Connor McDavid Stars Oilers

Anders Nilsson stod på huvudet för Sabres och i Oilers gjorde Connor McDavid sitt första hattrick. Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4-2 (0-1, 2-0, 2-1)

Jeff Carter gjorde sitt andra mål på lika många matcher när Kings vann mot Devils.
New Jersey inledde bäst och tog ledningen genom John Moore efter 3:38 av den första perioden. Det blev också periodens enda mål. I den andra kvitterade först Kings genom Alec Martinez (4:58), och med 1:40 kvar tog man också ledningen när Tanner Pearson snappade upp en lös puck vid vänstra tekningscirkeln. Slagskottet gick på Corey Schneiders axel och vidare in i mål.
I inledningen av den tredje perioden gjorde Jeff Carter sitt sjunde mål för säsongen. Nick Lappin reducerade med 2:32 kvar av matchen och Jake Muzzin fastställde slutresultatet 4-2 till Kings, när han lobbade pucken i tom bur från egen zon, med 28 sekunder kvar.
Devils målvakt Corey Schneider räddade 24 av 27 skott. Peter Budaj stod för 21 räddningar.
Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Gästerna nollade Flyers och tog fjärde raka segern.
Med ett mål i varje period såg Tampa Bay till att bärga två nya poäng, denna gång borta mot Flyers. Tyler Johnson inledde målskyttet i powerplay, 14:25 in i den första perioden - hans sjätte fullträff för säsongen.
Ondrej Palat utökade till 2-0 för Bolts efter 7:40 av den andra perioden genom sitt tredje mål i år. Med 4:26 på klockan i den tredje perioden fastställde Jonathan Drouin slutresultatet till 3-0. Det var Drouins tredje mål för säsongen. Han fick en lång passning från Palat och drog förbi Flyersförsvaret på högerkanten innan han retfullt enkelt lade in pucken via Steve Mason.
Tampa sköt bara 18 skott på mål men det räckte. Man gjorde ett mål på två försök i powerplay. Flyers sköt 32 skott på mål men Andrei Vasilyevski räddade samtliga. Steve Mason räddade 15 skott.

Vasilevskiy

Ottawa Senators - Florida Panthers 1-4 (0-2, 0-1, 1-1)
Ottawa sköt och sköt, men Florida gjorde målen och vann klart.
Jaromir Jagr hade bara gjort ett mål innan nattens match. Genom att göra matchens första mål, efter 25 sekunder av den första perioden, dubblade han således sin målskörd för säsongen. Jussi Jokinen gjorde gästernas andra mål efter 12 minuter. Nyförvärvet Jonathan Marschessault utökade till 3-0 efter 15:05 av den andra perioden med sitt nionde mål för säsongen. Ottawa fick viss kontakt i den tredje när Jean-Gabriel Pageau reducerade efter 4:45. Men med klockan på 9:16 släcktes hoppet då Derek MacKenzie satte spiken i kistan med sitt 4-1-mål. Roberto Luongo var en av matchens förgrundsfigurer och stod för 39 räddningar. Craig Anderson i hemmamålet noterades för 19 räddningar på 23 skott.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 2-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Två mål på 80 skott blev facit efter 65 minuters hockey innan straffläggningen avgjorde mötet mellan Sabres och Penguins.
Det var gästerna som sköt mest men Sabres tog ledningen genom rookien William Carrier, 21. I hans åttonde NHL-match kom första poängen genom hans 1-0-mål, 8:16 in i den första perioden. Drygt 37 spelminuter senare kom kvitteringen genom Sidney Crosby, som fick en fin passning från Chris Kunitz och, med ena knäet i isen, sopade in kvitteringen. Målet var hans 12 för säsongen och 350:e i karriären.
En mållös förlängning tvingade matchen till straffar och där avgjorde Cal O'Reilly med det enda målet.
Gästernas Marc-Andre Fleury räddade 32 av 33 skott. Men han överskuggades av hemmalagets Anders Nilsson som stod för 46 räddningar på 47 skott.

