talbot SO

Det har i mångt och mycket varit krampaktiga insatser för såväl Anaheim Ducks som Edmonton Oilers under säsongen, men inatt lossnade det kanske - åtminstone för Oilers
- Den här typen av insats har vi väntat på. VI har inte spelat vår bästa hockey på sistone, så förhoppningsvis kan vi bygga på den här segern, sa Oilers målvakt Cam Talbot efter matchen.

Han hade själv stor del i den lyckade aftonen. Talbot motade samtliga 39 skott han fick på sig och höll därmed nollan för första gången sedan den 4 oktober 2017. Han räddade 14 skott i den första och 17 i den andra perioden.
- Jag fick göra några stora räddningar i början. De öppnade hårt, vilket de ska göra när de spelar hemma. Jag försökte bara rida ut stormen tills vi kunde komma igång och Connor gav oss det viktiga målet. Sedan tittade vi inte tillbaka.
Connor McDavid öppnade mycket riktigt målskyttet innan Jesse Puljujärvi vackert trollade in en backhand mellan benen på John Gibson. En minst lika vacker backhand bjöd Kyle Brodziak på när han lyffte in 3-0 i numerärt underläge, fint framspelad av Ryan Nugent-Hopkins, som även låg bakom 2-0. Leon Draisaitl hängde sedan fyran i mittperioden.

ANA-EDM: Talbot använder huvudet för räddning

Förutom Talbots 39 räddningar blockerade Oilers-spelarna hela 24 skott.
- Nu hoppas jag att vi kan ta oss tillbaka in i slutspelssnacket, avslutade Talbot, som var en av två målvakter att hålla nollan under söndagen.
Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
Pittsburgh Penguins - Chicago Blackhawks 3-5 (2-1, 1-2, 0-2)
Patric Hörnqvist och Jake Guentzel gjorde 1-0 och 2-0 för Pens men Hawks skulle komma tillbaka. Alex DeBrincat reducerade med knappt fyra minuter kvar av den första perioden. Veteranen Chris Kunitz kvitterade i den andra perioden men Penguins tog ledningen på nytt när Derrick Brassard pricksköt 3-2 från dålig vinkel. Duncan Keith kvitterade med tre minuter kvar av perioden. I den tredje perioden nätade Dylan Strome och Jonathan Toews. Därmed stannade Pens segersvit på åtta raka matcher. Patrick Kane noterades för tre assist i Hawks. Han har nu gjort åtta mål och nio assist på de senaste 16 matcherna. Kris Letang, som under aftonen gjorde sin 722:e match i Pens och därmed klev upp på delad sjätteplats för flest matcher i Pens historia, noterades för en assist och har nu gjort poäng i sju raka matcher.

PIT-CHI: Strome bryter dödläget

Arizona Coyotes - New York Rangers 5-0 (2-0, 3-0, 0-0)
Conor Garland gjorde 1-0 när han styrde in Oliver Ekman-Larssons skott från blålinjen och bara två minuter senare, med 9:19 på klockan, gjorde Mario Kempe 2-0. I mittperioden gjorde Garland sitt andra mål för aftonen och femte i karriären innan Clayton Keller och Alex Galchenyuk spikade slutresultatet. Efter det femte målet lämnade Henrik Lundqvist målet till förmån för Aleksandar Georgiev. Darcy Kuemper höll nollan för tolfte gången på 150 matcher i NHL. Segern var Rick Tocchets 100:e som tränare.
Detroit Red Wings - Washington Capitals 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
Evgeny Kuznetsov nådde 300 NHL-poäng när han assisterade Tom Wilson till Capitals 1-0-mål. Anthony Mantha kvitterade för hemmalaget och i den andra perioden gjorde Filip Hronek 2-1 för Detroit. Men Capitals vände i den tredje genom mål från Travis Boyd och Michal Kempny. Dylan Larkin fortsatte sin fina form, trots förlusten. Han noterades för en assist och har nu 19 poäng på de senaste 17 matcherna.
Winnipeg Jets - Dallas Stars 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)
Alexander Radulov gjorde sitt 14:e mål när han gav Stars ledningen 1.56 minuter in i den andra perioden. Men exakt en minut senare var den utraderad då Adam Lowry kvitterade. Tyler Myers gav Jets ledningen efter 18:56.Kyle Connor gjorde 3-1 i inledningen av den tredje perioden. Stars tog ut målvakten i ett powerplay i slutet men istället kunde Josh Morrissey näta i tom bur. Bryan Little kompletterade femettan med ett powerplaymål med 18 sekunder kvar. Little och Morrissey noterades även för var sin assist.

WPG-DAL: Myers överlistar Bishop

Vegas Golden Knights - New Jersey Devils 3-2 (1-2, 2-0, 0-0)
Devils gjorde två mål på de första fem skotten genom Nico Hischier och Ben Lovejoy. Ryan Reaves reducerade efter 12:30 av den första perioden. I den andra nätade Brayden McNabb och Max Pacioretty för hemmalaget. Det räckte till Vegas sjätte raka seger, vilket är lagets bästa notering för säsongen. Golden Knights har 18-4-3 de senaste 25 matcherna.
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 4-5 (0-2, 4-2, 0-1)
Justin Faulk och Brock McGinn gav gästerna en tvåmålsledning i den första perioden. I den andra hände mycket när Ottawa kom ikapp. Matt Duchene reducerade till 1-2 innan Jaccob Slavin utökade gästernas ledning. Ryan Dzingel reducerade på nytt innan Dougie Hamilton gjorde 2-4. Men två mål på åtta sekunder (!) från Rudolfs Balcers (hans första NHL-mål) och comebackande Jean-Gabriel Pageau i slutminuten gav 4-4 inför den tredje perioden. Där blev Justin Willliams mathcvinnare för Hurricanes.

OTT-CAR: McGinn åker sig fri i boxplay

Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 0-4
Ducks sköt och sköt. Totalt avlossade Randy Carlyles manskap 63 skott. 24 blockerades och 39 stoppades av Cam Talbot. Förlustsviten är nu uppe i åtta raka matcher.
SÅ GICK SNACKET:
"Vi fick ingen bra start men vi kämpade oss igenom det. Vi gjorde några riktigt bra grejer när vi behövde det som mest." - Todd Reirden, Washington Capitals
"Det var en tuff start med två mål på de första fem skotten. Men grabbarna jobbade oss tillbaka. Jag hade inte alltför mycket att göra efter det. Som målvakt kan jag inte klaga." - Malcolm Subban
"Vi spelade ganska bra i 40 minuter även om vi låg under med ett mål. Jag tycker att vi dominerade mycket av den andra perioden men när vi inte spelar enligt plan i den tredje går pucken åt andra hållet." - Jamie Benn, Dallas Stars
"Jag blir mer och mer bekväm. Jag får se filmklipp efter varje match med tränarna och vi pratar igenom saker. Jag känner mig mer bekväm och saker och ting börjar sakta ner." - Rick Garland, Arizona Coyotes
"Vi lämnade honom ensam alldeles för ofta." - New York Rangers tränare David Quinn om Henrik Lundqvist,