Hertl hjälte för Sharks på dubbel övertid

San Jose Sharks lyckades ordna en sjunde och avgörande match mot Vegas Golden Knights. Tomas Hertl blev stor matchhjälte när han satte 2-1 11:17 in i den andra förlängningsperioden i match 6.

Vegas Golden Knights hade för andra matchen i rad chans att avgöra matchserien mot Sharks. Men deras 3-1 i matcher har blivit 3-3 och nu väntar en rysare på tisdag morgon svensk tid. Match 6 blev ganska spännande även den. Ställningen var lika på ett när lagen summerade de ordinarie 60 minuterna.

VGK-SJS, M6: Hertl tvingar fram en match 7

Logan Couture gjorde 1-0 för Sharks med bara sekunder kvar av första perioden, innan Golden Knights kvitterade genom Jonathan Marchessault i mitten av andra.
Matchen gick till förlängning där båda målvakterna fick göra ett par matchavgörande räddningar. Martin Jones i Sharks-kassen räddade totalt 58 skott i matchen, flest genom tiderna i klubben.
- Vi visste att han var på gång. Det kunde vi känna. Vi kollade på tavlan och såg skotten, men Jones rörde sig, såg pucken, säger Joe Pavelski om sin målvakt.

VGK-SJS, M6: Jones förflyttar sig och hinner fram

Inget av lagen lyckades hitta ett sätt att få pucken i kassen och det skulle gå till 11:17 av den andra suddenperioden innan avgörandet föll.
Barclay Goodrow åkte ut två minuter för Sharks och med en man mer satte Golden Knights press. Sharks lyckades bryta och efter att Hertl fått pucken i mittcirkeln tog han sig in i zon och sprätte iväg ett handledsskott som susade förbi Marc-Andre Fleury till det avgörande 2-1-målet. Det var första gången någonsin som en dubbel övertidsmatch avgjordes med ett mål i numerärt överläge.