BUF-FLA: Ullmark stoppar Hoffman

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Sex lag var i stöten i tre matcher under NHL-natten och nog fick vi ännu en gång jubla över blågula mål och poäng i natt också.
Dessutom fick vi se en riktigt fin insats i mål av Linus Ullmark då hans Buffalo Sabres tog emot Florida Panthers och vann med 3-2 efter straffar.
26-årige Ullmark gjorde sin andra start för säsongen och utsågs till matchens första stjärna efter att ha stoppat 41 av 43 skott och dessutom gått ren genom straffläggningen. Också i förra matchen (sudden-förlust mot Columbus med 3-4 i måndags) motade Ullmark mer än 40 skott.
- Det är en ganska tuff arbetsbelastning, säger Ullmark till NHL.com/sv efter matchen. Men jag andades och jag njöt av varje ögonblick.
- Vi visade upp äkta Sabres-hockey. Jag älskar det. Vi tvekade aldrig och vi behöll lugnet i laget. Vi vet att om vi håller oss till vår matchplan så gör vi en bra prestation. Vi kanske inte kommer att vinna varje kväll men vi vet att om vi håller oss till processen så kommer så har vi goda chanser.
Johan Larsson utsågs till matchens tredje stjärna efter att han gjort sitt första mål för säsongen då han gjorde 1-0 för Buffalo med 31 sekunder kvar av den första perioden.

BUF-FLA: Larsson överlistar Bobrovsky

Larsson kom i ett två mot ett-läge med Kyle Okposo som levererade den målgivande passningen.
Victor Olofsson spelade 17:04 minuter i matchen och hade ett skott på mål, Marcus Johansson hade 19:00 minuters istid och Rasmus Dahlin spelade 17:56 och noterades två skott på mål och en slashing-utvisning. Dahlin, som gjort sju poäng hittills fick sitta på bänken i slutet av matchen. Enligt head coach Ralph Krueger berodde det på att man ville vila honom.
I Florida spelade Anton Stralman -1 efter 22:14 minuters istid. Han sköt ett skott på mål och delade ut två tacklingar.
SILFVERBERG MÅLADE I NUMERÄRT UNDERLÄGE
Jakob Silfverberg gav Anaheim Ducks ledningen 12:59 in i den andra perioden av bortamatchen mot Columbus Blue Jackets.
Den 28-årige Gävlesonen höll sig framme på en retur från Rickard Rakell som gick på avslut. Målet var Silfverbergs andra för säsongen och den tredje poängen (2+1).
- Vi har pratat om att de här poängen vi vinner tidigt på säsongen kan visa sig mycket viktiga längre fram i slutet av mars och april, säger Silfverberg. De här poängen är värd lika mycket som de vi tar under slutspurten. Det var en skön seger för oss.
Rakell plockade i och med det sin första passningspoäng för säsongen och står på 1+1 efter fem spelade matcher.
Andraassisten vid Silfverbergs 1-0-mål gick till backen Hampus Lindholm som så här långt står på fyra poäng (0+4) efter fem spelade matcher.
Målet var Silfverbergs 13 i numerärt underläge i Anaheim vilket tar upp honom jämsides med Samuel Påhlsson på femte plats i Ducks historia.

CBJ-ANA: Silfverberg följer upp retur i boxplay

Jacob Larsson noterades för säsongens första poäng då han hackade loss pucken från vänstra sarghörnan i egen zon och Ondrej Kase levererade den vidare till Cam Fowler som satte 2-0 för Ducks i den andra perioden.
Ducks vann tillslut matchen med 2-1.
WALLMARK ENSAM SVENSK PÅ ISEN I RALEIGH
I nattens tredje match, den mellan Carolina Hurricanes och New York Islanders i PNC Arena, fanns bara en blågul aktör på isen. Lucas Wallmark.
Canes-centern klockades för 9:03 minuters istid, varav 56 sekunder var i boxplay. "4-åringen noterades också för ett avslut på mål och två täckta skott.