russian performers 1214

Tremålsskytt: Alexander Ovechkin. Har ni hört den förut? I natt var det dags igen. Ovi låg bakom det mesta när Washington Capitals till slut kunde besegra Carolina Hurricanes. Det blev en bra showdown mot Carolinas Sebastian Aho som också stod för tre poäng under aftonen. Finländaren låg bakom den tremålsledning som Carolina jobbade sig till när man klev i väg till 4-1, där gästernas enda mål gjordes av Ovi.

Tom Wilson reducerade till 4-2 innan Ovi gjorde sitt andra för kvällen när han pricksköt 4-3 efter att ha fått lite yta att kliva in på. Travis Boyd kvitterade med knappt två minuter kvar av den andra perioden och i den tredje perioden fullbordade Ovechkin sitt hat trick när han från sin "vanliga" plats bombade n Caps ledningsmål i powerplay. Justin Williams kvitterade visserligen och matchen gick till straffar där Jakub Vrana avgjorde för gästerna. Efteråt var Ovi ödmjuk som alltid:
- Jag försöker bara göra mitt jobb. Alla vill göra mål. Det är svårt att göra det. Jag har tur som spelar med bra spelare som ger mig lägena, sa han.
Ovechkin blev 18:e spelare i den moderna eran (sedan 1943-44) att göra 28 mål eller mer på sitt lags 31 första matcher. Sedan 1993-94 är det bara två andra som stått för den bedriften: Mario Lemieux 1995-96 (29 mål på 27 matcher) samt Jaromir Jagr 1995-96 (28 mål på 31 matcher) och 1996-97 (30 mål på 31 matcher). Samtidigt som han förlängde sin poängsvit till 13 raka matcher, vilket tangerar hans personbästa notering. Och han blev den 14:e spelaren någonsin att göra hattrick två matcher i rad flera gånger i karriären. Senast det hände var 2001 då Alex Kovalev (7 och 10 februari samt 13 och 14 november).
- Han tar bördan från många andra. Vi är glada att ha en spelare som kan göra sex mål på två matcher. Det är mer än vissa av oss gör på en säsong, berömde Nick Dowd efteråt.

CAR-WSH: Hat trick andra matchen i rad för Ovechkin

Här följer en sammanfattning från nattens matcher:
New Jersey Devils - Vegas Golden Knights 5-4
Cory Schneider hade ingen lyckad afton under fredagen. Hans sjätte start för året blev bara 9:23 minuter lång innan han byttes ut efter att ha släppt in tre mål (Alex Tuch, William Karlsson och William Carrier) på sju skott. Men bytet gav effekt för Devils som reste sig. Travis Zajac reducerade I inledningen av mittperioden, framspelad av Marcus Johansson, men William Karlsson gjorde 1-4 knappa minuten senare. Halvvägs in i matchen reducerade Miles Wood och i den tredje kom hemmalaget ikapp tack vare Kyle Palmieri och Brett Seney. 41 sekunder in på övertiden serverade Johansson Nico Hischier till matchavgörandet. Hischier blev därmed yngste spelare i Devils att avgöra en match på övertid.

NJD-VGK: Hischier avgör matchen med läcker dragning

New York Rangers - Arizona Coyotes 3-4 (2-0, 1-1, 0-2, 0-1)
Arizona bröt en nio matcher lång förlustsvit genom att vända ett tremålsunderläge. Pavel Buchnevich, Kevin Hayes och Mika Zibanejad hade gett hemmalaget en bra marginal med två mål i första perioden och ett i den andra, men Jordan Oesterle reducerade drygt halvvägs in i matchen. I slutperioden stod gästerna för två mål på knappt fyra minuter; Josh Arcihabald reducerade efter 13:11 och efter 16:59 kvitterade Oliver Ekman-Larsson med en mäktig missil bakom en chanslös Henrik Lundqvist. På övertid sänkte forne Rangers-centern Derek Stepan sitt gamla lag med 32 sekunder kvar att spela. Stepan assisterade även Archibald till 3-2. Coyotes vände därmed ett tremålsunderläge för 29:e gången i klubbhistorien. Senast det hände var den 8 februari när man besegrade Minnesota med 4-3 (OT).

NYR-ARI: Lundqvist stänger dörren på övertid

Pittsburgh Penguins - Boson Bruins 5-3 (1-0, 2-1, 2-2)
Derek Brassard inledde matchen med att träffa ribban, och det var namnen Derek Grant som gjorde 1-0 för hemmalaget med 2:12 kvar av öppningsperioden. Phil Kessel samarbetade sedan vackert med Evgeni Malkin till 2-0 . Brandon Carlo reducerade för gästerna innan Zach Aston-Reese gjorde Penguins första mål i numerärt underläge för säsongen. Mål från Chris Wagner och David Krejci tog matchen till 3-3. Penguins lät sig dock inte nedslås utan gjorde 4-3 genom en styrning från Jake Guentzel och Aston-Reese spikade slutresultatet med ett mål i tom bur med sex sekunder kvar.

