taraallen

Vladimir Tarasenko hade ett mål och en assist i St. Louis Blues försäsongs seger mot Chicago Blackhawks med 2-1 i Scottrade Center på lördag.

Tarasenko gjorde mål 6:53 in på matchen, och assisterade sedan på Alex Pietrangelos mål efter 3:44 i tredje. Carter Hutton stoppade 11 av 12 skott och Jake Allen gjorde sex räddningar. Allen såg ut att ha skadat sig efter en räddning med 2:18 kvar i första. Han reste sig sakta men spelade hela första perioden.
Blues coach Ken Hitchcock sade att han skulle ge en uppdatering på Allen vid ett senare datum.
"Om Jake skulle bli skadad, har vi stort förtroende för Carter just nu,"sade Hitchcock till Blues hemsida. "Om Jake skadar sig, har vi inga problem med att spela Carter."
Dennis Rasmussen gjorde mål efter 3:05 av andra perioden för Blackhawks. Corey Crawford gjorde 19 räddningar.
Det var sista matchen i försäsongen för Blackhawks och Blues; man inleder grundserien i United Center på onsdag.
Anthony Manta hjälper Red Wings besegra Maple Leafs
Anthony Mantha hittade rätt med 9:03 kvar i Red Wngs 4-3 seger mot Toronto Maple Leafs i den sista matchen i försäsongen för bägge lagen i Joe Louis Arena.
Gustav Nyquist hade ett mål och en assist för Red Wings. Dylan Larkin och Brendan Smith gjorde mål och Petr Mrazek gjorde 28 räddningar. Thomas Vanek hade två assist.
Auston Matthews, förstavalet i 2016 NHL Draft hade två assist för Maple Leafs. Zach Hyman, William Nylander och Brooks Laich gjorde ett mål var och Frederik Andersen gjorde 19 räddningar.
Red Wings kapten Henrik Zetterberg spelade sin första match på försäsongen; han ådrog sig en knäskada under träning och missade World Cup of Hockey 2016 och det mesta av träningscampen. Zetterberg hade en assist och spelade 18:36.

Zetterberg_100816_2568x1444

Maple Leafs inleder grundserien mot Ottawa Senators på onsdag. Detroit spelar borta mot Tampa Bay Lighning på torsdag.
Avalanche besegrar Kings i Vegas
Gabriel Landeskog gjorde mål 37 sekunder in på förlängningen och Colorado vände till seger med 2-1 mot Los Angeles Kings i T-Mobile Arena i Las Vegas.
Jeff Carter gave Kings en 1-0 ledning i andra perioden innan Avalanche forward Mikhail Grigorenko kvitterade sent i tredje och skickade matchen till förlängning.Det var den andra försäsongs matchen i Las Vegas på lika många kvällar; Dallas Stars besegrade Kings med 6-3 i den första NHL-matchen i T-Mobile Arena på fredag.
T-Mobile Arena kommer att vara hem för Las Vegas när man börjar spela nästa säsong.
Stamkos får tre assist när Lightning vinner
Centern Steven Stamkos hade tre assist i sin försäsongs debut för Tampa Bay Lightning i en 5-3 seger mot Nashville Predators i Amalie Arena.
Backarna Victor Hedman och Anton Strålman debuterade också i den sista försäsongsmatchen innan Lightning inleder säsongen på torsdag mot Detroit Red Wings hemma (7:30 p.m. ET; SUN, FS-D).
Forwarden Jonathan Drouin hade ett mål och två assist, och Ondrej Palat, Brayden Point och Nikita Nesterov hade varsina mål och assist för Tampa Bay.
Målvakten Ben Bishop släppte in två mål på 16 skott i två perioder. Andrei Vasilevksiy spelade tredje och gjorde sju räddningar.
Forwarden Craig Smith gjorde två mål och målvakten Pekka Rinne släppte in fem mål på 36 skott för Nashville som spelar sin första seriematch på fredag mot Chicago Blackhawks i Bridgestone Arena (8 p.m, ET; NBCSN, TVA Spoorts, CSN-CH).
Panthers besegrar Devils i West Point Academy
Florida Panthers gjorde fyra raka mål och besegrade New Jersey Devils med 4-2 i deras sista match på försäsongen i Tate Rink i West Point, New York.
Det var den första NHL matchen som spelades i West Point Military Academy. Colton Sceviour, Aaron Ekblad och Vincent Trocheck gjorde varsina mål i andra perioden och gav Panthers ledning med 4-1.
Panthers forward Jaromir Jagr kvitterade till 1-1 i power play efter 9:45 av första perioden på en passning från Jonathan Marchessault.

