lak113016_169

San Jose Sharks katkaisi Los Angeles Kingsin viiden ottelun voittoputken ottamalla selvän 4-1 -voiton. Sharksin voiton ratkaisija oli Logan Couture, joka teki kaksi maalia ja syötti yhden. Joonas Donskoi puolestaan syötti Couturen ensimmäisen maalin, ja hänellä on nyt yhteensä kuusi syöttöpistettä.

Illan ottelut ja suomalaiset:
New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5-3
Penguins nousi kolmannessa erässä 0-3 -tappioasemasta tasoihin, mutta se ei riittänyt jatkoaikaan. Islandersin Anders Lee vei joukkueensa johtoon, kun päätöserää oli jäljellä 27 sekuntia, ja kolme sekuntia myöhemmin Nikolai Kulemin iski kiekon Penguinsin tyhjään maaliin. Yhden joukkueen kolmessa sekunnissa tekemät kaksi maalia sivuavat NHL:n ennätystä. Aikaisemmin sen ovat tehneet St. Louis Eagles 12. maaliskuuta 1935 ja Minnesota Wild 21. tammikuuta 2004.
Penguinsin Olli Määttä jäi ilman tehopisteitä.

Calgary Flames - Toronto Maple Leafs 3-0
Freddie Hamilton ja Kris Versteeg osuivat Flamesille ottelun ensimmäisten 49:n sekunnin aikana, eikä Maple Leafs koskaan toipunut isäntien salama-alusta. Matt Stajan kasvatti Flamesin johdon 3-0:an, kun avauserää oli jäljellä runsaat neljä minuuttia. Chad Johnson torjui 39 kertaa Flamesin maalilla.
Flamesin Jyrki Jokipakka ei saanut tehopisteitä.

Frolik-121-1

Los Angeles Kings - San Jose Sharks 1-4
Sharksin Kevin Labanc, Logan Couture ja Ryan Carpenter osuivat ensimmäisessä erässä, eikä viiden ottelun voittoputkessa ollut Kings enää pystynyt nousemaan tappioasemasta. Joonas Donskoi sai syöttöpisteen Couturen maaliin.
Sharks on nyt voittanut viisi viimeksi pelaamistaan kuudesta ottelusta.

Omin sanoin:
- Se on kova juttu, että pystyimme ohittamaan vastustajan maalivahdin neljä kertaa. Hän ei juuri päästä montaa maalia ottelua kohti. Toivottavasti tämä voitto auttaa meitä kääntämään kauden parempaan suuntaan, New York Islandersin Thomas Hickey mietti ottelun jälkeen.
Poimintoja perjantaina otteluista:
Winnipeg Jets isännöi Edmonton Oilersia, eli suomalaistulokkaat Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi ottavat mittaa toisistaan. Edmonton voitti edellisen kohtaamisen lokakuussa 3-0. Florida Panthersin väliaikainen valmentaja Tom Rowe hävisi ensimmäisen ottelunsa tiistaina Chicagossa. Nyt vastassa on Detroit Red Wings. Jeff Skinner johtaa Carolina Hurricanesin maali-, syöttö- ja pistepörssiä. Ohittaako hän Boston Bruinsin Tuukka Raskin, vai tekeekö sen jompikumpi suomalaisista, Sebastian Aho tai Teuvo Teräväinen?