geroi

Ottawa Senators varmisti sunnuntain kierroksella paikkansa pudotuspelien toiselle kierrokselle. Senators voitti Boston Bruinsin jatkoerän päätteeksi maalein 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0) ja vei ottelusarjan voitoin 4-2.
Ratkaisevan maalin teki Senatorsin Clarke MacArthur. Senators pelasi ensimmäisessä jatkoerässä ylivoimalla, kun MacArthur sai kiekon lapaansa Bobby Ryanin ja Derick Brassardin esityön jälkeen. Hyökkääjä laukoi voitto-osuman maalinedustalta ja varmisti joukkueelleen jatkopaikan. Bostonin kausi sen sijaan päättyi isoon pettymykseen.

Pakkovoiton edessä ollut Bruins iski avausmaalin varsinaisella peliajalla, kun Drew Stafford viimeisteli ensimmäisen erän loppupuolella ylivoimalla. Syöttöpisteet merkkauttivat Brad Marchand ja Charlie McAvoy.
Toisessa erässä Senators nousi tasoihin, kun Bobby Ryan teki ottelusarjan neljännen maalinsa. Ylivoimaosuman pohjustivat Derick Brassard ja Erik Karlsson. Viitisen minuuttia tämän jälkeen Kyle Turris teki Senatorsille johtomaalin ja sysäsi Bruinsin ahdinkoon.
Bruins ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Patrice Bergeron toi joukkueen tasoihin kolmannen erän alussa. Maalin alustivat Brad Marchand ja Colin Miller. Varsinaisen peliajan jälkeen ratkaisu haettiin jo neljännen kerran ottelusarjan aikana jatkoerässä. Senators ei jättänyt saamaansa ylivoimapeliä käyttämättä, ja MacArthur viimeisteli pudotuspelikevään toisen maalinsa Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin (26 torjuntaa) selän taakse.
Ratkaisija MacArthurin lisäksi Senatorsin avainpelaajiin lukeutuivat muun muassa kahden pisteen miehet Bobby Ryan (1+1) ja Derick Brassard (0+2) sekä 28 kertaa torjunut maalivahti Craig Anderson. Suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka ei mahtunut Ottawan kokoonpanoon.
Senatorsille toisen pudotuspelikierroksen paikka on ensimmäinen kevään 2013 jälkeen. Vastustajaksi tulee oman ottelusarjansa lauantain kierroksella ratkaissut New York Rangers.