Dubbla mål från Hertl gav Sharks segern i match 5

San Jose Sharks är en seger från att nå konferensfinal i Western Conference. Detta efter att ha vunnit det femte mötet mot Colorado Avalanche med 2-1 hemma i SAP Center.

Efter 3-0-förlusten i match 4 vände Sharks hem till San Jose igen med förhoppningarna om att ta ledningen i serien inför sin hemmapublik. Med två mål såg Tomas Hertl till att det blev verklighet.Sharks började också bäst, och tryckte tillba gästerna under första 20.

SJS-COL, M5: Hertl trycker in sin andra fullträff

• Jag tyckte vi körde på från start och spelade under alla 60 minuter. Jones var väldigt bra igen. Han gjorde några fina räddningar och vi kunde ta över matchen, säger Hertl till NHL.com/sv.
    Det var däremot gästerna som fick in matchens första mål. Efter 17:01 av den andra perioden fick Tyson Jost hjälp av hemmalagets Brent Burns att hitta nätmaskorna. Burns rensningsförsök studsade in via Josts benskydd. Sharks hade haft en puck inne under de första 20 minuterna men Kevin Labancs mål dömdes bort efter att Timo Meiers klubba åkt upp i ansiktet på Mikko Rantanen vilket ledde till en tvåminutersutvisning.
    Tomas Hertl klev in i handlingarna med 20 sekunder kvar av perioden. Tjecken styrde då in ett skott av Logan Couture i powerplay och matchen var oavgjord.
    - Äntligen fick vi in ett mål i powerplay. Jag tycke vi fick till några bra chanser och det hjälpte oss att vinna matchen i dag, säger Hertl
    Hertls avgörande kasse kom sedan med 6:26 kvar att spela av slutperioden. Efter en rörig situation i slottet lyckades Hertl till slut få pucken bakom Philipp Grubauer i Avs-kassen.
    - Jag tyckte vi förtjänade att vinna i dag, säger Hertl
    [Här kan du läsa allt från serien SJS-COL]
    Martin Jones 21 för San Jose. Avalanches Nathan MacKinnon lämnade isen poänglös och såg sin åtta matcher långa poängsvit gå upp i rök. Grubauer gjorde 37 räddningar för Colorado,
    - Vi vann inte, så det var inte tillräckligt bra i dag. Jag släppte in två och jag tycker de var två turliga, de tryckte på hårdare än vad de gjorde i vår arena. Det är ett lite annorlunda lag här, säger Grubauer.
    Match 6 spelas i Colorado i morgon natt.