STL-NSH: Ekholms skott har turen med sig

John Klingberg gjorde comeback efter drygt två veckors frånvaro. En underkroppsskada har hållit honom från spel sedan den 5 november. Men mot Blackhawks under lördagen var han alltså tillbaka. Matchen mot Chicago blev en målsnål tillställning men Klingberg fann sin väg in i poängprotokollet när han assisterade Roope Hintz, som också gjorde comeback efter skada, till 1-0 för bortalaget.

• Det kändes okej. Jag har något att bygga vidare på. Tajmingen och konditionen var det tuffaste, men det är något jag bygger vidare på, säger Klingberg till NHL.com/sv.
    Klingberg, som spelade 23:42 minuter mot Blackhawks, utvecklade sitt resonemang kring konditionen:
    - Det är svårt att få in det ordentligt när man åker själv. Jag har jobbat mycket med vår fystränare på den biten.
    Stars förlängde i och med segern sin poängsvit till elva raka matcher (10-0-1).
    - Inte alla matcher kommer att vara som de 3-4 senaste. Men när det går till straffar vet vi att vi har skickliga spelare och att vi har en god chans att vinna, avslutade Klingberg.
    Svenskarna visade vägen för Preds
    Nashville Predators bröt en svit om sex raka matcher utan seger (0-5-1) och det var svenskarna som visade vägen. Direkt i inledningen av matchen sköt Viktor Arvidsson, som spelade sin 300:e NHL-match, ett lågt skott från högerkanten som Jordan Binnington bara kunde styra bort med sitt benskydd. Pucken hamnade hos Filip Forsberg som från vänsterkanten kunde skicka in 1-0 för Preds redan efter 37 sekunder - hans tionde mål för året. Det var Forsbergs 25:e poäng (12+12) på 26 matcher mot Blues i karriären.

STL-NSH: Forsberg ger Predators ledningen tidigt

Mattias Ekholm gjorde sitt fjärde för året när han sköt 2-0 efter knappt fyra minuters spel. Pucken seglade in från kanten och ställde Binnington i mål. I slutet av matchen spikade Calle Järnkrok slutresultatet till 4-2 för Preds med en puck i tom bur. Målet innebar att Järnkrok har gjort tre poäng på de två senaste matcherna.
Dock lite smolk i bägaren för Predators: Arvidsson tvingades utgå skadad från matchen efter att ha blivit våldsamt cross-checkad av Robert Bortuzzo i Blues.
Petersson målskytt när Canucks vann
Elias Petersson prickade in sitt tionde mål för säsongen när han i powerplay bombade in 1-1 från den högra tekningscirkeln - det som i Canucks-kretsar numera kallas för "The PeterZone". Canucks vann med 2-1 efter straffar.

WSH-VAN: Pettersson klappar till direkt

Svenska pinnar när Flames straffade Flyers
Flames Mikael Backlund noterades för en assist när han vann den puck som Andrew Mangiapane sköt 1-1 med i matchen mot Philadelphia Flyers. Även Flames 2-2-puck bar blågula färger: Elias Lindholm förvaltade en sargstuds bakom mål efter Rasmus Anderssons skott från backposition och kunde raka in kvitteringen i tom bur bakom en överspelad Carter Hart. Det var hans elfte mål för säsongen - och Anderssons femte assist. Flames vann till slut med 3-2 efter straffar.
Söderberg drog längsta strået
Adrian Kempe och Carl Söderberg gjorde var sin assist när de möttes under natten. Kempe låg bakom Anze Kopitars 1-1 medan Söderberg assisterade Lawson Crouse till Arizonas 2-1-puck. Båda två har nu gjort fem assist under säsongen: Söderberg har åtta mål och Kempe två på kontot. Coyotes gick vinnande ur striden, 3-2.

COL-TOR: Burakovsky prickskjuter in pucken

Burakovsky målskytt igen - Avs föll
André Burakovsky tryckte till ett direktskott i powerplay i mittperioden vilket blev hans elfte fullträff för säsongen. 24-åringen är snart och nosar på sitt eget personbästa på 17 fullträffar på en säsong (från 2015-2016). Målet hjälpte dock inte då gästande Toronto Maple Leafs vann med 5-3. Hos Leafs noterades såväl William Nylander som Pierre Engvall för var sin assistpoäng.
Nyquists fjärde för året
Gustav Nyquist gjorde poäng för tredje matchen i rad när han gjorde 3-2 för Columbus Blue Jackets borta mot Winnipeg Jets. Målet var hans fjärde för året men det räckte inte till någon poäng för Columbus. Jets vände och vann med 4-3.
Rasks mål räckte inte
Victor Rask gjorde sitt andra mål för året när han gjorde 2-1 för Minnesota Wild borta mot Boston Bruins. Det var för övrigt första gången den hr säsongen som Rask sköt mer än ett skott på mål i en match. Han hade två. Wild gick upp till 3-1 och hade 4-2 men föll till slut med 5-4.

BOS-MIN: Pucken styrs in på Rasks skridsko

Svenska poäng i Florida
Anaheims Rickard Rakell gjorde sitt åttonde mål för säsongen när han kvitterade till 2-2 knappt åtta minuter in i den andra perioden mot Tampa Bay Lightning. Närmre en seger än så kom inte gästande Ducks. Hemmalaget Tampa Bay ryckte ifrån till 6-2. Victor Hedman stod för två assist i matchen, däribland till Brayden Points matchvinnande 3-2-mål.

TBL-ANA: Rakell utjämnar via direktskott

Sörensen målskytt mot Isles
Marcus Sörensen gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han gjorde 1-0 för San Jose Sharks hemma mot New York Islanders. Sharks vann på övertid med 2-1 sedan Logan Couture avgjort.
Värt att notera….
Oscar Klefbom spleade 23:28 minuter när hans Oilers besegrade Vegas med 4-2.
… Vegas William Karlsson spelade 18:55 minuter i samma match.
Oliver Ekman-Larsson spelade mest av alla i Coyotes (23:44 minuter) i matchen mot Kings.