fin2

Panthersin Aleksander Barkov ja Starsin Lauri Korpikoski kasvattivat kauden maalisaldojaan perjantain pelikierroksella. Muista suomalaisista Hurricanesin Sebastian Aho sekä Panthersin Jussi Jokinen keräsivät yhden ja Starsin Esa Lindell kaksi syöttöpistettä.

Florida Panthers - Calgary Flames 2-4
Panthers meni Nick Bjugstadin ylivoimamaalilla johtoon, mutta Calgaryn viiden minuutin sisään iskemät kolme maalia kestivät voittoon asti. Calgaryn voiton takuumies seisoi tolppien välissä. Chad Johnson torjui 36 kertaa ja sai päävalmentaja Glenn Gulutzanin kehut pelin jälkeen.
- Kun Chad pääsi vireeseen toisessa ja kolmannessa erässä, hän otti pelin hallintaansa. Olimme altavastaajia, ja Florida on hyvä joukkue, joka haki kovasti voittoa. Maalivahtimme varmisti meille kaksi pistettä, Gulutzan kertoi Calgary Flamesin Twitter-tilin kautta.
Aleksander Barkov ja Jussi Jokinen olivat hyvässä vireessä; Barkov teki 2-3-kavennusmaalin ja Jokinen alusti Bjugstadin osuman. Barkov on tehnyt nyt seitsemän maalia kahdeksassa viime ottelussa. Flamesin Troy Brouwer (1+1) ja Michael Frolik (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa. Peli Panthersia vastaan oli Calgaryn Kris Versteegin uran 600. ja joukkuekaveri Alex Chiassonin uran 300. NHL-ottelu.

Dallas Stars - Arizona Coyotes 5-2
Esa Lindell keräsi kaksi syöttöpistettä ja Lauri Korpikoski iski kauden kahdeksannen maalinsa, kun Dallas otti toisen peräkkäisen voittonsa. Stars ratkaisi ottelun kolmannen erän kolmella osumalla. Jamie Benn iski voittomaalin ottamalla veljensä Jordien omalta siniviivalta laukoman päätylautakiekon haltuun ja vääntämällä maalin vanhanaikaisella. Komeaa osumaa hämmästeltiin pelin jälkeen.
- Mielestäni se oli hitonmoinen suoritus. Sedinit ovat tehneet aiemmin samaa, eli heittäneet kiekon päädyn kautta ja päässeet sillä tavalla irti puolustajasta, Dallasin päävalmentaja Lindy Ruff sanoi Dallas Newsin Mike Heikalle.
Tällä kaudella usean joukkueen peli on sakannut väliviikon jälkeen, mutta Stars näytti, että heillä ei ollut karstaa koneessaan. Dallasin 18 kenttäpelaajasta peräti 12 sai tililleen pisteen ottelussa. Kari Lehtonen pelasi mainion ottelun torjuen 25 kertaa (92,6 %).

Carolina Hurricanes - Ottawa Senators 3-0
Eddie Läck piti nollan ja Jordan Staal iski tehot 1+1, kun Hurricanes otti pisteet PNC Arenalla. Koti on ollut kullan kallis Hurricanesille, sillä voittoja on kertynyt kotihallissa huomattavan paremmalla prosentilla kuin vieraissa. Phillip di Giuseppe keräsi tehot 0+2 avustamalla Jordan Staalin ja Elias Lindholmin osumissa. Suomalaisista Sebastian Aho jatkoi mahtavaa tulokaskauttaan, kun Viktor Stålberg iski Ahon vedon paluukiekon maaliin. Mainion ottelun pelannut Läck jakoi ottelun jälkeen kiitosta joukkuekavereilleen.
- Näin kiekon hyvin tänään ja minulla oli hieman onnea matkassa, kun tarvitsin sitä. Tämä oli todella tärkeä voitto minulle, ja olen iloinen, että jätkät pelasivat niin hyvin edessäni, Läck kertoi Carolina Hurricanesin kotisivuilla.
Hurricanes katkaisi voitollaan peräti viiden ottelun tappiokierteen. Teuvo Teräväinen on tuskaillut tehojen kanssa viime aikoina, ja kuiva kausi on jatkunut nyt kuuden ottelun ajan.

Washington Capitals - Edmonton Oilers 2-1
Connor McDavid pääsi pisteille syöttämällä Leon Draisaitlin tasoitusmaalin toisen erän alussa, mutta Justin Williamsin kolmannen erän maali jatkoi Capitalsin dominointia kotihallissa. Päävalmentaja Barry Trotz antoi ennen ottelun alkua juuri Williamsin, Jevgeni Kuznetsovin ja Marcus Johanssonin kentälle tehtäväksi pitää McDavidin nimi poissa maalisarakkeesta.
- Mielestäni suurimman osan pelistä hallitsimme kiekkoa hänen kenttäänsä vastaan. Sillä tavalla heidät saa nollattua. Jos hänellä ei ole kiekkoa, hän ei voi tehdä maaliakaan, Williams sanoi ottelun jälkeen NHL.comille.
Washington oli ilman kolmea avainpelaajaansa Matt Niskasta, Brooks Orpikia ja T.J. Oshiea. Oilersin Cam Talbot torjui 23 kertaa (92 %) ja virkaveli Braden Holtby puolestaan 30 kertaa (96,8 %). Capitals on voittanut nyt 13 ottelua putkeen kotihallissaan, ja maaliero on mykistävä 64-20. Iiro Pakarinen pelasi hieman alle yhdeksän minuuttia ja sai tililleen kaksi laukausta maalia kohti sekä yhden blokatun laukauksen.