William-Karlsson

Nattens tre matcher hade något för alla. Rookiebacken Zach Werenski gav Columbus första segern, fem Detroitspelare gjorde mål och Islanders avgjorde i numerärt underläge.

Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Columbus stod utan seger inför matchen mot Chicago, men det skulle ändras. Mycket tack vare Zach Werenski,
19-åringen inledde målskyttet efter 10:50 av den första perioden när han, i powerplay, la in pucken mot mål från blålinjen. Tack vare trafiken framför Corey Crawford letade sig pucken ända in i mål.
Tyler Motte kvitterade för gästerna, med sitt första NHL-mål, efter 2:29 av den andra perioden men hemmalaget återtog ledningen. Nick Foligno gjorde 2-1, assisterad av Werenski drygt två minuter efter Mottes kvittering. Svenske William Karlsson gjorde sedan sitt första mål för säsongen när han satte 3-1 efter 13:44.
Richard Panik reducerade till 3-2 efter 5:54 av de tredjeperioden, framspelad av svenske rookiebacken Gustav Forsling.
Målvaktskampen vanns av Columbus' Sergei Bobrovsky som räddade 32 av 34 skott. Corey Crawford i Chicagos mål räddade 25 av 28 skott.

New York Islanders - Arizona Coyotes 3-2 (2-2, 0-0, 1-0)
Det bjöds på mål i den första perioden i Barclays Center i natt. Islanders' nyförvärv Dennis Seidenberg gjorde 1-0 efter 4:46 och Ryan Strome utökade ledningen efter 13:31. Men 49 sekunder senare var det kvitterat.
Först gjorde Brad Richardson 2-1 efter 14:09 och bara 13(!) sekunder senare kvitterade nygamle Radim Vrbata med sitt första mål för säsongen.
Inget av lagen gjorde mål i powerplay trots sju försök, kombinerat. Däremot föll ett mål i numerärt underläge.
Efter en mållös andraperiod bröt backen Johnny Boychuck dödläget när han direktsköt efter en tekning. Skottet såg ut att överraska Domingue i bortamålet, som inte riktigt hann ner i ställning, och avgjorde matchen.
Louis Domingue räddade 28 av 31 skott i Coyotes-målet och Jaroslav Halak räddade 23 av 25 skott för hemmalagets räkning.

Detroit Red Wings - Nashville Predators 5-3 (0-0, 2-2, 3-1)
Det var mållöst efter 20 minuter i Joe Louis Arena men det skulle ändra sig, med besked.
Justin Abdelkader gjorde 1-0 efter 5:17 av den andra perioden, framspelat av Ryan Sproul och Gustav Nyquist och när klockan tickat ner till noll stod det 2-2 tack vare mål från P.K. Subban (1-1, 14:13), Mike Ribeiro (1-2, 14:31) och Drew Miller (2-2, 19:20), och målfesten fortsatte i den tredje perioden.
Slovaken Tomas Tatar pricksköt 3-2 efter 1:10 av den tredje perioden. Jonathan Ericsson fick en andra-assist på det målet. Gustav Nyquist utökade ledningen med vad som skulle visa sig bli det matchvinnande målet när Nashville slarvade i uppspelet. Nyquist snappade upp pucken och med tre Nashvillespelare bakom sig gjorde han inget misstag fri med Pekka Rinne. Mike Fisher reducerade för Predators innan Drew Miller satte spiken i kistan med sitt powerplay-mål, framspelad av Luke Glendening och Henrik Zetterberg, med 22 sekunder kvar av matchen.
Pekka Rinne räddade 38 av 42 skott i Nashville-målet. Hemmalagets Petr Mrazek noterades för 30 räddningar.

Nattens utropstecken:
Zach Werenski, Columbus Blue Jackets
19-åringen gjorde ett mål och en assist när Blue Jackets vaknade till liv och tog säsongens första seger. En viktig sådan för Columbus som nu har fyra raka bortamatcher (Stars, Kings, Sharks och Ducks) den kommande veckan.
Nattens tre stjärnor:
Johnny Boychuck, New York Islanders, 1 mål, 1 assist
Gustav Nyquist, Detroit Red Wings, 1 mål, 1 assist
Zach Werenski, Columbus Blue Jackets, 1 mål, 1assist
Så gick snacket:
"Han stressar aldrig upp sig i egen zon. Jag gillar hans mentala styrka." Columbus' tränare John Tortorella om Zach Werenski.
"Han sa att jag skulle göra mig redo för att skjuta och han vann tekningen rent och det blev ett bra upplägg." Islanders' Johnny Boychuck om Brock Nelsons tekning som föranledde det avgörande målet.
"Vi kämpade bra men vi måste hitta ett sätt att vinna. Vi skjuter oss själva i foten." Arizonas tränare Dave Tippett efter tredje raka förlusten.
Vad är på gång?
Under natten mot söndag är det full fart i ligan. Vi bjuds på tolv matcher med start 01:00 i öst, då åtta matcher inleds. 02:00 börjar ytterligare två. Sista nedsläpp sker 04:00 när Los Angeles tar emot Vancouver och St Louis gästar Calgary.