PIT-BOS: Otrolig plockhandskräddning från DeSmith

Detroit Red Wings - Ottawa Senators 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Mål från Chris Tierney och en överraskande missil från blålinjen signerad Thomas Chabot gav gästerna en tvåmålsledning men Luke Glendening hann reducera innan perioden tog slut. Den andra periodens enda mål kom från Dylan Larkin vilket gjorde att matchen var helt oavgjord inför den tredje perioden. Där gjorde Mark Stone och Tierney de enda två fullträffarna vilket gav gästerna segern. Senators bröt därmed en två matchers förlustsvit. Red Wings inkasserade samtidigt sin andra raka förlust.

DET-OTT: Chabot hittar rätt från blålinjen

St Louis Blues - Colorado Avalanche 4-3 (2-2, 0-0, 1-1, 1-0)
Det dröjde bara drygt två minuter innan Colton Parayko hade spräckt nollan och knappt sex minuter in i matchen hade gästerna kvitterat genom Sven Andrighetto. Matt Calvert gav gästerna ledningen men Ivan Barbashev kvitterade med 41 sekunder kvar av perioden vackert framspelat av Jay Bouwmeester. I den tredje perioden gav Parayko hemmalaget ledningen på nytt men J.T. Compher såg till att Avs fick med sig en poäng från St Louis, framspelad av Mikko Rantanen. Rantanens var hans 40:e för säsongen och finländaren har nu gjort poäng i 13 raka matcher. Matchen gick till förlängning där Ryan O'Reilly blev matchvinnare med sitt 13:e mål för säsongen med ett mål i numerärt underläge.

STL-COL: O'Reilly sätter avgörande pucken i boxplay

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-1)
Mark Scheifele och Blake Wheeler låg bakom gästernas seger. Scheifele stod för två mål och en assist medan Wheeler noterades för tre assistpoäng. Det var också Scheifele som både inledde och avslutade målskyttet. Han gjorde 1-0 för gästerna drygt 14 minuter in i matchen och han satte det matchvinnande 4-3-målet 50 sekunder in på övertiden. Patrik Laine gjorde sitt 23:e mål för året och även Mathieu Perrault nätade för Jets. Laines mål var hans 103:e i karriären. Bara Ilya Kovalchuk har gjort fler (108) som ytterforward före 21 års ålder Jonathan Toews stod för två mål och en assist och Erik Gustafsson gjorde Hawks tredje mål.

CHI-WPG: Gustafssons direktskott innebär utjämnat

Edmonton Oilers - Philadelphia Flyers 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
Mikko Koskinen fortsätter att vinna på hemmaplan. Nattens seger var hans sjunde på sju försök den här säsongen. Connor McDavid stod för två mål och en assist och Oilers övriga mål gjordes av Alex Chiasson och Adam Larsson. Larsson gjorde sitt första mål på 43 matcher. Leon Draisaitl noterades för tre assistpoäng. Gästernas enda mål gjordes av Jakub Voracek, assisterad av Claude Giroux.

EDM-PHI: Larsson får iväg snabbt skott

Carolina Hurricanes - Washington Capitals
Sebastian Aho stod för två mål och två assist och gjorde därmed fyra poäng för tredje gången i karriären. Bara Ron Francis (8) och Eric Staal (4) har fler matcher med 4+ poäng i Hurricanes/Whalers historia vid åldern 21 år eller yngre. Justin Williams och Jordan Martinook gjorde Hurricanes övriga mål. Förlusten var Hurricanes tredje raka och sjätte på sju matcher (1-4-2).
SÅ GICK SNACKET:
"När Washington kom i underläge började de spela annorlunda och det gjorde att de fick några mål. Det är därför de är det lag de är." - Justin Williams, Carolina Hurricanes

"Ikväll fick jag pucken i bra områden. Det gav mig möjligheter." - Colton Parayko, Carolina Hurricanes
"Jag tycker att vi gör en bra match till stora delar. Vi har fortfarande stunder då vi tappar vår edge och de är ett väldigt bra lag." - Jeremy Colliton, Chicago Blackhawks
"När man spelar den andra matchen i en back-to-back är man mycket tröttare. Det är då man faller tillbaka på lagets struktur och litar mer på sina lagkamrater. Alla bidrog - från målvakt och framåt. Det var en bra insats." - Leon Draisaitl, Edmonton Oilers