Islanders pyyhkäisi Penguinsin tieltään voitoin 4-0

New York Islanders jatkoi vahvaa kauttaan ja eteni Itäisen konferenssin pudotuspelien toiselle kierrokselle. Islanders voitti ensimmäisen kierroksen neljännessä ottelussa Pittsburgh Penguinsin 3-1 ja voitti ottelusarjan 4-0.

• Halusimme pelata tietyllä tavalla. Puhuimme kulttuurista ja identiteetistä. Pyrimme luomaan sen, mitä tunsimme meillä olevan. Emme tienneet paljon maalivahtipelistämme tai puolustuksestamme, Islandersin päävalmentaja Barry Trotz summasi ratkaisevan ottelun jälkeen.
    - Jokaisen pelaajan saaminen pelaamaan toinen toisilleen on kova juttu. Pitää ymmärtää, että teet oman juttusi ja pelaat lisäksi viereiselle kaverille, Trotz avasi yhtenäisen joukkueen menestysreseptiä.
    Islanders eteni toiselle kierrokselle viimeksi vuonna 2016. Kahdella seuraavalla kaudella se ei selvinnyt pudotuspeleihin. Penguins putosi jatkosta ensimmäisellä kierroksella edellisen kerran neljä vuotta sitten.
    [Lue ottelusarjan NYI-PIT kaikki jutut täältä]
    - Tämä on turhauttavaa ja pettymys. Lähdimme pudotuspeleihin hyvällä mielellä ja olimme pelanneet hyvää lätkää. Pudotuspelien alku oli vaikea, mutta tunsimme silti, että pystyisimme hoitamaan homman kotiin, Penguinsin kapteeni Sidney Crosby sanoi.
    Penguins aloitti tiistai-illan ottelun terävästi, kun Jake Guentzel laukoi johtomaalin ensimmäisellä minuutilla. Täysosuma jäi lopulta joukkueen kauden viimeiseksi. Jordan Eberle tasoitti pari minuuttia myöhemmin, ja Brock Nelson teki ennen erätaukoa Islandersin johtomaalin. Toisessa erässä Islanders kesti pari tärkeää alivoimaa, mutta myös Penguins jäähyili ja sotki takaa-ajoaan.
    - Tiesimme, millaista peliä Islanders pelaa. Puhuimme siitä, että meidän pitää olla kärsivällisiä ja ottaa vastaan se, mitä peli tuo tullessaan, ja tehdä hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Emme saisi tehdä hommaa vaikeaksi itsellemme, mutta valitettavasti kuitenkin pistimme itsemme joihinkin vaikeisiin tilanteisiin, Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan kertoi.
    Islandersin maalivahti Robin Lehner torjui toisessa erässä 14 Penguinsin laukausta eikä ollut yllätettävissä kolmannessa erässäkään. Hänelle kertyi siinä yhdeksän ja koko ottelussa 32 torjuntaa. Penguinsin Matt Murray torjui 23 laukausta.
    Valtteri Filppula syötti varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Josh Baileyn tyhjään nuottaan iskemän 3-1 osuman, joka sinetöi loppulukemat ja saarelaisten paikan toiselle kierrokselle.

PIT-NYI: Nelson osuu Baileyn syötöstä

• Vastustaja pelasi hyvin ja kovaa. He puolustivat kovasti. Välillä olimme huolimattomia kiekon kanssa. Pelasimme kuitenkin mielestäni pari hyvää ottelua sarjan lopussa. Ne eivät kuitenkaan päättyneet kuten olisimme halunneet, Penguinsin hyökkääjä Jake Guentzel tuumi.
    Väkevän runkosarjan pelanneen Islandersin toinen suomalaishyökkääjä Leo Komarov jäi pisteittä. Puolustajat Olli Määttä ja Juuso Riikola eivät olleet Penguinsin kokoonpanossa.
    Voitto oli erityisen maukas Trotzille, joka kukisti Penguinsin toisena keväänä peräkkäin. Viime vuonna hän luotsasi Washington Capitalsin voittoon Pittsburghia vastaan pelatussa toisen kierroksen ottelusarjassa. Sitä ennen Penguins oli Trotzin kiusana kahtena vuonna peräkkäin ja pudotti Capitalsin jatkosta niin ikään toisella kierroksella.
    Tämän kevään toisella kierroksella Trotz saa vastaansa joko hänelle niin tutun Capitalsin tai Carolina Hurricanesin.

PIT-NYI: Islandersin ja Penguinsin kättelyt