couture 515

Peli oli jo St. Louis Bluesin takataskussa. Viimeisenä haasteena oli enää vain kiikuttaa se turvallisesti kotiin.

Siinä Blues kuitenkin epäonnistui, katkeralla tavalla.
San Jose Sharks hyödynsi saamansa mahdollisuuden, vei pelin jatkoerään ja ryösti siellä voiton Bluesin kotikaukalosta lukemin 5-4.
- Olimme johdossa, ja he pelasivat jo ilman maalivahtia. Tämä olisi pitänyt hoitaa kotiin, Bluesin päävalmentaja Craig Berube kiteytti pettymyksellisen tuloksen.
Bluesille lopputulos tarkoittaa upean nousun valumista hukkaan. St. Louis oli kirinyt takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi toisen erän aikana, mutta joutui kolmannessa erässä toteamaan itsekin sen, miten nopeasti johdon voi menettää.
Kahdella avauserän loppuvaiheen maalillaan Sharks piti kamppailua otteessaan. Bluesin kavennuksen jälkeenkin San Jose tarvitsi vain 18 sekuntia palatakseen kahden maalin karkumatkalle.
Lisää aiheesta: Erik Karlsson johdatti San Josen takaisin voittokantaan]
Sen jälkeen tuuli kääntyi kotijoukkueen taakse. Blues teki kolme seuraavaa osumaa, ja toiselle erätauolle lähdettiinkin 4-3 tilanteesta. Berube oli ehdottomasti sitä mieltä, että niiden lukemien olisi pitänyt olla taululla vielä 60 minuutinkin kohdalla.
- Fakta on se, että meidän olisi pitänyt voittaa tämä ottelu 4-3.
Matkaa ruutulipulle jäi lopulta vain 61 sekuntia. Ajassa 58.59 Sharksin ykköstykki Logan Couture vaiensi Enterprise Centerin pyyhkiessään Bluesin johtoaseman taululta.

STL-SJS: Couture tasoittaa minuutti ennen loppua

Isännille jäi rutkasti jossiteltavaa. Berube pohdiskeli muun muassa paria pitkää kiekkoa, joihin St. Louis sortui Sharksin hakiessa tasoitusta.
- Ensimmäisessä vaihtoehtoja ei ollut hirveästi. Siinä yritettiin vain saada kiekkoa pois alueelta, ja voimaa oli liikaa. Toinen olisi pitänyt pystyä pelaamaan pois alueelta paremmin. Näitä kuitenkin sattuu, valmentaja sanoi.
Sekä 18 360 katsojaa että koko konkkaronkka Bluesin pukukopissa olivat hiljaista kansaa, kun jatkoerää oli pelattu vasta muutama minuutti. Silloin Erik Karlsson pääsi iskemään vieraille voittomaalin yllättävästä tilanteesta. Maalia edeltänyt mahdollinen käsisyöttö jäi jossiteltavaksi, mutta tilannetta ei ollut mahdollista tarkistaa videolta.
Syntyi osuma miten tahansa, St. Louisin tuska on sama. Voitto oli jo Bluesin käsien ulottuvilla, mutta ote lipesi viime hetkillä.
Blues ei edes missään vaiheessa siirtynyt selvästi puolustusasemiin, vaan pystyi hyökkäämään hyvin vielä kolmannessakin erässä. Sharksin maalivahti Martin Jones otti elintärkeitä torjuntoja pitääkseen joukkueensa vielä iskuetäisyydellä. Mitään erityistä pelin yhteen päätyyn pakottanutta kiriä San Jose ei saanut aikaan. Yksi tilanne kuitenkin riitti, ja sen jälkeen mentiin jatkoeriin jääkiekkojumalien armoille.
Nyt kotietu onkin jälleen Sharksin. Läntisen konferenssin finaalisarja on kolmen ottelun jälkeen tilanteessa 1-2. Loistavan mahdollisuuden sijasta neljäs peli näyttääkin yhtäkkiä Bluesin kannalta pakkovoitolta.
Lohtua voi löytää siitä, miten lähellä voitto oli. Sen sijaan ikävämpää oli osoitus siitä, miten nopeasti tunteet voivat heilahtaa äärilaidasta toiseen pudotuspelien intensiivisessä maailmassa.

STL-SJS: Perron iskee toisen maalinsa ylivoimalla

• Jatkoerätappio on aina tuskaa, josta on pakko päästä yli. Joukkueen pitää jättää tämä nopeasti taakseen. Muuta ei ole tehtävissä. Pelasimme hyvän pelin, mutta hävisimme. On vain pakko jatkaa eteenpäin, Berube totesi.
    Se, miten kriittisessä vaiheessa Blues hävisi näinkin kivuliaalla tavalla, on oma mittarinsa. Aikaa keskiviikon tuloksen tuskasteluun on täsmälleen yksi yö, sillä torstain aikana St. Louisin on jo pakko siirtää kaikki henkiset voimavaransa sarjan neljänteen peliin, joka pelataan perjantaina jälleen Bluesin kotikaukalossa. Voiton ja tappion ero on siinä nimittäin valtaisa, kun lähdetään takaisin Kaliforniaan.