Michael Grabner-2717

Minnesota Wild tog två poäng efter att ha gjort fyra mål borta mot Winnipeg Jets på tisdagsnatten. Det var fyra mål som alla hade en touch av Jason Pominville. Den 34-årige kanadensaren noterades nämligen för två mål och två assist.
Han spelade fram Charlie Coyle som hittade vidare till Nino Niederreiters 1-0-mål i den första perioden och satte själv 2-0 innan "hesa Fredrik" hann ljuda för de första 20 med ett praktfullt slagskott. Den andra perioden inledde han som han slutade den första och satte 3-0 efter 2.33.
Jets reducerade sedan två gånger om genom Bryan Little och Joel Armia men Pominville var inte färdig och spelade fram Nino Niederreiter som satte spiken i kistan med ett mål i tom kasse med 1.20 kvar att spela. Charlie Coyle stod för tre assist i matchen

Alain Vigneault har varit NHL-tränare sedan säsongen 1997-98. Genom åren har han tränat Montreal Canadiens, Vancouver Canucks och, sedan sommaren 2013, New York Rangers. Många matcher har det blivit och under tisdagen blev det tillfälle att fira: Vigneault vann nämligen sin 600:e match som tränare. New York Rangers tog emot Anaheim Ducks hemma i Madison Square Garden. Ducks vann skotten med hela 44-28 men Henrik Lundqvist verkar ha skakat av sig formsvackan och stod för en stabil insats när han räddade 43 skott.
Oscar Lindberg inledde målskyttet efter 4:01 av den första perioden efter fint förarbete av Pavel Buchnevich. Lindberg dök upp vid John Gibsons vänstra stolpe och slog in Buchnevichs backhandpassning mellan benen på Ducks-målvakten. Mats Zuccarello utökade till 2-0 en dryg minut in i den andra perioden innan Jakob Silfverberg reducerade för gästerna. Svensken fick en ocean av både utrymme och tid sedan Rangersförsvaret helt gått bort sig bakom eget mål.
I den tredje gjorde Michael Grabner två mål: Först satte han 3-1 knappt fyra minuter in i perioden och sedan spikade han slutresultatet i tom bur med 19 sekunder kvar av matchen. Målen var hans 24:e och 25:e för säsongen.
New York Rangers - Anaheim Ducks 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Segern gör att Rangers nu sätter lite press på Pittsburgh, som föll i natt. Rangers är två poäng bakom Penguins i Metropolitan Division men man har en match mer spelad. Anaheim ligger kvar på andra plats i Pacific Division.

Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)
Nikita Kucherov gjorde två mål och Ben Bishop räddade samtliga 28 skott när Tampa Bay tog två väldigt viktiga poäng mot Kings. Victor Hedman noterades för en assist. Kings har nu två raka 0-5-förluster och spelar mot Florida på torsdag innan man vänder hemåt igen. Segern gör att Lightning, som fortfarande ligger sist i Atlantic Division, nu har fyra poäng upp till fjärdeplats och sex poäng upp till tredjeplatsen.
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)
Capitals seger var aldrig hotad mot Carolina. Alexander Ovechkin gav hemmalaget ledningen efter drygt tio minuter. Han, Brett Connolly och Marcus Johansson gjorde två poäng var i matchen. Johanssons mål betydde 5-0 och var hans sjuttonde mål för säsongen.

Nashville Predators - Vancouver Canucks 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
Markus Granlund gav Canucks ledningen men sedan var det roliga slut för kvällen för Canucks. Viktor Arvidsson gjorde två poäng och Calle Järnkrok samt Filip Forsberg varsitt mål när Nashville vann. Alexander Edler reducerade till 3-2 i den tredje perioden men närmre än så kom inte gästerna trots 33-33 i skott.

Colorado Avalanche - Montreal Canadiens 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Mikko Rantanen gjorde sitt första hattrick i NHL när Avs nollade Canadiens, som nu har förlorat fyra raka matcher. Andreas Martinsen var Colorados andra målskytt för kvällen. Gabriel Landeskog noterads för två assist. Akterseglade Colorado har, trots segern, 20 poäng upp till Dallas på sjätteplats i Central Division. Montreal toppar fortfarande Atlantic Division, åtta poäng före Ottawa.