20161119-nilsson-mediawall

Boston Bruins - Winnipeg Jets 4-1 (0-0, 3-0, 1-1)
Bruins ryckte i den andra perioden och vann matchen.
Den första perioden blev mållös mellan Bruins och Jets men hemmalaget vaknade till liv i mittperioden. Matt Beleskey gjorde 1-0 efter 2:01, hans andra för säsongen. Brad Marchand utökade till 2-0 efter 11:37 och Patrice Bergeron gjorde 3-0 i powerplay när klockan stod på 17:00.
I den tredje perioden sköt Torey Krug 4-0 (1:41) innan Adam Lowry kunde reducera för gästerna med 2:40 kvar av matchen. Boston vann skotten med 38-12 och tog två välförtjänta poäng. Michael Hutchinson stod för 34 räddningar i Jets-målet. Tuukka Rask räddade 11 skott i hemmalagets bur.
Dallas Stars - Edmonton Oilers 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)
Connor McDavid sänkte, med sitt första NHL-hattrick, Dallas Stars. McDavid, som gått mållös i tio raka matcher, gjorde sitt första mål redan efter 2.57 i den första perioden. Men det var ett turligt sådant. McDavid försökte sig på en crosspassning. Men pucken studsade via John Klingbergs klubba och in i mål.
Hans andra och tredje mål kom efter returer i den andra och tredje perioden och betydde 4-0 respektive 5-2, som också blev slutresultatet i matchen.
Oscar Klefbom gjorde sitt andra mål för säsongen när han gjorde 3-0 till Oilers i den andra perioden. Det femte Oilers-målet prickades in av Tyler Pitlick.
Patrick Eaves och Jamie Benn gjorde mål för Dallas där Klingberg noterades för en assist.
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Hemmalagets Alexander Radulov bakom Canadiens seger i klassikermötet mot Maple Leafs. Raduolv hade missat de två senaste matcherna för Canadiens på grund av sjukdom men var tillbaka i fint slag. Ryssen assisterade till både Paul Byrons 1-0-mål och till Alex Galchenyuks 2-0-mål.
William Nylander fixade en reducering för Maple Leafs i den andra perioden när han i powerplay satte sitt sjätte för säsongen. Nylander avslutade ett fint förarbete från Leo Komarov och Auston Matthews med att enkelt stöta förbi pucken i tom bur bakom Carey Price.
Men Toronto mäktade inte med fler mål och segern gick till Canadiens.

GettyImages-624451018

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0)
I den sista perioden av en sex matcher lång roadtrip krigade Sharks till sig en poäng i Gila River Arena. Joe Pavelski och Tommy Wingels gjorde varsitt mål och fick till slut hål på Coyotes-målvakten Mike Smith, som hållit tätt under de två första perioderna.
Hemmalaget hade en 2-0-ledning med sig efter mål från Tobias Rieder i den första perioden och Max Domi i den andra.
Förlängningen han bara bli 1.16 gammal innan Martin Hanzal hamnade framför Martin Jones i Sharks-målet och styrde in Alex Goligoskis skott från blålinjen. Segern avslutad en fyra matcher lång förlustsvit för Coyotes.
St. Louis Blues - Nashville Predators 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Blues har haft en ganska hyfsad vecka hemma i Scottrade Center. För tredje matchen i rad lyckades de plocka två poäng i hemmaborgen. Mot Predators grundlade man segern i den tredje perioden.
Kyle Brodziak gjorde nämligen 2-1 efter 7.28 samlade upp returen från Scottie Upshalls skott och skickade in pucken med en backhand bakom gästernas Pekka Rinne. Vladimir Tarasenko satte sedan spiken i kistan när han satte 3-1 med 8.24 kvar att spela.
Alexander Steen missade sin andra match i rad på grund av skada för Blues som tog säsongens tionde seger.
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)
Fem minuter och 29 sekunder. Det var allt som Colorado behövde för att vända matchen till sin fördel i Xcel Energy Center. Gästerna var i underläge inför den tredje perioden efter att Charlie Coyle och Tyler Graovac gett hemmalaget ledningen under de första två perioderna.
Men när Mikko Rantanen satte 2-1 efter 3.51 i den tredje lossnade det rejält för Avs. Efter 6.48 kom kvitteringen, Carl Söderberg bankade in kvitteringen i powerplay efter att ha tagit sin egen retur och kort därefter åkta Nathan MacKinnon med full fart in i offensiv zon, dribblade förbi ett par Wild-spelare innan han sköt i skäret och överlistade Devan Dubnyk.
Vändningen var fullbordad och Avalanche fick lämna Minnesota med två poäng.
Gabriel Landeskog saknades återigen i Avs laguppställning på grund av skada.

hawks_111916a

Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3-4 (1-0, 2-0, 0-3, 0-1)
Det såg länge bra ut för Vancouver Canucks. Laget hade en 3-0-ledning sedan Loui Eriksson först öppnat målskyttet i den första perioden innan Bo Horvat och Brandon Sustr ökat på den i den andra. Men i den tredje perioden la gästande Blackhawks in en högre växel och kunde via mål från Artemi Panarin, Vinnie Hinostroza och Ryan Hartman komma i kapp.
I den efterföljande övertiden avgjorde Marian Hossa efter 4.04 med ett handledsskott som slank in mellan benen på Canucks målvakt, Jacob Markström.
Nattens utropstecken:
Colorados jättevändning i den tredje perioden. Det går snabbt i hockey.
Nattens tre stjärnor:
Connor McDavid, Edmonton Oilers, 3 mål 0 ass
Jaromir Jagr, Florida Panthers, 1 mål 2 ass
Anders Nilsson, Buffalo Sabres , 46 räddningar
Så gick snacket:
"Det var rätt så turliga mål" - Connor McDavid, Edmonton Oilers om sitt hattrick
"Han är så kreativ och när jag ger honom pucken försöker jag bara bli fri igen för jag vet att jag kommer få tillbaka den" - Alex Galchenyuk, Montreal Canadiens om Radulov.
"Den där segern behövde vi verkligen, och den kom mot ett av de bästa laget i ligan. Kanske det bästa." Buffalos tränare Dan Bylsma efter segern mot Pittsburgh
"Vi var inte redo och blev inte bättre under matchens gång." Jets tränare Paul Maurice efter 1-4 och bara 13 skott på mål mot Boston.