Subban_Win_VGK

Från en natt som bara innehöll tre tillställningar kan vi konstatera att Los Angeles Kings och Vegas Golden Knights finfina säsongsinledningar fortsätter. Båda lagen tog nämligen sina fjärde segrar för säsongen i mötena med New York Islanders respektive Boston Bruins.
Dessutom tog Buffalo Sabres säsongen första seger och säkerligen släppte en stor sten från Sabres-spelarnas axlar.
Här är en djupare sammanfattning av nattens matcher:

Vegas Golden Knights - Boston Bruins 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
Med Marc-Andre Fleury på skadelistan med en hjärnskakning fick Malcolm Subban istället göra sin debut som Vegas-målvakt. 23-åringen, som plockades på waivers från just Boston, tog sig an uppgiften, gjorde 21 räddningar och hjälpte Vegas till sin fjärde seger för säsongen.

Vinsten var Malcolms första någonsin i NHL.
Alex Tuch och Vadim Shipachyov gjorde båda sina första NHL-mål i sina respektive debuter och satte hemmalaget i en 2-0-ledning i den andra perioden. Shipachyov hade inför den här säsongen gjort nio år i KHL.
David Pastrnak, spräckte Malcolms nolla med bara 30 sekunder kvar att spela när han slängde in pucken framför mål och fick den på rätt sida mållinjen via William Karlssons skridsko.
Oscar Lindberg fastställde slutresultatet till 3-1 bara 16 sekunder senare i tom kasse.
Anaheim Ducks - Buffalo Sabres 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)
Det tog sex matcher, men nu kan Buffalo Sabres också stoltsera med en seger den här säsongen. Efter mål från Justin Bailey, Benoit Pouliot och Johan Larsson samt 25 räddningar från målvakten Chad Johnson kunde Sabres lämna Honda Center med två poäng.
Larsson, vars mål kom i tom bur och var hans första för säsongen, var även med i förarbetet när Bailey satte 0-1 i den första perioden. Bailey blev uppkallad till matchen från AHL tidigare under dagen.
I mittperioden slet sig Chris Wagner loss i numerärt underläge och fri med Johnson satte han iskallt pucken mellan Sabres-keeperns benskydd. När dryga halvminuten återstod utnyttjade Pouliot ett slarvigt Ducks-ingripande och stötte in 1-2.

Ryan Getzlaf och Patrick Eaves missade matchen för Ducks med underkroppsskador. För Sabres-coachen Phil Housley var segern hans första som huvudtränare i NHL.
Los Angeles Kings - New York Islanders 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)
Anze Kopitar spelade en stor roll när Kings tog sin fjärde seger. Slovenen gjorde ett mål och spelade fram till ett i 3-2-segern.
Lagkaptenen jobbade först bra i defensiven och fick pucken med fart i mittzon. Han tog sedan in pucken i anfallszon och skickade den mot kassen dit hans lagkamrater störtade. Pucken letade sig dock i nät via en Islanders-back fram till 1-0.
Kvitteringen till 1-1 gjordes av Josh Bailey efter 8.56 i den andra perioden men bara två och en halv minut senare hade Kings tagit tillbaka ledningen genom Jake Muzzin i powerplay. Oscar Fantenberg noterades för assist på målet.
I inledningen av de tredje var det dags för Kopitar igen. På en kontring i numerärt underläge spelade han läckert fram Drew Doughty till 1-3 efter 5.44.

Casey Cizikas reducerade med att ta köksvägen för Islanders efter 14.20.
Efter Cizikas reducering pressade Islanders på för kvitteringen och guldläget skulle komma. John Tavares fick pucken på den förlängda mållinjen med målvakten Darcy Kuemper ur position. Trots öppet mål lyckades Tavares inte på pucken i nät och Kings kunde sedan hålla undan.
Så gick snacket:
"Det är en härlig känsla. Jag skaffade många vänner i Boston, spelade med många bra lagkamrater och hade bra ledare. Men idag är jag bra glad att vi vann" - Malcolm Subban.
"Det känns underbart man jag måste lyfta på hatten för grabbarna i omklädningsrummet" - Phil Housley.