jagr-web-westpoint

Backen Andy Greene gav Devils ledningen med 1-0 efter 3:05 i första på en passning från högervingen Kyle Palmieri. Mike Cammalleri gjorde också mål och backen Yohann Auvitu fick sitt sjätte pass under försäsongen för New Jersey.
Pantherts forward Jonathan Huberdeau, lämnade matchen i första perioden och kom inte tillbaka.
Panthers inleder grundserien på torsdag mot Devils i BB&T Center (7:30 p.m. ET; FS-F, MSG+).
Ryan Spooner gjorde mål med 3:12 kvar i förlängningenn och gav Boston Bruins en 1-0 seger mot Philadelphia Flyers i deras sista försäsongsmatch i TD Garden.
Spooner lurade målvakten Steve Mason med ett handledsskott på en konting efter ett pass från forwarden David Backes.
Bruins målvakt Tuukka Rask gjorde 27 räddningar och höll nollan. Mason gjorde 22 räddningar.
Boston avslutade försäsongen 4-2-1. Bruins inleder grundserien mot Columbus Blue Jackets i Nationwide Arena på torsdag (7 p.m. ET; FS-O, NESN).
Philadelphia avslutade försäsongen 4-2-2. Flyers spelar sin första match på fredag mot Los Angeles Kings i Staples Center (10:30 p.m. ET; FS-W, CSN-PH).
Markus Granlunds sena mål tar Canucks förbi Oilers
Markus Granlund gjorde mål med 2:34 kvar att spela och vann med 3-2 mot Edmonton Oilers i Rogers Place.
Brandon Sutter och Sven Baertschi gjorde också mål för Canucks som startar grundserien hemma mot Calgary Flames nästa söndag. Jakob Markström gjorde 34 räddningar.
Benoit Pouliot och Connor McDavid hade mål för Oilers. Cam Talbot stoppade 18 av 21 skott.
Edmonton öppnar grundserien hemma mot Flames på onsdag.
Stor tredje period lyfter Wild förbi Jets
Minnesota Wild gjorde fyra må i tredje perioden i en 5-1 seger mot Winnipeg Jets.
Mike Reilly, Christoph Bertschy, Marco Scandella och Charlie Coyle gjorde mål i tredje och bröt 1-1. Zach Parise gjorde mål i första perioden och Devan Dubnyk gjorde 17 räddningar.
Joel Armia gjorde mål för Winnipeg och Michael Hutchinson släppte in fem mål på 34 skott.
Minnesota börjar grundserien 13 oktober i St. Louis Blues (8 p.m ET; FS-MW, FS-M, FS-W).
Winnipeg tar emot Carolina Hurricanes på onsdag 13 oktober (8 p.m ET; TSN3, FS-CR).

Parise Celly 10.8

Oliver Björkstrand gör två mål i seger
Forwarden Oliver Björkstrand hade två mål i första perioden när Columbus Blue Jackets besegrade Pittsburgh Penguins med 5-3 i PPG Paints Arena.
Björkstrand gjorde ett power play mål efter 8:54 av första perioden och ett med fullt lag efter 14:45 och gav Columbus en 2-0 ledning.
Brandon Saad, Boone Jenner och Matt Calvert gjorde också mål för Columbus.
Scott Wilson hade ett mål och två assist för Penguins som också fick mål av Kris Letang och Evgeni Malkin.
Sergei Bobrovsky gjorde 21 räddningar för Blue Jackets. Marc-Andre Fleury gjorde 26 räddningar för Penguins.
Penguins kapten Sidney Crosby spelade inte på grund av sjukdom, sade coach Mike Sullivan efter matchen.
Det var den sista försäsongs matchen för bägge lagen.