Panthers

Florida Panthers avslutade en fem matcher lång bortaturné med match mot St. Louis Blues. Det slutade som de gjort i de första dyra, med en seger. Matchhjälte blev 23-årige Vincent Trocheck som med bara 4,6 sekunder kvar skickade in den avgörande 2-1-pucken från blålinjen.

• Jag fick en lucka. Jussi var framför och jag tror inte ens att Allen såg den. Jag gjorde i stort sett bara det lätta jobbet, sa Trocheck till NHL.com.
    Matchens målskytte öppnade Jonathan Marchessault i den första perioden när han tryckte in sitt 17:e mål för säsongen. Mittperioden slutade mållös men i den tredje kvitterade Kyle Brodziak till 1-1 efter 2.54. När Trochecks sedan avgjorde betydde det hans 21:a för säsongen.

Florida vänder nu hem efter en lyckad resa med segrar över Nashville Predators, San Jose Sharks, Anaheim Ducks, Los Angeles Kings och St. Louis Blues.
- Vi kan inte vara mer stolta över dem. Det är en bra grupp och alla förtjänar det, sa tränaren Tom Rowe.
Panthers har i och med segerraden klättrat till tredjeplats i Atlantic Division.
Nattens andra match spelades i Arizona och Gila River Arena där Coyotes tog emot Anaheim Ducks. Det slutade med en 3-2-seger för hemmalaget som inledde matchen i rasande fart. Christian Dvorak lirkade snyggt in 1-0-pucken redan efter 2.02 och när den första perioden var slut hade Jakob Chychrun och Radim Vrbata utökat ledningen till 3-0. Då hade Coyotes ändå bara skjutit sex skott på Ducks målvakt Jonathan Bernier.

Till den andra perioden bytte Ducks målvakt, in kom John Gibson.
Han spikade in resten av matchen och fick se forwarden Ryan Getzlaf ta gästerna tillbaka in i matchen. Han reducerade till 3-1 i mitten av den andra perioden och till 3-2 i slutet av den tredje. Ducks hade en chans att kvittera i slutet men inhoppande målvakten i Coyotes, Marek Langhamer, räddade.
Ducks har nu förlorat fem av sina nio senaste matcher.
- Det finns inga ursäkter. De kom ut och körde på riktigt bra. Vi lämnade vår målvakt sticket, sa Ducks-backen Cam Fowler till lagets hemsida.
Övrigt från natten:
* St. Louis Blues Alexander Steen gjorde sin 800:e NHL-match.
* Mike Smith lämnade matchen för Arizona för att undersökas för hjärnskakning.
Nattens utropstecken:
Med 4,6 sekunder kvar på tavlan avgjorde Vincent Trocheck. Snacka om att ha marginalerna med sig.
Nattens stjärnor:
Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks - Även om det inte räckte till poäng gav han med två mål sitt Ducks en chans att hämta in.
Christian Dvorak, Arizona Coyotes - Hans tionde mål för säsongen var riktigt snyggt. Forwarden har gjort sex de senaste nio matcherna.
James Reimer, Florida Panthers - 26 räddningar mot Blues som varit heta på sistone är mer än godkänt.