rust-1214

Pepsi Center öppnade upp sina entréportar och bjöd in Philadelphia Flyers som ofint nog nyttjade gästfriheten med att besegra Colorado Avalanche med 4-3. Flyers tog därmed sin tionde raka seger i National Hockey League vilket gör dem till ett av ligans absolut hetaste lag.

Efter en mållös första period föll målen tätt i de två sista. Michael Del Zotto gav Flyers ledningen med 1-0 efter 4.01. Backen stormade med i en Flyers-kontring och slog in pucken bakom Calvin Pickard. Calvin fick sedan se sitt Avalanche vända matchen. Svenskarna Carl Söderberg och Gabriel Landeskog noterads för varsin assist när Rene Bourque och Matt Duchene inom loppet av 4.20 nätade för hemmalaget.
Wayne Simmonds kvitterade tre minuter innan pausvilan och innan den tredje perioden precis blivit fem minuter gammal hade Roman Lyubimov och Brayden Schenn sett till att ge Flyers en 4-2-ledning.
Matt Duchene reducerade för Avalanche men närmare än så kom inte Colorado.
Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Ottawa Senators - San Jose Sharks 3-4 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Erik Karlsson noterads för en assist i en grinig tillsättning i Canadian Tire Centre i Ottawa. Totalt hade matchen 71 utvisningsminuter och till slut var det Sharks som kunde nyttja det bäst. På straff, i den fjärde straffomgången avgjorde rookien Kevin Labanc. Brent Burns stod för en assist och ett mål, ett mål som var riktigt snyggt dessutom. Burns tog sin fram längs högerkanten, bröt in framför Ottawa kassen och tunnlade målvakten Mike Condon.

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0)
Precis som Philadelphia Flyers fortsatte Penguins sin just nu fina svit och tog sin sjunde raka seger. Matchhjälte blev Bryan Rust som i sudden slutförde ett Penguins-anfall med att vifta in pucken. David Pastrnak satte ännu ett mål den här säsongen för Boston och står på totalt 19 fullträffar på 26 matcher.

Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 3-6 (1-2, 0-2, 2-2)
Victor Hedman stod för tre passningspoäng i matchen, hans 15:e och 16:e och 17:e för säsongen. Han ligger nu trea i backarnas poängliga.
Tack vare dem och två mål vardera från Brian Boyle och Alex Killorn kunde Bolts vinna på bortaplan i Scotiabank Saddledome. Boyle gjorde sina mål under första perioden och Killorn sina under den tredje perioden.

Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3-4 (0-0, 2-2, 1-0)
Förutom sin assist stod Gabriel Landeskog för tre tacklingar i matchen och ett slagsmål mot Flyers Jakub Voracek i den andra perioden.

Nattens utropstecken:
Sviterna fortsätter för både Penguins och Flyers. Imponerande!
Nattens tre stjärnor:
Alex Killorn, Tampa Bay Lightning, 2 mål 0 ass
Bryan Rust, Pittsburgh Penguins, 1 mål 0 ass
Brent Burns, San Jose Sharks, 1 mål 1 ass
Så gick snacket:
"Det var skönt att köra sist. Jag väntade bara ut målvakten" - Kevin Labanc, San Jose Sharks.
"Ett riktigt snyggt mål. Han är den bästa spelaren i hela världen. Inte bara bland backar, den bästa spelaren i världen" - San Jose Sharks Joe Thornton om backen Brent Burns och hans mål.
"Vi hittade ett sätt att vinna på. Vi har spelat bättre än så här på senaste tiden men jag måste ge Boston mycket beröm. Det är ett svårt lag att spela mot. De tävlar hårt". - Penguins tränare Mike Sullivan.