SweFinWJC

Tutut ongelmat tehottomuus, maalintekopaikkojen vähyys ja pelin muuttuminen puskemiseksi olivat Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen ongelmat nuorten MM-kisojen avausottelussa. Suomi hävisi B-lohkon ottelussa Ruotsille maalein 1-2 (0-1, 0-1, 1-0).

• Alku oli nihkeä. Emme pystyneet antamaan, mitä pystyisimme. Jäähyt kostautuivat. Lopussa paransimme, mutta emme pystyneet kirimään, Suomen kapteeni Aarne Talvitie summasi Ylen televisiohaastattelussa.
    Ruotsi pelasi läpi ottelun Suomea räväkämmin ja sai tehoja irti erikoistilanteissa, joita Suomi tarjoili kahden ensimmäisen erän runsaalla jäähyilyllään. Avauserässä Henri Jokiharju otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta, ja Ruotsin Erik Brännström tarvitsi vain 13 sekuntia ylivoima-aikaa maalin tekemiseen.
    Toisen erän alkupuolella Suomen Sami Moilanen ja Samuli Vainionpää ottivat samaan aikaan kahden minuutin rangaistukset, eikä Suomen kahden miehen alivoima kestänyt kuin 12 sekuntia. Brännström laukoi tulisesti ottelun toisen osumansa. Maaliin esityön tehnyt Adam Boqvist merkkautti illan toisen syöttöpisteensä.
    Suomi pääsi toisessa erässä pelaamaan ylivoimaa kaksi kertaa, mutta ei onnistunut luomaan vaarallisia tilanteita. Nuoret Leijonat sai ylivoimiensa myötä otetta pelistä ja hallitsi lyhyitä hetkiä myös tasaviisikoin, mutta Ruotsi puolusti Suomen pois maalintekopaikoilta.
    - Ne voitti enemmän kaksinkamppailuja eikä päästy kiekolle. Ei päästy sitten myöskään kiinni kiekolliseen peliin, Suomen joukkueen nuorin pelaaja Anton Lundell tiivisti kahden erän jälkeen Ylen televisiohaastattelussa.
    Suomi paransi peliään kolmanteen erään, ja yritys palkittiin erän lopulla. Kaapo Kakko ja Jesse Ylönen rakensivat tilanteen, ja Talvitie kavensi lukemat 1-2:een vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
    Suomen maalivahti Ukko-Pekka Luukkoselle kertyi ottelussa 28 torjuntaa. Ruotsin Samuel Ersson torjui 29 laukausta, mutta vaarallisten tilanteiden määrä jäi pieneksi. Lopussa Suomi tavoitteli tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja otti Luukkosen pois maalilta. Suomi sai hyvän pyörityksen Ruotsin maalille, mutta maalivahti Ersson kesti esimerkiksi Eeli Tolvasen ja Oskari Laaksosen yritykset.
    - Nyt ei myöskään pomppinut eduksemme, ja jäähyt veivät momentumin. Emme päässeet myöskään paljon kokeilemaan vastustajan maalivahtia, Talvitie tuumi.
    Suomi ei ehdi märehtiä kauan tappiotaan, koska Kazakstan asettuu vastaan jo varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa pelattavassa ottelussa.
    Kanada riepotteli Tanskaa
    Maxime Comtois teki neljä maalia ja Morgan Frost pisteet 3+2, kun Kanada murskasi A-lohkon kohtaamisessa Tanskan 14-0. Brett Leasonille kertyi pisteet 2+2 ja Cody Glassille 0+4.
    Kanada teki kaksi maalia jo ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella ja jatkoi myllytystään läpi ottelun. Kanadan maalivahti Michael DiPietrolle kertyi 14 torjuntaa, mutta Tanskan William Rørth torjui 31 kertaa. A-lohkon piikkipaikan heti alussa haltuunsa ottanut Kanada laukoi 45 kertaa kohti vastustajan maalia. Tanskalaiset jäivät yli kolme kertaa pienempään laukausmäärään.
    Otteluissa Tshekki - Sveitsi ja Yhdysvallat - Slovakia vääntö oli tiukkaa. A-lohkossa Tshekki ylsi voittoon vasta jatkoajalla, kun se kukisti Sveitsin 2-1. David Kvasnicka viimeisteli voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla. B-lohkossa Yhdysvallat voitti Slovakian 2-1. Slovakia siirtyi toisen erän lopussa 1-0 johtoon Marek Korecikin täysosumalla, mutta Yhdysvallat iski terävästi kolmannen erän alussa. Mikey Anderson tasoitti toisella minuutilla, ja Evan Barratt teki voittomaaliksi jääneen osuman neljä ja puoli minuuttia Andersonin jälkeen.