HallPrime

New Jersey Devils bröt en tre matcher lång förlustsvit genom att hemmaslå Ottawa Senators med 5-2. Bakom segern låg Taylor Hall som stod för två mål och två assist.

Devils fick en drömstart och tog ledningen med 1-0 efter bara 2:03 när Pavel Zacha hängde pucken i numerärt underläge. Halvvägs in i öppningsperioden noterades Hall för sin första poäng genom att spela fram Kyle Palmieri till nästintill öppen kasse.
- Alla är trött på att förlora. Det gick bra i fredags och min kedja kom igång, kände att vi spelade bra och gjorde några bra grejer. När man ser pucken gå in en eller två gånger blir man ganska glad, säger Hall.

NJD-OTT: Vatanen räddar på mållinjen, sen hänger Hall

Matt Duchene, tillbaka efter skada, reducerade för Senators, men Hall hade mer att säga till om. Efter Duchenes mål gjorde Hall två mål inom loppet av en minut och tolv sekunder. Ett i powerplay och ett efter en kontring.
Sekunder innan hans andra mål gjorde backen en jätteräddning på mållinjen för Devils.
- Jag kunde inte fatta hur den pucken inte gick in, säger Hall.
Duchene reducerade igen för gästerna, men hemmalaget drog ifrån igen efter att Hall förarbetat till Nico Hischier som fixade 5-2.
- De förtjänade studsarna med än vad vi gjorde, menade Duchene.
Innan matchen meddelade Devils att de satt Marcus Johansson på skadereserven med en överkroppsskada.
Här är summeringen från nattens matcher:
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)
Blackhawks har tagit tre raka segrar för första gången den här säsongen.
Alex DeBrincat gav Hawks ledningen efter 8:07 av första perioden. Dominik Kahun, som precis suttit utvisad, frispelade honom i en två-mot-en-kontring.
Hemmalaget kvitterade genom J.T. Compher i den andra perioden och ställningen var jämn inför sista 20 minuterna, även om det inte saknades chanser. Men Darcy Kuemper och Collin Delia bjöd på flera kvalificerade räddningar för sina respektive lag. Delia svarade för totalt 35 i sin säsongsdebut för Chicago.
I öppningen av den tredje fick Chicago in sitt ledningsmål. Patrick Kane sköt och på returen kunde Artem Anisimov stöta in 1-2.
Colorado förlorade sin andra av sina fyra senaste matcher på hemmaplan. Laget hade fem powerplaychanser i matchen men lyckades inte ta vara på någon av dem. Backen Anton Lindholm gjorde sin första match för säsongen för Avs.

COL-CHI: Anisimov petar pucken över mållinjen

Washington Capitals - Buffalo Sabres 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Capitals hoppade tillbaka på vinnarspåret efter förlusten mot Pittsburgh Penguins senast. Braden Holtby gjorde 36 räddningar i matchen och Tom Wilson avgjorde tillställningen med sju minuter kvar att spela. Wilson serverades öppen kasse av Evgeny Kuznetsov som bakom kassen påpassligt snodde pucken från Sabres-målvakten Carter Hutton.

Chandler Stephenson gjorde 1-0 för Capitals i numerärt underläge i den andra perioden. Stephenson friställdes efter en lobbpassning från Nic Dowd.
Johan Larsson satt 1-1 från nära håll efter 9:01 i den tredje, svenskens tredje mål för säsongen, men i slutändan var det ändå de regerande mästarna som drog det längsta strået, trots ett numerärt underläge i matchens sista minuter.
Segermålet var Tom Wilsons tionde för säsongen.
Så gick snacket:
"Vi hade många bra lägen, många puckar på mål. Jag tror att Thompson hade två skott och de andra gick till mig. Så jag fick öppet mål" - Johan Larsson
"Jag kände att jag kunde ha kontrollerat några fler returer och spelat pucken lite bättre, men ibland måste man kämpa igenom sådant, och så var det i kväll" - Delia om sin först match mellan stolparna för säsongen.