wings_fantasy
  • När han är i form är han en av de bästa spelarna i världen. Han är rolig att spela med, sa Dylan Larkin om Anthony Mantha efter matchen mot Dallas.
    Och söndagen tillhörde Mantha, minst sagt. Gästande Dallas hade en tvåmålsledning efter den första perioden. Men Mantha började upphämtningen redan efter 48 sekunder av mittperioden när han i powerplay direktsköt 1-2. Efter 9:43 stod det 2-2. Då hade Mantha trampat runt Stars-backen Esa Lindell illa kvickt och sedan överlistat Anton Khudobin i farten från nära håll.
  • Om jag går på mål hårt så är det inte många backar som inte är större än mig som kan stoppa mig, sa målskytten efteråt.
    Och det skulle komma mer från 25-åringen. Hattricket blev komplett när han petade in en retur på Dylan Larkins skott redan efter 15 sekunder av den tredje perioden. Glädjen blev dock kortvarig då Dallas kvitterade genom Roope Hinz blott 33 sekunder senare. Men Red Wings, och Mantha, hade ett mål till i sig för aftonen. Direkt efter en tekning i offensiv zon drog han sig ut i en öppen yta på högerkanten och fick på en tillräckligt bra träff för att överlista Khudobin på nytt.
    - Han placerar sig bra för att ta de där skotten. Jag är säker på att han tränat på det under sommaren. Han hade en fantastisk kväll, berömde målvakten Jonathan Bernier, som räddade segern i slutsekunderna med en enastående akrobatisk aktion på mållinjen.

DET-DAL: Bernier gör flera viktiga räddningar på rad

• Jag tror att jag har en bättre inställning när det gäller att få puckar på mål. Det första och det fjärde målet var inte hårda skott. Det var puckar som jag skickade på mål, sa Mantha själv och fortsatte:
    - Idag var det fantastiskt, Jag vet inte hur mycket jag sköt men jag fick bra lägen. Självförtroendet finns där sedan förra året. Jag spelade bra hockey förra året både i NHL och i VM. Jag hade en bra försäsong och det ger resultat nu.
    Red Wings har inlett säsongen med två raka segrar.
    Här följer en genomgång av söndagens matcher:
    New York Islanders - Winnipeg Jets 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
    Islanders tog första segern för säsongen tack vare en fin andraperiod mot Jets. Josh Bailey inledde målskyttet knappt två minuter in i mittakten. Efter 4:38 assisterade Bailey Brock Nelson till 2-0. Anders Lee hängde trean innan Patrik Laine reducerade med ett rappt handledsskott. Anthony Beauvillier gjorde 4-1 knappt en och en halv minut in i den tredje perioden. Samtliga kvällens målskyttar gjorde sina första mål för året. Josh Morrissey spelade inte för Jets på grund av en skada på uppvärmningen. Carl Dahlström debuterade i Jetströjan i hans frånvaro.

NYI-WPG: Bailey på rätt plats vid rätt tillfälle

Carolina Hurricanes -Tampa Bay Lightning 4-3 (1-3, 1-0, 1-0, 1-0)
Tampa Bay Lightning såg ut att ha kopplat grepp när man vände Andrei Svechnikovs 1-0-mål till 3-1-ledning tack vare mål från Tyler Johnson, Kevin Shattenkirk och Steven Stamkos. Men Erik Haula reducerade i mittperioden - hans tredje mål för året för övrigt - och Dougie Hamilton kvitterade i mitten av slutakten med en missil som borrade sig in förbi en chanslös Curtis McElhinney i Bolts-målet. På övertid fick McElhinney släppa in ytterligare en puck från sina forna lagkamrater. Jordan Staal drev upp ett två-mot-ett-läge och skickade en perfekt crosspassning till Jaccob Slavin som smekte in 4-3 för hemmalaget. Det var Tampa Bays andra raka 4-3-förlust. Canes vann tredje raka.

CAR-TBL: Slavin skjuter direkt

Detroit Red Wings - Dallas Stars 4-3 (0-2, 2-0, 2-1)
Roope Hintz nätade två gånger om, och har nu gjort tre under säsongen, och Tyler Seguin spräckte sin målnolla för Dallas. Men det hjälpte inte när Anthony Mantha gjorde fyra baljor under aftonen. Stars föll därmed för tredje matchen i följd och står ännu utan poäng i årets NHL.

DET-DAL: Mantha nätar fyra gånger om

SÅ GICK SNACKET:
"Killarna tror redan på varandra. De förstår vad som behövs för att man ska vara framgångsrik." - Rod Brind'Amour, Carolina Hurricanes
"När vi rör oss, spelar i bra system och spelar tight defensivt kommer vi att får chanser. Det är upp till oss att göra mål på dom." - Brock Nelson, New York Islanders.
"Morrissey är borta från dag-till-dag. Dahlström skötte sig riktigt bra, faktiskt, med tanke på att han fick reda på att han skulle spela ungefär fyra minuter innan han var på isen." - Paul Maurice, Winnipeg Jets