crosbyrangers

Storstjärnorna levererade och Henrik Lundqvist hade en tung natt. Här är en summering av nattens matcher i NHL:

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 3-6 (2-2, 1-0, 0-4)
Connor McDavid låg bakom en ny Oilers seger den här säsongen. I den tredje perioden i Pepsi Center stod 19-åringen för ett mål och två assist när Oilers gjorde fyra mål och avgjorde matchen.
McDavids mål var hans nionde för säsongen och betydde 4-3. Han hade dessförinnan passat fram Milan Lucic till 3-3 och 55 sekunder efter sitt eget mål spelade han fram Leon Draisaitl till 5-3.
Jordan Eberle stängde målskyttet med sitt 6-3-mål med 15 sekunder kvar. Han gjorde dessutom Edmontons 2-2-mål i den första perioden. Ryan Nugent-Hopkins gjorde också mål för Oilers där Adam Larsson noterades för en passningspoäng.
För Colorado nätade Nathan MacKinnon och Rene Borque (2).

GettyImages-625422288

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks 2-1 (2-0, 0-1, 0-0)
Logan Couture och Joel Ward gjorde varsitt mål i den första perioden och såg till att Sharks kunde ta sin elfte seger för säsongen, trots Artemi Panarins reducering i den andra perioden.
Martin Jones gjorde 33 räddningar för Sharks som vann sin andra raka match av fem på hemmaplan.
Båda Sharks mål kom från lagets special teams. Couture avslutade på Joe Pavelskis passning i powerplay efter 11.32. Couture stod i den högra tekningscirkeln och direktsköt pucken upp i nättaket.
Wards mål kom i spel i numerärt underläge. Det var Wards andra mål för säsongen och det första sedan den andra matchen av säsongen.
Blackhawks Jonathan Toews lämnade matchen i den andra perioden och återvände aldrig till matchen.
Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers 4-2 (1-0, 0-2, 3-0)
Med bara tre sekunder kvar av den första perioden gav Victor Hedman Lightnings ledningen med 1-0. Hemmalaget spelade i powerplay när Hedman fick pucken vid blålinjen. Hedman höjde klubban och drog iväg ett slagskott mot Steve Mason (25 räddningar i matchen). Mason såg inte för all trafik framför honom och pucken letade sig bakom honom.
Dale Weise och Ivan Provorov vände på matchen till Flyers fördel i den andra perioden med varsitt mål men den här matchen tillhörde hemmalaget.
Alex Killorn kvitterade med 6.32 kvar av den tredje perioden. Lagen han knappt ställa upp för tekning innan Ryan Callahan gav Bolts ledningen. Nikita Kucherov stängde sedan matchen med sitt 4-2-mål med 1.15 kvar.

Washington Capitals - St. Louis Blues 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)
För första gången den här säsongen levererade Alexander Ovechkin ett hattrick för Washington Capitals. Med sitt 10:e, 11:e och 12:e mål för säsongen, ett i varje period, såg han till att Capitals kunde ta två poäng hemma mot Blues.
Evgeny Kuznetsov kompletterande Ovechkin i målprotokollet för Capitals i den tredje perioden när han satte 3-1. Efter att Ovechkin sedan satte 4-1 såg det klart ut men Alex Pietrangelo och Vladimir Tarasenko gjorde varsitt mål för att krympa avståndet till Capitals. Men Tarasenkos 4-3-mål kom för sent och närmare än så kom inte Blues.
Nicklas Bäckström spelade fram till Ovechkins första mål och Andre Burakovsky på ryssens två andra.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins 1-6 (1-0, 0-5, 0-1)
Det var det andra mötet lagen emellan den här veckan. Rangers vann det första i måndags men returmötet blev en överlägsen historia i Penguins fördel.
Henrik Lundqvist hade ingen rolig andraperiod i Madison Square Garden. I den andra perioden släppte han inte fyra mål på sju skott innan han byttes ut mot Antti Raanta.
Rangers sköt bara 17 skott på mål samtidigt som man släppte till 38 mot det egna.
Sidney Crosby gjorde två mål, sitt 13:e och 14:e för säsongen, och spelade dessutom fram Conor Sheary till hans 5-1 mål i den andra perioden.
Scott Wilson, Phil Kessel och Matt Cullen blev övriga målskyttar för Penguins där Carl Hagelin noterades för en assist.

