Marcus Johansson

Washington Capitals sai vihdoin tiputettua kannoiltaan Toronto Maple Leafsin. Sitkeästi vastaan taistellut Maple Leafs oli lähellä osoittautua liian kovaksi vastustajaksi runkosarjan ykköselle, mutta Capitals sai lopulta kukistettua vastustajansa tasaisessa ottelusarjassa.

Torontossa pelatussa kuudennessa ottelussa Capitalsin suurimmaksi sankariksi nousi jatkoerässä maalin tehnyt Marcus Johansson. Ruotsalaishyökkääjän tekemä maali takasi Capitalsille voiton lukemin 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0) ja jatkopaikan otteluvoitoin 4-2.
Johansson oli suuressa roolissa myös varsinaisella peliajalla. Maple Leafs halusi näyttää kotiyleisölleen, ja nuoren joukkueen kirkkain junioritähti Auston Matthews iski ottelun avausmaalin kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla. Syöttöpisteet merkkauttivat Morgan Rielly ja Zach Hyman.
Erän puolivälin jälkeen Lars Eller ja Brooks Orpik loivat tilanteen, ja Marcus Johansson survoi Frederik Andersenin (34 torjuntaa) vartioiman Maple Leafsin maalin edestä pudotuspelikevään ensimmäisen täysosumansa.
Ottelu eteni jatkoerään, missä kovassa vireessä ollut Capitalsin Braden Holtby (37 torjuntaa) piti maalinsa koskemattomana. Marcus Johansson ei sen sijaan jättänyt paikkaansa käyttämättä toisessa kenttäpäädyssä. Jatkoerää oli pelattu kuusi ja puoli minuuttia, kun edellisen ottelun jatkoerässä ratkaissut Justin Williams laukoi. Johansson sai lapansa väliin ja ohjasi pelivälineen Maple Leafsin maaliin ratkaisten ottelun ja ottelusarjan.
Maple Leafsin suomalaishyökkääjistä Leo Komarov pelasi 19.49 ja Kasperi Kapanen 9.29. Kapanen oli kentällä molempien Capitalsin maalien syntyessä, ja hänen plus-miinuslukemakseen jäi -2.
Capitals eteni toiselle kierrokselle jo kolmannella kaudella peräkkäin. Vastaan tulee hallitseva Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins.