CoyotesCelebrate

De behövde 12 matcher. Men nu har även Arizona Coyotes äntligen vunnit i årets NHL. Laget besegrade Philadelphia Flyers med 3-4 efter förlängning i Wells Fargo Center.
Matchhjälte blev Alex Goligoski som avgjorde med bara 15 sekunder kvar av övertiden.

Under ordinarie matchtid gick Coyotes upp till en 0-3-ledning. Niklas Hjalmarsson spelade fram Jordan Martinook till 0-1 och Oliver Ekman-Larsson serverade Christian Dvorak till 0-2, då visade klockan 7.46 i den tredje perioden. Efter en mållös andra period inledde Coyotes den tredje med att Brendan Perlini satte 0-3, återigen med Hjalmarsson inblandad.
Sean Couturier reducerade strax därpå och ledningen höll sig till slutminuten då hemmalaget reducerade igen genom Jordan Weal. Flyers tryckte sedan på och kvitteringen kom med bara 15 sekunder kvar då Couturier var framme igen.

Samtidigt som Coyotes bröt sin förlustsvit bröt Vegas Golden Knights sin segersvit på fem raka. I bortamötet med New York Islanders förlorade gästerna med 6-3.
John Tavares utsågs tidigare under dagen till NHL:s första stjärna och visade på kvällen varför. Kanadensaren, som öser in mål just nu (11 totalt), gjorde två av hemmalagets sex och är nu en av tre spelare i ligan som gjort på alla lag (utom sitt eget) Kane, CHI och Zetterberg, DET, är de andra två.
Tavares första betydde 2-2 och kom i slutet av den andra perioden. Vegas-målvakten Oscar Dansk lämnade isen efter det målet med en skada och kom aldrig tillbaka.
Efter att Tavares kvitterat gjorde hemmalaget ytterligare fyra raka mål på Maxime Legace som byttes in i Dansk ställe. Tavares satte 6-2-pucken efter 12.38 av den tredje perioden.
Andrew Ladd, Mathew Barzal, Cal Cutterbuck och Nikolay Kulemin gjorde Islanders övriga mål.
William Karlsson gjorde ett av Vegas mål i matchen.

Här är en sammanfattning av nattens matcher:
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 4-3 (2-0, 1-1, 0-2, 0-0, 0-1)
Bruins hämtade in ett 3-0-underläge under matchens sista 25 minuter och tog matchen till straffar i Nationwide Arena. Patrice Bergeron, Torey Krug och Brad Marchand gjorde målen för Bruins men de räckte inte.
I straffläggningen stoppade Sergei Bobrovsky Kenny Agostino och Brad Marchand medan Artemi Panarin och Oliver Bjorkstrand satte sina.
Bobrovsky gjorde 27 räddningar i matchen och noterades dessutom för en andra assist till Tyler Mottes 3-0-puck i mitten av den andra perioden. David Savard och Boone Jenner gjorde hemmalagets övriga mål.
Blue Jackets start på den här säsongen är bra. Poängen mot Bruins tog dem upp på rekordhöjd i franchisens historia för oktober.

Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3-8 (2-4, 1-2, 0-2)
Charles Hudon och Artturi Lehkonen gjorde två mål vardera och Al Montoya räddade 25 puckar vilket förde Canadiens till segern i Canadian Tire Centre.
Gästerna gjorde fyra mål i den första perioden och kunde sedan rida på den ledningen under resten av matchen. Max Pacioretty, Alex Galchenyuk, Brendan Gallagher och Tomas Plekanec blev bortalagets övriga målskyttar.
Senators fick en drömstart på matchen med Tom Pyatts mål redan efter 25 sekunder men den var förgäves den här kvällen. Christopher DiDomenico gjorde lagets andra assisterad av Erik Karlsson.
Canadiens har nu två raka segrar för första gången den här säsongen.
Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 5-8 (2-3, 1-3, 2-2)
Andrei Vasilevskiy gjorde 18 räddningar och vann sin 10:e seger i oktober vilket är tangerat rekord i NHL tillsammans med Red Wings gamle keeper, Manny Legace. Det var dessutom hans nionde raka vilket är rekord för Tampa.
Men han fick god hjälp från sina lagkamrater på plan som gjorde åtta mål framåt. Nikita Kucherov gjorde sitt 13:e mål för säsongen och Steven Stamkos pangade in sitt femte samt styrde in sitt sjätte. Victor Hedman levererade två passnings poäng medan Anton Strålman gjorde ett mål.
Aleksander Barkov gjorde ett mål och spelade fram till tre. Hans kedjekamrater Jonathan Huberdeau och Evgenii Dadonov gjorde vars ett mål och stod för två assist.

St. Louis Blues - Los Angeles Kings 4-2 (0-0, 3-2, 1-0)
Toppmöte i Scottrade Center, då fortsatte St. Louis Blues hitta vägar att vinna.
Den här gången var det kedjan med Vladimir Tarasenko, Jaden Schwartz and Brayden Schenn som spelade nyckelroller. De gjorde tillsammans fem poäng i matchen. Tarasenko och Schwartz gjorde varsitt mål och hamnade i målprotokollet tillsammans med Carl Gunnarsson och Vladimir Sobotka.
Kings mål gjordes av Tanner Pearson och Dustin Brown.
Blues är fortsatt obesegrat på hemmaplan och har totalt fyra raka segrar.
Vancouver Canucks - Dallas Stars 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)
Alexander Radulov spelade en huvudroll i Stars sjunde seger för säsongen. Han assisterade elegant Tyler Seguin i powerplay till 0-1 i den andra perioden och avgjorde sedan tillställningen i förlängning genom att på egen hand transportera pucken från försvarszon och avsluta snyggt på Jacob Markström i hemmakassen.
Matchen gick till förlängning efter att Sam Gagner kvitterat till 1-1 efter sex minuter av den tredje perioden. Daniel Sedin var med och förarbetade för sin tredje assist för året

San Jose Sharks - Toronto Maple Leafs 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)
Tim Heed gjorde ett mål och spelade fram till ett i Sharks seger på hemmais. Hans mål kom i powerplay i mittperioden då Heed efter passning från Brent Burns pangade upp pucken högt på Frederik Andersen. Målet var hans andra för säsongen och även Sharks andra i matchen.
Han hade dessförinnan skjutit skottet som Joe Pavelski styrt in till 1-1. Joel Ward gjorde 3-1 i tom bur efter förarbete från bland annat Melker Karlsson.
Torontos ledningsmål gjordes av Auston Matthews i den första perioden, William Nylander var med och assisterade. Nazem Kadri styrde in reduceringen i slutet av matchen efter skott från Andreas Borgman.
Patrick Marleau gick poänglös i återkomsten till SAP Center. Förre lagkamraten Joe Thornton gjorde däremot en poäng och passerade Jari Kurri för 20:e platsen i tidernas poängliga. Han är en ifrån 1400.