Bruins takoi seitsemän häkkiä kolmannessa finaalissa

St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välisen Stanley Cup -finaalisarjan kolmas ottelu päättyi vierasjoukkueen juhliin, kun Bruins vei kolmannen kamppailun nimiinsä maalein 7-2.

• Meillä oli tänään ongelmia kiekollisessa pelaamisessamme. Alivoimalla kunnioitimme heitä liikaa. Heillä on vaarallinen ylivoima, joten emme voi ottaa näin paljon jäähyjä, harmitteli Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
    Edellisen ottelun vaikeudet oli selvästi käyty läpi vierasjoukkueen pukukopissa, sillä Bruins tuli otteluun höyryjyrän lailla ja ratkaisi ottelun jo ensimmäisen erän aikana.
    - Olimme tänään valmiita pelaamaan ja vastasimme hyvin haasteeseen tappion jälkeen. Kokemus auttaa näissä tilanteissa paljon, ja nuoret pelaajamme pystyvät katsomaan vaikeissa tilanteissa esimerkkiä konkareilta, kehui Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy.
    Blues sai hyvän mahdollisuuden karata johtoon, kun joukkue pääsi ylivoimalle heti ottelun avausminuuteilla. Bruins kuitenkin selvitti alivoimansa ja otti pelin haltuun.

STL-BOS: Bergeron aloittaa maalinteon ylivoimalla

Vierasjoukkue hyödynsi ottelun ensimmäisen ylivoimansa tylysti, kun Patrice Bergeron vei Bruinsin johtoon ajassa 10.47. Bergeron saavutti samalla komean merkkipaalun, sillä tehopiste oli sentterin NHL-uran sadas pudotuspeleissä.
- Aloitimme ottelun mielestäni vahvasti, mutta heidän ylivoimamaalinsa käänsi selvästi pelin momentumin, pohti Berube
Bruins hiljensi kotiyleisön lopullisesti karkaamalla erän lopussa jo 3-0 johtoon Charlie Coylen ja Sean Kuralyn osumilla. Blues kaivoi kuoppaansa syvemmäksi, kun joukkue otti jäähyn vain kymmenen sekuntia ennen erätaukosummeria.
Tauolle lähdettiin 3-0 tilanteesta, mutta Boston hyödynsi pelin toisen ylivoimansa surutta heti toisen erän alussa, kun David Pastrnak vei vieraat ylivoimalla jo neljän maalin johtoon.
Ivan Barbashev avasi isäntien maalihanat ajassa 31.05, mutta kotiyleisö ei saanut riemuita pitkään. Colton Parayko otti jäähyn heti maalin jälkeen, ja puolustaja Torey Krug vei Bruinsin ylivoimalla jo 5-1 johtoon.
[Lue ottelusarjan BOS-STL kaikki jutut täältä]
Berube päätti tässä vaiheessa herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalivahtia. Jordan Binnington sai tehdä tilaa Jake Allenille, joka tuli otteluun sisään vahvasti, sillä toiselle erätauolle lähdettiin muuttumattomasta tilanteesta.
- Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden keskittyä seuraavaan peliin, koska kiekko oli mennyt hänen selkänsä taakse jo viidesti, selitti Berube.
Blues aloitti kolmannen erän odotetusti sisuuntuneena. Isännät paineistivat Tuukka Raskia sekä Bruinsin puolustusta jatkuvasti ja pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa useaan otteeseen. Se tuotti lopulta tulosta, kun Parayko tälläsi kavennuksen ajassa 45.24. Maali herätti isännät kovaan taisteluun, mutta Rask ja Bruinsin puolustus selvittivät loppukirin.
Noel Acciari ja Marcus Johansson sinetöivät loppulukemat ottelun loppuhetkillä.

STL-BOS: Johansson iskee ylivoimarysän pelin lopussa

Ottelun ratkaisukohdaksi muodostui lauantaina erikoistilannepelaaminen. Bruinsin isot pojat heräsivät ainakin ylivoimatehojen puolesta mukaan finaalisarjaan, sillä vieraat hyödynsivät ottelun kaikki neljä ylivoimaansa. Bergeron (1+2) ja Krug (1+3) ottivat erityisesti roolia, kun joukkueen ylivoimapelaaminen sitä tarvitsi.
- Heidän ylivoimansa oli tänään ratkaiseva tekijä. En nähnyt kaikkia jäähyjä, mutta emme voi keksiä mitään tekosyitä. Meidän pitää alkaa taas luistelemaan ja välttää jäähyt, naulasi Bluesin kapteeni Alex Pietrangelo.
Toinen iso käännekohta nähtiin maalivahtipelissä. Bruinsin Tuukka Rask voitti jälleen virkaveljensä selvällä marginaalilla. Rask on pelannut koko sarjan ajan kovalla tasolla, mutta nyt hän sai apuja myös muulta joukkueelta. Kolmannessa finaalissa 27 kertaa torjunut Rask otti selvän henkisen niskalenkin Bluesin tulokaskassari Binningtonista.
- Tappio ei ollut hänen (Binnington) vikansa. Hän on varmasti pettynyt, mutta pelin lopputulos on meidän oma syymme, totesi Bluesin hyökkääjä David Perron.
Voitto oli Bruinsille tärkeä etenkin henkisellä puolella. Blues on pelannut koko kevään vahvaa hurmoskiekkoa. Toisessa finaalissa St. Louis pääsi jälleen kiinni vahvaan kamppailupelaamiseen ja teki Bostonin pelistä todella vaikeaa. Bruins kuitenkin söi lauantaina kotijoukkueen hengen pois vahvan avauseränsä ansiosta.
- Heillä on ollut pitkä tauko näistä peleistä. Emme kuitenkaan miettineet hallin hiljentämistä, vaan halusimme oikeasti vain keskittyä omaan tekemiseemme, Rask painotti.
Sarja jatkuu maanantaina St. Louisissa, kun joukkueet ottavat yhteen neljännen finaalin merkeissä.
- Tällaisissa peleissä ei haluaisi koskaan olla ottavana osapuolena, mutta olemme nousseet aikaisemminkin vaikeiden otteluiden jälkeen takaisin omalle tasollemme, sanoi Perron.