Nashville Predators - Dallas Stars 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
Filip Forsberg fick äntligen göra mål igen när han gav sitt Predators ledning 14.52 in i den första perioden. P.K. Subban la en strålande passning till Forsberg tvärs över hela zonen innan Forsberg avslutade med att sätta pucken bakom Kari Lehtonen.
Målet var Forsbergs andra för säsongen. Forsberg assisterande även till Craig Smiths 4-1-mål i den tredje perioden men blev inte ende svensk att göra poäng.
Viktor Arvidsson assisterade till Ryan Johansens 3-1 fem minuter innan Smiths och Forsbergs samarbete till 3-1.
I Dallas var John Klingberg tillbaka efter sin frånvaro. Han missade ett lagmöte och placerades på läktaren av tränaren Lindy Rust tidigare i veckan.
Mike Fisher och James Neal blev övriga målskyttar för Predators, i Dallas nätade Brett Ritchie och Patrick Sharp.
Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 1-2 (0-0, 0-1,1-0, 0-0, 0-1)
Red Wings tog en efterlängtad tvåpoängare, mycket tack vare Gustav Nyquist som gjorde matchens första mål i den andra perioden. Nyquist avslutade ett Red Wings-anfall med att säkert trycka in ett direktskott på Robin Lehner, som räddade resterande 23 skott från gästerna.
Matchen skulle nämligen avgöras på straffar efter att Brian Gionta kvitterat i den tredje perioden och efter att den efterföljande förlängningen slutat mållös.
I straffläggningen gjorde Nyquist ännu ett mål. Han satte sin straff i den första straffomgången. När Thomas Vanek satte sin straff och Tim Howard räddade både Kyle Okposos och Cal O´Reillys var saken klar.

Columbus Blue Jackets - Calgary Flames 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Chad Johnson gjorde 34 räddningar och höll sin sjätte NHL-nolla i karriären. Samtidigt gjorde Troy Brouwer sitt sjätte och Michael Ferland sitt fjärde mål för säsongen och såg till att Flames kunde vinna för fjärde gången på sex matcher.
New Jersey Devils - Toronto Maple Leafs 5-4 (0-3, 3-1, 1-0, 0-0, 1-0)
En straffläggning skulle krävas för att avgöra mötet i Prudential Center. Trots Torontos fina första period där laget gick iväg till en 3-0-ledning tack vare två mål från Auston Matthews och ett från Nazem Kadri kunde Devils komma tillbaka. De gjorde det i den andra efter tre mål på 5.30 genom Travis Zajac, Beau Bennett och Michael Cammalleri.
Matt Martin gav Toronto ett måls försprång till den tredje men Devils skulle åter visa prov på stark moral och Yohann Auvitu såg till att matchen slutade 4-4 efter ordinarie tid.
I straffomgången kom Jacob Josefsson lite från vänster mot Jhonas Enroth, som för dagen vaktade Leafs-kassen. Josefsson såg en lucka över Enroths högra axel, sprätte upp pucken och avgjorde matchen.
Auston Matthews bröt med sina mål en 13 matcher lång måltorka.
Minnesota Wild - Winnipeg Jets 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Med två mål i den tredje perioden visade Wild att de var starkare i matchen mot Jets. Jonas Brodin gjorde 2-0 i powerplay efter 11.13 när han direktsköt på Mikael Granlunds krosspass. Pucken ändrade riktning på väg till målet och ställde Jets-målvakten Connor Hellebuyck.
Blake Wheeler reducerade för Jets efter 12.06 men med 31 sekunder kvar stängde Zach Parise matchen med sitt 3-1-mål.
Mikael Granlund gjorde två assist i matchen, han assisterade även till Mikko Koivus 1-0-mål i den första perioden.
Arizona Coyotes - Vancouver Canucks 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)
När Loui Eriksson gjorde 2-1 till Canucks efter 3.18 i den andra perioden gjorde han sitt fjärde mål för säsongen. Det blev också matchavgörande eftersom Coyotes inte mäktade med fler mål efter det.
Eriksson hittade in framför Coyotes målbur och fick träff på en studsande puck från Markus Granlund.
Bo Horvat gjorde 3-1 några sekunder senare framspelad av Alexandre Burrows och Sven Baertchi. De två herrarna blev de övriga två målskyttarna för Canucks.
Los Angeles Kings - New York Islanders 4-2 (1-0, 0-0, 3-2)
Alec Martinez gav visserligen hemmalaget ledningen i den första perioden men det mesta hände i den tredje perioden i mötet mellan Kings och Islanders.
Anders Lee kvitterade för Islanders efter 4.27 med sitt första mål i matchen. Han skulle dessutom reducera till 4-2 när det återstod 1.52 att spela men där emellan hade Kings redan avgjort matchen. För när klockan stod på 17.07 satte Dwight Kings 2-1 för Kings, 25 sekunder senare var han framme igen och satte 3-1. Ytterligare 19 sekunder senare gjorde Jake Muzzin 4-1 i tom kasse och fullbordade Kings gyllene minut.
Nattens tre stjärnor:
Alex Ovechkin, Washington Capitals, 3 mål 0 ass
Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, 1 mål 2 ass
Connor McDavid, Edmonton Oilers, 1 mål 2 ass
Så gick snacket:
"Granlund hittade mig med en fin passning och jag försökte bara skjuta. Den träffade en klubba och gick in. Det var skoj. Lite turligt men det var skönt" - Jonas Brodin, Minnesota Wild
"Jag tror på den här gruppen. Den har spelat väldigt bra hockey. Vi tappade 30 minuter men nu måste vi studsa tillbaka" - Alain Vigneault, tränare New York Rangers
"Ibland känns det bra direkt och du går bara ut där och tar vara på chanserna" - Alexander Ovechkin