuminuuteille. Josh Tevesin ja Bo Horvatin osumat jäivät kuitenkin lopulta kosmeettisiksi.
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 2-0
Edmontonin kannattajat pääsivät tuulettamaan sekä voittoa manitobalaisvastustajastaan että myös uuden värväyksensä maalia. James Neal antoi näytteen hyökkäystaidoistaan siirtäessään Oilersin ensimmäisessä erässä johtoon, jota Winnipeg Jets ei kyennyt pyyhkimään taululta. Toisen erän lopulla Ryan Nugent-Hopkins teki 2-0 maalin, joka jäi ottelun viimeiseksi.
Hughesin komean debyytin lisäksi Devils-kannattajia lämmitti koko uuden trion onnistuminen. Kun jatkoaika käynnistyi, jäällä olivat kesän ykkösvaraus sekä kaksi tuoretta hankintaa, venäläishyökkääjä Nikita Gusev sekä puolustajatähti P.K. Subban.
- Jack todisti, miksi hän oli ykkösvaraus, ei siinä sen kummempaa. Hän teki hienoja juttuja kentällä. Ennen jatkoaikaa sanoin kuulleeni huhuja, että hänen mahansa olisi täynnä jo ensimmäisen maalin jälkeen. Hän sanoi, ettei sellainen kuulu hänen tapoihinsa, Subban naureskeli.
Hughesin mukaan jatkoajan alla itseluottamus alkoi olla jo korkealla.
- Ensimmäinen erä oli tunnustelua. Ensimmäisen maalin jälkeen kiekko tuntui lavassa paremmalta, se oli käännekohta, superlupaus totesi.