jagr_122016a

Det blev en annorlunda kväll i Amalie Arena när Tampa Bay Lightning tog emot Detroit Red Wings. Efter 12:14 av den första perioden, vid ställningen 1-0, lämnade Tampas målvakt Ben Bishop skadad. Han verkade ha skadat sitt högra ben när han räddade ett skott från Detroits back Nick Jensen. Efter 5:29 av den andra perioden var det Jimmy Howards tur och även han lämnade isen med sitt högra ben skadat. De två ersattes av Andrei Vasilevski och Petr Mrazek. Tampa Bay har redan en gedigen skadelista och man kom till spel utan Nikita Kucherov, Ondrej Palat, Ryan Callahan och Steven Stamkos. Trots det lyckades Tampa vinna matchen med klara 4-1, vilket innebär att man nu har fem raka hemmasegrar mot Detroit Red Wings.

Andrew Cogliano gjorde 1-0 för Anaheim efter 5.19 i den första perioden men det var matchen i sig som ar av betydelse för Cogliano. Det var nämligen hans 738:e i rad vilket innebar att han passerade Jay Bouwmeester för den femte längsta matchsviten i NHL:s historia.
Coglianos mål räckte dessvärre inte för Ducks del, Montreal vände och vann med hela 5-1.
Här är en summering av nattens matcher i NHL:
Florida Panthers - Buffalo Sabres 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Jaromir Jagr gjorde tre assist och tangerade därmed Mark Messiers poängskörd som näst bäst genom alla tider (1 887 poäng). Han satte rekordet när han passade fram till Nick Bjugstad till 3-3 i den tredje perioden.

Sam Reinhart gjorde ett mål och en assist för gästerna. I straffläggningen missade Buffalo båda sina straffar. Floridas Vincent Trocheck och Aleksander Barkov gjorde båda mål.
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 4-1 (1-0, 3-0, 0-1)
Brian Boyle, Jonathan Drouin, Brayden Point och Vladislav Nemestnikov gjorde mål för Tampa. Anthony Mantha nätade för Detroit.
Dallas Stars - St. Louis Blues 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)
Jake Allen stod för 36 räddningar när Blues, som sköt 22 skott på mål, besegrade Stars. Patrik Berglund har hittat målformen och i natt kom hans fjärde mål på fyra matcher och femte för säsongen.

Perron Blues Stars

Chicago Blackhawks - Ottawa Senators 3-4 (1-1, 1-3, 1-0)
Chicagos segersvit stannade på fem matcher när gästande Ottawa blev för svåra. Dion Phaneuf blev Senators matchvinnare med ett powerplay-mål i den andra perioden. Erik Karlsson noterades för en assist. Chicagos Artemi Panarin gjorde sitt femtonde mål för säsongen.
New Jersey Devils - Nashville Predators 1-5 (0-2, 0-3, 1-0)
Viktor Arvidsson stod för tre assist, Mattias Ekholm gjorde ett mål och en assist och Filip Forsberg gjorde mål för andra gången på två kvällar. Mycket gick Nashvilles väg mot Devils och i mål stod Juuse Saros för en mycket bra insats.
Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
Flyers gjorde det för ett tag sedan. Nu har Columbus vunnit tio raka matcher, vilket är nytt klubbrekord. Cam Atkinson och Jeff Carter gjorde lagens mål under ordinarie tid. De två gjorde dessutom var sitt straffmål. Sam Gagner avgjorde straffläggningen.

jackets_122016a

Boston Bruins - New York Islanders 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)
Thomas Greiss räddade 48 skott och Anders Lee stod för två mål och en assist när Islanders bröt en fem matcher lång förlustsvit. I Boston nätade Anton Blidh för första gången i sin NHL-karriär när han reducerade för Boston i inledningen av den första perioden.
Pittsburgh Penguins - New York Rangers 7-2 (1-1, 2-0, 4-1)
Penguins vann toppmötet hemma i PPG Paints Arena med hela 7-2. Evgeni Malkin gjorde tre poäng, Sidney Crosby två och Patric Hörnqvist ett mål på Antti Raanta som fick chansen i Rangers mål. Penguins leder tack are segern nu Metropolitan Division.

GettyImages-630317850

Montreal Canadiens - Anaheim Ducks 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)
Backen Jeff Petry hade en fin kväll i Bell Centre. 29-åringen gjorde ett mål och två assist i matchen.
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
Charlie Coyle gick upp som Wilds bästa målskytt för säsongen när han satte sitt elfte mål och gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Mikko Koivu satte 2-0 i den andra vilket skulle räcka till lagets åttonde raka seger eftersom Devan Dubnyk höll nollan med sina 18 räddningar.
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
Jannik Hansen stod för två kassar och Bröderna Sedin för totalt tre assist (Daniel Sedin 1 och Henriks Sedin 2) när Canucks tog en viktig seger hemma mot Jets. Jacob Markström svarade på 31 räddningar. Segern var blott den andra för Canucks de senaste sex matcherna.
San Jose Sharks - Calgary Flames 4-1 (0-0, 4-0, 0-1)
Fyra mål i den andra perioden ordnade segern för Sharks. Joonas Donskoi gjorde två av dem, hans tredje och fjärde för säsongen, de andra två gjordes av Patrick Marleu och Paul Martin.

Donskoi Sharks Flames

Nattens utropstecken:
Det finns bara en Jaromir Jagr. Nu är han bara en poäng ifrån att vara ensam tvåa bakom Wayne Gretzky i poängtoppen genom alla tider. Wow!
Nattens tre stjärnor:
Jaromir Jagr, Florida Panthers, 3 assist, 1887 poäng
Viktor Arvidsson, Nashville Predators, 3 assist
Jeff Petry, Montreal Canadiens, 1 mål 2 assist
Så gick snacket:
"Jag trodde att han skulle ge mig pucken på skoj eftersom det var mitt första mål för säsongen. Jag insåg inte att han hade tangerat Mark Messier." Nick Bjugstad var i allra högsta grad involverad i Jaromir Jagrs historiska kväll.
"När jag lägger av kommer jag nog se tillbaka på det här lite mer men nu försöker jag bara njuta av att få vara en del av den här ligan. Jag älskar det och jag vet att många skrattade när jag sa att jag skulle spela tills jag bir 50 men jag ska jobba hårt varje dag för att göra det" - Jaromir Jagr
"Jag får ta på mig det. Jag stötte för högt vid mittlinjen vilket skapade tre-mot-två-läget och när jag jobbade hem körde jag in i deras spelare som hamnade över Jimmy [Howard]." Nick Jensens debut blev inte riktigt som han hade tänkt sig, trots en assistpoäng