Backstrom_Vasilevskiy

Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights ja Winnipeg Jets taistelevat paikasta Stanley Cup -finaaleihin. NHL.com/fi pitää sinut ajan tasalla konferenssifinaalien tilanteesta. Listaamme jokaisen ottelun jälkeen viisi avainasiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Tampa Bay Lightning onnistui toistamiseen kairaamaan voiton Washington Capitalsista vieraskaukalossa, ja voittolukemat kirjattiin torstaina maalein 4-2. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat 36 torjuntaan Lightningin tolppien välissä venynyt Andrei Vasilevski sekä kolmannessa erässä voittomaalin iskenyt hyökkääjä Alex Killorn.
Lightning tasoitti idän finaalien voitot 2-2:een, ja sarjassa jatkettiin edelleen vierasvoittojen tiellä. Lopputulos takasi jännittävät lähtöasetelmat viidenteen otteluun, joka pelataan lauantaina Tampassa.
Seuraavassa on neljännestä ottelusta poimitut viisi ratkaisun avainta
1. Vezina-finalisti Vasilevski loistoiskussa
Venäläisveskari Andrei Vasilevski jatkoi loistavia otteitaan Lightningin maalilla ja piti joukkuettaan pystyssä, kun kotijoukkue Capitals vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään Tampan päätyyn. Vasilevskille merkittiin ottelussa 36 torjuntaa, joiden joukossa oli useita uskomattomia pelastuksia.
Capitals hallitsi kenttätapahtumia, ja Lightningille pelistä tuli puolustustaistelu. Koko ottelun laukaustilaston Capitals vei lukemin 38-20, ja kahdessa ensimmäisessä erässä Capitals laukoi 29 kiekkoa kohti Vasilevskin vartioimaa maalia, kun vastaavasti Lightning tulitti Washingtonin maalia 13 kertaa.
- Mitäpä tuohon voi sanoa, ihasteli Tampan puolustajakolossi Victor Hedman Vasilevskin pelaamista ottelun jälkeen.
Sen voi sanoa, että näissä karkeloissa joukkue tarvitsee voittavan maalivahdin, ja se ottelun ykköstähdeksi valittu Vasilevski totisesti oli torstain kamppailussa. Hän ryösti käytännössä yksin voiton Tampalle masentamalla Capitalsin pelaajat, sillä niin täysin purjeissa vierasjoukkue pahimmillaan ottelussa oli.

• Kun joukkueesta ei saada parasta peliä, silloin se tarvitaan maalivahdilta. Ja sen me todellakin saimme, hehkutti Lightningin päävalmentaja Jon Cooper ottelun jälkeen joukkueensa ykkössankaria.
    2. Lightningin kärsivällisyys palkittiin
    Iltapuhde oli vaikea vieraille, vaikka he onnistuivatkin iskemään tarvittavat maalit ja kestivät kotijoukkueen pyöritykset varsinkin toisessa erässä. Vasilevskin otteiden ansiosta Lightning roikkui ottelussa mukana. Ainoastaan Jevgeni Kuznetsov onnistui Aleksandr Ovetshkinin rystysyötöstä vippaamaan kiekon Vasilevskin längistä maaliin ja tasoittamaan pelin 2-2:een.
    Tampa pysyi siis edelleen pelissä mukana, vaikka toinen erä oli ehdottomasti kotijoukkueen etsikkoaika kääntää ottelu itselleen.
    - Juoksimme toisessa erässä kuin päättömät kanat, mutta saimme pidettyä pelin tasoissa kolmanteen erään, kommentoi Lightningin kapteeni Steven Stamkos tuoreeltaan pelin jälkeen Hockey Night Canadan haastattelussa.
    Tampan kärsivällisyys palkittiin, ja se pääsi viimeisessä erässä paremmin peliin mukaan. Erän puolenvälin jälkeen Killorn pääsi ujuttamaan kiekon maaliin heti ylivoiman päätyttyä. Killorinin tekemä Tampan kolmas osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi. Pelin viimeisillä sekunneilla Anthony Cirelli kaunisteli vielä loppulukemiksi 4-2 tyhjään maaliin.

