justin schultz evgeni malkin

Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby (1+2) oli joukkueensa pisterohmu Penguinsin kaataessa ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa ottelussa Columbus Blue Jacketsin maalein 4-1 (1-0, 1-1, 2-0). Penguins johtaa otteluvoitoin 2-0, ja on kahden voiton päässä Itäisen konferenssin välieräpaikasta.
Crosby avasi maali- ja pistetilinsä tämän kevään pudotuspeleissä vähän ennen toisen ottelun ensimmäisen erän puoliväliä, kun hän laukoi Penguinsille 1-0-johtomaalin. Syöttöpisteet osumaan nappasivat Jake Guentzel ja Conor Sheary. Maali oli Crosbyn NHL-uran 50. playoffeissa. Penguinsin historiassa vain Mario Lemieux (76) ja Jaromir Jagr (65) ovat tehneet enemmän.

Toisessa erässä Columbuksen Brandon Saad tasoitti, mutta Penguinsin Guentzel vei hallitsevan mestarin jälleen johtoon. Syöttäjinä toimivat tällä kertaa Crosby ja Ian Cole.
Päätöserässä sama kaksikko pohjusti Jevgeni Malkinille maalintekopaikan, josta venäläistykki ei erehtynyt. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin Patric Hörnqvist.
Columbus laukoi ottelussa 40 kertaa Pittsburghin maalia kohti, mutta Brandon Saadin lisäksi kukaan muu ei kyennyt ohittamaan toisen peräkkäisen voiton torjunutta Penguinsin maalivahti Marc-Andre Fleurya. Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovskille kertyi 28 torjuntaa.
Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä pelasi 19.54, ja hänen plus-miinuslukemansa oli +1. Blue Jacketsin suomalaishyökkääjä Lauri Korpikoski ja -puolustaja Markus Nutivaara eivät mahtuneet joukkueensa kokoonpanoon.
Ottelusarja jatkuu sunnuntaina, jolloin pelataan Columbuksessa, ja kotijoukkue Blue Jackets pääsee yrittämään sarjan kavennusta tutussa kaukalossa.