german roundup 1203

Nikita Kucherovs formtopp fortsätter. I natt gjorde ryssen poäng för tionde matchen i rad och ledde Tampa Bay Lightnings till en 5-1-seger mot New Jersey Devils.

Kucherov, som är en av Tampas vassaste spelare framåt, har varit i sanslös form de senaste veckorna. Och det är inte särskilt konstigt att han efter i natt klättrat upp på tredje plats i den totala poängligan. Det är andra gången på de två senaste säsongerna som Kucherov nått en poängsvit på minst tio raka matcher.
- Jag tror inte att folk inser hur svårt det är att producera i den här ligan, speciellt när man är en toppspelare som han är och som hela tiden har någon som försöker stoppa honom, säger Steven Stamkos till NHL.com/sv
Och Kucherov gjorde det i storartad stil. Ryssen gjorde ett mål och spelade fram till tre i 5-1-segern. Han öppnade målskyttet i den första perioden när han hittade en lucka på Keith Kinkaid efter en kontring. Tampa gjorde sedan 2-0 alldeles i slutet av öppningsperioden genom Brayden Point, som tog emot en flippass från Kucherov innan han hittade rätt från slottet.

NJD-TBL: Kucherov, Point i fint samarbete

Kucherov noterades sedan för andraassist på Yanni Gourdes 4-1 och Steven Stamkos 5-1. Nikita Kucherov har gjort 25 poäng under sin poängsvit och totalt 42 poäng den här säsongen.
- Han är så enkelt att spela med eftersom han ser isen så bra. Han har sådan skicklighet och kan ge dig pucken. Jag försöker bara hitta fri ytor, säger Point.
Här är summeringen från nattens matcher:
Nashville Predators - Buffalo Sabres 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Buffalo Sabres förlustsvit sträcker sig nu över tre matcher. Det tredje raka nederlaget kom i Bridgestone Arena, Nashville där Kevin Fiala tog den matchavgörande rollen. Tjugotvååringen spräckte likaläget i matchen med 3:26 kvar att spela av den andra perioden.
Fiala ordnade lite yta åt sig själv i den vänstra tekningscirkeln och med ett rappt handledsskott fick han pucken förbi Carter Hutton.
Predators tog ledningen i powerplay genom Ryan Ellis i den första perioden. I upptakten av den andra kvitterade Sabres genom Sam Reinhart, men det var den enda av 22 skott som smet förbi Pekka Rinne.
Tack vare segern toppar Nashville nu Western Conference på 39 poäng.

NSH-BUF: Josi spelar fram Ellis

Dallas Stars - Edmonton Oilers 4-1 (1-0, 0-0, 3-1)
För första gången sedan januari 2016 fick Oilers klara sig utan Connor McDavid som missad matchen på grund av sjukdom. Och utan sin största stjärna gick det tungt för Oilers.
Hemmalaget var det effektivare laget och tog ledningen med 1-0 i den första perioden när Mattias Janmark assisterade till Jason Dickinson. Janmark fortsatte sedan leverera. I den tredje perioden hittade svensken fram till Brett Ritchie som kunde sätta 2-0 från nära håll.
Jamie Benn gjorde 3-0 innan Oilers skrev in sig i målprotokollet genom Jujhar Khaira. Dallas punkterade matchen med ett mål i tom kasse från Esa Lindell.
McDavid hade spelat 222 raka grundseriematcher med Oilers inför nattens missade match.

DAL-EDM: Benn vinklar in en passning framför mål