hank 5717

GREENBURGH, NEW YORK- Henrik Lundqvistin on oltava parhaimmillaan, jotta New York Rangersilla olisi mahdollisuus jatkaa kauttaan tiistain jälkeen.
Rangers on Itäisen konferenssin toisen kierroksen ottelusarjassa Ottawa Senatorsia vastaan 2-3 tappiolla.

• Tiedän, että minun on oltava huippuvireessä tiistaina, Lundqvist totesi.
    Ruotsalaisvahti on tunnetusti ollut parhaimmillaan, kun joukkue on pelannut selkä seinää vasten. Hän on suurin syy siihen, että Rangers on pelannut kevään 2012 jälkeen 92 pudotuspeliottelua, enemmän kuin mikään muu liigan joukkueista.
    Lundqvist on voittanut 15 ottelua (15-5), päästettyjen maalien keskiarvo on 1.74 ja torjuntaprosentti 94,5 siitä lähtien, kun Rangers oli pakkovoiton edessä Itäisen konferenssin neljännesvälierien kuudennessa ottelussa Senatorsia vastaan vuonna 2012. Rangers lopulta voitti sarjan oltuaan 2-3 tappiolla.
    Tosin viime kauden ensimmäisen kierroksen viidennessä ottelussa hän päästi kuusi maalia ja Pittsburgh Penguins pudotti Rangersin jatkosta.
    Lundqvistilla on kymmenen voittoa (10-1), kaksi nollapeliä, päästettyjen maalien keskiarvo 1.05 ja torjuntaprosentti 96,5 viimeksi pelaamissaan 11 kotiottelussa aina siitä lähtien, kun Rangers oli pudotusuhkan alla konferenssin semifinaalin neljännessä ottelussa Penguinsia vastaan vuonna 2008. Noista otteluista yhdeksässä hän päästi korkeintaan yhden maalin.

Vuoden 2015 idän finaalin seiskaottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan Lundqvistia kohti lauottiin 25 kertaa, ja hän päästi kaksi maalia. Rangers hävisi 1-2. Se on viimeisin kerta, kun Rangers on ollut pakkovoiton edessä kotihallissaan.
Kun mukaan lasketaan pakkovoiton edessä pelatut ottelut, Lundqvist on ottanut 16 voittoa (16-10). Päästettyjen maalien keskiarvo on 1.99 ja torjuntaprosentti 93,7.
- Hän on niin keskittynyt, ja hänestä näkee, että hän on valmis pelaamaan. Hänen silmistään näkee, että hän on valmis taistelemaan. Hänellä ei ole mitään rutiineja. Sen näkee hänen olemuksestaan, Rangersin keskushyökkääjä Derek Stepan selitti.
Lauantaina Ottawassa pelatussa ottelusarjan viidennessä kohtaamisessa Lundqvist päästi 37 laukauksesta 5 maalia, mukaanlukien Derick Brassardin tasoitusmaali, kun ottelua oli jäljellä 1.26, ja Kyle Turrisin jatkoerän voittomaali.
Brassardin osuma oli toinen kuudella viittä vastaan päästetty maali ottelusarjassa.
- Niillä on ollut ottelusarjassa iso merkitys. Parissa ottelussa olemme pelanneet hyvin vain 55 minuuttia. Mutta se on nyt mennyttä, Lundqvist ruoti.
Rangers voitti sekä kolmannen että neljännen ottelun kotona lukemin 4-1, ja Lundqvist päästi ottelujen yhteensä 50 laukauksesta vain kaksi maalia. Samanlaisella pelillä Rangers venyttää ottelusarjan seiskapeliin.
- Kyse ei ole niinkään pelisysteemistä vaan asenteesta ja mielialasta. Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin keskityt ja hallitset ajatuksesi, Lundqvist huomautti.
Ottelusarjassa on pelattu runsaat 329 minuuttia, ja Rangers on ollut johtoasemassa lähes 180 minuuttia. Tappioasemassa joukkue on ollut 13.10 minuutin ajan. Rangers on tehnyt avausmaalin kaikissa viidessä pelatussa ottelussa ja johtaa Senatorsia tehdyissä maaleissa 18-15, mukaanlukien erikoistilanteiden maaleissa 4-1.
Rangersin ainoa mahdollisuus venyttää sarja seiskaotteluun on Lundqvistin huippupeli.
- Tiedäme joka ilta, että meillä on yksi liigan parhaista maalivahdeista, jos ei paras. Varsinkin tiukoissa tilanteissa hänen pelinsä nousee aivan uudelle tasolle. Me muut yritämme nostaa pelimme tasoa hänen mukanaan, Stepan mietti.