Lightning on viihtynyt Washingtonissa, sillä joukkue ei ole kertaakaan hävinnyt vierasottelua Capitalsille pudotuspelisarjassa. Torstaina Tampa tuuletti Capital One Arenassa seurahistoriansa seitsemättä playoff-voittoa Capitalsista.
3. Cooper rauhoitti tilanteen
Päävalmentaja Jon Cooperin sisällä varmasti kuohui, kun hän näki joukkueensa vaikeudet, mutta hän hillitsi itsensä ja pyrki vain rauhoittamaan tilannetta. Hän näki läheltä sen, kuinka suurissa vaikeuksissa Lightning olivat varsinkin ottelun toisessa erässä.
- Tiesimme, että olemme parempia. Pelasimme kaksi ensimmäistä erää samaan tapaan kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, Cooper puntaroi Tampa Bay Timesille ottelun jälkeen.
Lisää aiheesta: [Tampa Bay Lightning pystyi taisteluvoittoon]
Cooper tunsi, että kahden erän jälkeen ei auta huutaa pelaajille pukukopissa.
- Ei siellä vihaisia oltu. Annoin kaikkien vetää hetken henkeä, ja sitten mietimme, kuinka pärjäsimme edellisessä ottelussa. Mielestäni onnistuimme muuttamaan peliämme kolmanteen erään, Cooper jatkoi.
4. Erikoistilannepelaaminen isossa roolissa
Näissä peleissä erot joukkueiden välillä syntyvät yleensä erikoistilannepelaamisessa, ja se nähtiin myös torstain taistossa. Washington pääsi jauhamaan ylivoimalla neljä kertaa onnistumatta kertaakaan, kun taas puolestaan Capitals-hyökkääjä Lars Ellerin kaksi kahden minuutin jäähyä kävivät kalliiksi.
Ensimmäisessä ylivoimassa kuvio saatiin kuntoon, ja Stamkosin veto painui Braden Holtbyn selän taakse. Stamkos jatkoi pisteputkeaan nyt seitsemän ottelun mittaiseksi. Hän on iskenyt maalin jokaisessa konferenssifinaalisarjan ottelussa. Tampa on onnistunut ylivoimalla jo yhdeksässä ottelussa putkeen.
Vaikka Killornin tekemä voittomaali kolmannessa erässä ei ollutkaan ylivoimamaali, niin se syntyi vielä ylivoimapyörityksen jälkitilanteesta, kun Eller oli juuri päässyt jäähyaitiosta pois. Huomioitavaa on, että se oli nimenomaan juuri Killorn, joka hankki Ellerille jäähyn.
Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
Myös alivoimapeli toimi Tampalla, sillä joukkue pystyi nollaamaan Capitalsin ylivoiman täysin. Ovetshkin ja kumppanit hakkasivat kerta toisensa jälkeen kiekkoa päin Vasilevskia. Sarjan kolmannessa ja neljännessä ottelussa Caps ei onnistunut tekemään ainuttakaan ylivoimamaalia (0/7).
- Otimme tänään aivan liikaa jäähyjä ja annoimme sitä kautta vastustajalle mahdollisuuksia, mutta alivoimapelaamisemme oli tänään loistavaa ja onnistuimme selvittämään neljä alivoimaa peräkkäin. Tukeuduimme tänään Vasilevskiin, joka näytti, miksi hän on tällä hetkellä luultavasti maailman paras maalivahti, kehui Stamkos ottelun jälkeen.
5. Bäckströmin paluu ei auttanut Capitalsia
Loukkaantumisen takia neljä edellistä ottelua sivussa ollut Capitalsin keskushyökkääjä Nicklas Bäckström palasi jälleen tositoimiin, mutta ei kyennyt auttamaan joukkuettaan voittoon. Bäckström jäi ottelussa ilman tehopisteitä, vaikka pääsi yrittämään Vasilevskin ohittamista neljästi. Peliaikaa ruotsalaistaituri keräsi paluuottelussaan 18.51.