wagner 51419

Carolina Hurricanes hukkasi maalipaikkansa Itäisen konferenssin finaalien kolmannessa ottelussa ja ajoi itsensä nurkkaan. Boston Bruins voitti kohtaamisen 2-1 ja karkasi ottelusarjassa jo 3-0 johtoon.
Hurricanes haki avausmaalia kuumeisesti ensimmäisessä erässä ja vei laukaukset nimiinsä 20-6, mutta kiekko kiersi Tuukka Raskin vartioiman Bruinsin maalin. Teuvo Teräväisellä oli heti erän alussa unelmapaikka, kun edessä ammotti tyhjä maali. Mutta ei.

• Totta kai niistä paikoista olisi pitänyt tulla tulosta. Olihan se hieman masentavaa, kun ei saatu mitään aikaan, mutta peli tuntui silti hyvältä. Toisessa erässä tilanne sitten luisui vastustajalle, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour ruoti ottelua.
    Bruins vei toisen erän laukaukset 18-6. Sebastian Aholla oli loistava tilaisuus upottaa kiekko maaliin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, sillä Rask luki tilanteen toisin kuin Hurricanesin pelaajat lopulta sommittelivat viimeistelyn. Rask kertoi valmistautuneensa vetoon, mutta kiekko syötettiin vielä Aholle, joka harmikseen laukoi päin Raskia.
    Teräväisen avauserän maaliyritys oli huomattavasti vauhdikkaampi.
    Lisää aiheesta: [Rask masensi jälleen Hurricanesin hyökkääjät]
    - En nähnyt tilannetta kunnolla, sillä olin jäässä. Tuomareilta kuulin, että meidän luistimet olivat ottaneet yhteen, ja jos siitä olisi tullut maali, se olisi hylätty, Rask kertoi tilanteesta, jossa Teräväinen ei pystynyt upottamaan kiekkoa tyhjään maaliin.
    Teräväinen myönsi, että he ovat kaivaneet itselleen melko syvän kuopan, mutta tilanne ei ole sysimusta. Joukkueen peli on parantunut ottelu ottelulta, ja se antaa heille toivoa paremmasta. He ovat koko kauden ajan uskoneet itseensä, eikä heillä ole mitään syytä alkaa epäillä itseään tässä vaiheessa.
    - Meillä on kapteeni, joka johtaa edestä esimerkillään. Hän on upea johtaja, hän kehui.
    Hurricanesin kapteeni Justin Williams puolestaan mainitsi hukattujen ylivoimatilanteiden (0/5) lisänneen joukkueen ahdinkoa.

CAR-BOS: Rask nappaa ison kasan huipputorjuntoja

• Yksi maali, siitä kaikki jäi kiinni. Ylivoimapelimme ei taaskaan ollut tarpeeksi hyvää. Ero oli siinä, että vastustaja teki maalin ylivoimalla. Erikoistilanteet ratkaisevat niin paljon, hän tuskaili ja kehotti lukemaan kasvoiltaan sen, kuinka paljon tehoton ylivoima turhauttaa häntä.
    Williams kertasi pettymykseen päättynyttä ottelua ja sanoi, että tällä kertaa hyvä onni hylkäsi heidät maalipaikoissa. Hänen mielestään he eivät olleet sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa edes tarpeeksi hyviä voittaakseen, mutta tiistai-iltana he olivat pelillisesti aivan eri tasolla ja pelasivat itsensä näköistä jääkiekkoa. Huono tuuri ja Rask vain olivat ylivoimainen vastus voitettavaksi.
    - Saimme hyvin ruuhkaa maalille, mutta Rask pelasi todella hyvin tänään, Williams myönsi reilusti.
    Myös Brind'Amour sanoi Raskin olleen äärimmäisen hyvässä vireessä, mutta heillä oli laittaa häntä vastaan hyvä taistelukumppani, Curtis McElhinney. Päävalmentaja sanoi vaihtaneensa McElhinneyn Petr Mrazekin tilalle vain siksi, että he ovat koko kauden kierrättäneet torjuntavastuuta. McElhinney arveli taustalla olleen muitakin syitä.

CAR-BOS: De Haan tykittää kiekon reppuun

• Valmentaja varmaan yritti sytyttää meidät. Minusta vastasimme hänen huutoonsa hyvin ensimmäisessä erässä.
    Hurricanes ja Bruins kohtaavat seuraavan kerran torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa. Williams lupasi, että heitä ei kammeta ulos sarjasta ihan noin vain, sillä he aikovat laittaa Bruinsin taistelemaan voitosta. Nousu olisi historiallinen, sillä vain neljä joukkuetta on noussut 0-3 tilanteesta sarjavoittoon: Los Angeles Kings 2014, Philadelphia Flyers 2010, New York Islanders 1975 ja Toronto Maple Leafs 1942.
    Tosin pitää muistaa, että Williams pelasi Kingsissä keväällä 2014, kun joukkue rynni avauskierroksella San Jose Sharksin kiinni ja meni lopulta sarjasta jatkoon. Williams teki Sharksia vastaan pelatuissa otteluissa kuusi pistettä ja voitti kauden päätteeksi sekä Stanley Cupin että pudotuspelien parhaan pelaajan Conn Smythe Trophyn.
    [Lue ottelusarjan BOS-CAR kaikki jutut täältä]
    - Pettymys on nyt päällimmäinen tunne. Kysykää sitten kun seuraavan kerran nähdään, niin kerron, millä asenteella lähdemme seuraavaan otteluun, Hurricanesin kapteeni pyysi.
    Brind'Amour tiivisti joukkueen lähipäivät omalla räväkällä tavallaan.
    - Saimme ikävän potkun tiedätte kyllä minne, ja se koskee vähän aikaa. Mutta nyt kootaan itsemme, laitetaan kaikki likoon ja katsotaan, mitä tapahtuu.
    Carolinan katsomiset on pian katsottu, jos unelmakevättä pelaavan Raskin show jatkuu torstaina.