Bruins kiri Bluesin ohi ensimmäisessä finaalissa

Boston Bruinsin ja St. Louis Bluesin välisen Stanley Cup -finaalisarjan ensimmäinen ottelu päättyi kotijoukkue Bruinsin juhliin. Isännät kaatoivat Bluesin maalein 4-2.

Blues aloitti ottelun vahvasti, mikä oli odotettua. Vieraiden pelituntuma oli selvästi parempi kuin Bruinsin, joka joutui huilaamaan kauan kaadettuaan Carolina Hurricanesin idän finaaleissa nopeasti neljässä ottelussa.
St. Louis hyödynsi paremman pelituntumansa surutta ja jauhoi pitkiä hyökkäyksiä Bruinsin kenttäpäädyssä. Palkinto siitä tuli ajassa 7.23, kun Brayden Schenn vei vierasjoukkueen johtoon pitkän hyökkäysrallin jälkeen.

BOS-STL: Schenn iskee finaalien avausmaalin

• Avauserä oli meiltä hyvää peliä, mutta sitten menetimme aivan liikaa kiekkoja keskialueella ja otimme turhia jäähyjä. Tyhmiä virheitä, meidän täytyy olla huolellisempia ja kurinalaisempia, harmitteli Schenn.
    Isännät kokivat toisen erän alussa jälleen takaiskun, kun Vladimir Tarasenko vei Bluesin 2-0 johtoon vain minuutin pelin jälkeen. Tarasenko hyödynsi surutta David Pastrnakin kiekonmenetyksen.
    Bruinsin nelosketju rakenteli kavennuksen pian Tarasenkon osuman jälkeen, kun Connor Clifton avasi isäntien maalihanat hienon suoran hyökkäyksen päätteeksi ajassa 22.16.
    Nuottipaidat sössivät hyvän aloituksen käsistään, kun hermokontrolli ei pitänyt. Craig Beruben valmennettavat ottivat monta tyhmää jäähyä, joiden ansiosta Bruins alkoi kääntää ottelua edukseen. Oskar Sundqvist kärsi Bluesin illan neljättä jäähyä, kun Charlie McAvoy iski ottelun tasoihin tulisella rannelaukauksellaan ajassa 32.41.

BOS-STL: Kuraly vie Bruinsin johtoon päätöserässä

Isännät jatkoivat tasoituksen jälkeen vahvoja otteitaan, mutta päätöserään lähdettiin silti tasatilanteesta. Bruinsin paine tuotti tulosta kolmannessa erässä, kun Sean Kuraly vei kotijoukkueen 3-2 johtoon ajassa 45.21.
Blues yritti vielä taistella ottelun tasoihin, mutta kiri ei tuottanut tulosta. Bruinsin hyökkääjä Brad Marchand iski ottelulle lopullisen niitin viimeistelemällä päätöslukemat tyhjään rysään.
- Kun he saivat ensimmäisen maalin, momentum kääntyi ja he puskivat kovaa päälle. Pääsimme tasatilanteesta päätöserään, mutta se ei ollut haluamamme tilanne. Peli tuntui kuitenkin ihan hyvältä, ja meidän täytyy nyt valmistautua toiseen otteluun, pohti Bluesin maalivahti Jordan Binnington.
Ottelun ratkaisukohdaksi nousi jälleen Bruinsin kurinalaisuus. Kokenut joukkue ei herpaantunut Bluesin vahvasta aloituksesta, vaan se luotti omaan peliinsä. Blues tuskaili etenkin toisessa erässä keskialueen ylittämisen kanssa. Blues purki Bruinsin luoman kovan paineen laadukkaasti, mutta ei kuitenkaan päässyt keskialueen yli riittävän nopeasti. Se söi St. Louisin suurimman vahvuuden pois, sillä joukkue ei päässyt enää vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä Bruinsin puolustusalueella.
- Pelasimme tänään kaksi hyvää erää. Ensimmäinen maali oli todella tärkeä meille, sillä pääsimme sen jälkeen peliin kiinni. Yritimme pitää tappioasemassa pelin yksinkertaisena. Tämä oli iso voitto meille, mutta silti vasta ensimmäinen askel, pohti Bruinsin hyökkääjä David Pastrnak.
- He aiheuttavat meille ongelmia liikkeellään. Toisessa erässä lopetimme luistelun ja kiekon liikuttamisen, ja he ottivat pelin haltuun. Olemme olleet koko pudotuspelien ajan kurinalaisia, mutta tänään otimme liikaa jäähyjä, kritisoi Berube.
[Lue ottelusarjan BOS-STL kaikki jutut täältä]
Bostonin karhut sen sijaan jaksoivat rummuttaa, ja joukkueen laajuus nousi jälleen isoon rooliin. Bruinsin syömähammas ottelussa oli Sean Kuralyn (1+1), Noel Acciarin (0+1) ja Joakim Nordströmin (0+1) muodostama nelosketju, joka iski isännille kaksi häkkiä tasakentällisin.
- He ovat olleet hyviä koko kauden ajan, ja tämä ilta todisti sen taas. Meillä on tasainen joukkue. Tänne asti ei pääse ilman laajaa kokoonpanoa. Se on ollut yksi vahvuuksistamme tänä vuonna, kiitteli Bruinsin ykkössentteri Patrice Bergeron.
Bruinsin Tuukka Rask pelasi vahvan ottelun maalillaan. Hän pysäytti ottelussa 18 laukausta eikä voinut Bluesin kahdelle osumalle mitään. Raskin virkaveli Jordan Binningtonin ilta oli paljon kiireisempi. Bluesin tulokaskassari venyi ottelussa kiekon tielle peräti 34 kertaa.
- Meidän täytyy testata Raskia enemmän jatkossa. Hän on maailmanluokan maalivahti, mutta meidän pitää laukoa ja saada hänen eteensä enemmän liikettä, suunnitteli Schenn.
Finaalisarjan toinen ottelu pelataan keskiviikkona Bostonissa. Ottelu on erityisen tärkeä etenkin Bluesille, sillä pelituntuman ansiosta joukkueen parhaat mahdollisuudet yllätykseen ovat heti sarjan alussa.