Ottawa Senators - St. Louis Blues 0-6 (0-0, 0-2, 0-4)
Magnus Pääjärvi gjorde sin första match i Blues sedan den 18 oktober och sitt andra mål för säsongen, Alexander Steen sitt elfte och Patrik Berglund sitt trettonde när Blues krossade Senators. Vladimir Tarasenko nätade två gånger och Ivan Barbashev gjorde sitt första NHL-mål någonsin. Blues rykte därmed ifrån Jets i Central Division och är fortsatt en poäng bakom trean Nashville men nu har man fem poäng ner till Winnipeg på femteplats.
Winnipeg Jets - Minnesota Wild 2-4 (0-2, 2-1, 0-1)
Wilds Mikael Granlund gick poänglös från matchen och bröt därmed sin 12 matcher långa poängsvit vilket är den längsta poängsviten i NHL den här säsongen. Devan Dubnyk hade 38 räddningar i matchen för Wild och
Buffalo Sabres - San Jose Sharks 5-4 (1-2, 0-1, 3-1, 1-0)
Sverige fick ytterligare en spelare i NHL när Marcus Sörensen debuterade för San Jose Sharks. Sörensen blev den 81:a svenska spelaren i NHL den här säsongen. Han noterades för en assist i matchen när han petade på pucken med skridskon och bäddade för Melker Karlssons sjunde mål för säsongen. Men det räckte inte för Sharks. Buffalo var det starkare laget och avgjorde genom Evander Kane i förlängning, målet var Kanes andra i matchen och 16:e för säsongen.

Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 2-3 (0-0, 0-2, 2-0, 0-0, 0-1)
Sidney Crosbys jakt på poäng 1000 fortsätter i natt kom den 998:e när han spelade fram Chris Kunitz till reduceringen 1-2 i den tredje perioden. Kunitz mål gav Pens luft under vingarna och hemmalaget lyckades också kvittera när Jake Guentzel prickade in 2-2 med knappa fem minuter kvar. Matchen gick till straffar där Kris Versteeg satte den avgörande och ordnade extrapoängen till Flames. I Penguins saknas Carl Hagelin som drabbades av en hjärnskakning mot St. Louis Blues i lördags.
Toronto Maple Leafs - Dallas Stars 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)
Curtis McElhinney räddade 39 puckar och bar sitt Leafs till två viktiga poäng hemma i Air Canada Centre. Det var första gången Leafs spelade på hemmaplan sedan den 23:e januari. Målskyttar för Leafs blev Jake Gardiner, Auston Matthews och Nikita Zaitsev. Tyler Seguin fixade målet för Stars.
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-3 (1-2, 1-0, 0-0, 0-1)
För femte gången på den nio senaste matcherna fick Red Wings öde avgöras med förlängningsspel. Där drog Blue Jackets det längsta strået efter att Seth Jones prickat in sitt tredje övertidsavgörande den här säsongen.
Nattens utropstecken:
Mikko Rantanen. Det är en tung säsong för Colorado men kanske tändes ett litet ljus av hopp när den 20-årige supertalangen från Nousiainen i Finland gjorde sitt första NHL-hattrick. Totalt har Rantanen nu gjort elva mål på 44 matcher den här säsongen.
Nattens stjärnor:
Jason Pominville, Minnesota Wild, 2 mål, 2 ass
Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning, 2 mål
Curtis McElhinney, Toronto Maple Leafs, 39 räddningar
Så gick snacket:
"Ibland blundar och skjuter du och den går in. Jag hade tur där" - Kris Versteeg om sitt straffmål.
"Jag var säker på att pucken aldrig var över linjen när jag la min plockhandske över den, men domaren sa till mig att de i Toronto var 100% säkra på att pucken var inne." Vancouvers målvakt Jakob Markström om Nashvilles tredje mål, vilket visade sig bli matchavgörande.
"Vi kunde bygga på förra matchen och det gjorde vi. Attityden och inställningen var fantastisk från första början." St Louis Blues tränare Mike Yeo efter 6-0 borta mot Ottawa.
"Ibland kan man spela jättebra och släppa in flera puckar och ibland känns det inte lika bra och då håller man nollan. Vi målvakter vill bara göra det bästa vi kan för att laget ska kunna vinna." Capitals Braden Holtby
Vad är på gång:
Under natten mot torsdag spelas en match i ligan. Minnesota Wild fullbordar en back-to-back när Chicago Blackhawks kommer på besök. Nedsläpp 02:00 svensk tid.