GettyImages-632804148

Patrik Laine missade åtta matcher på grund av en hjärnskakning, men nu är allt som det ska. Den finske rookien gjorde comeback mot San Jose Sharks den 25 januari. Jets föll i mot Sharks men Laine höll, spelade 21:52 minuter och sköt tre skott. I nattens match hittade han målet igen. Bortamatchen mot Chicago Blackhawks var 6:16 minuter gammal när Bryan Little, i powerplay, serverade Laine som stod själv i bortre delen av slottet. 18-åringen gjorde inget misstag och bombade in 1-0 bakom en chanslös Scott Darling i Blackhawks-målet, hans 22:a mål för säsongen.

Bara 42 sekunder senare utökade Shawn Mathias till 2-0 för Jets. Duncan Keith reducerade i slutet av perioden och mål från Nick Schmaltz och Tanner Kero gjorde att det stod 3-2 inför slutakten. Men där vände gästerna tillbaka. Andrew Copp kvitterade, Bryan Little gjorde det matchvinnande 4-3-målet och Mark Scheifele spikade slutresultatet 5-3, med drygt två minuter kvar av matchen.
Jets tog viktiga poäng och Laine gjorde mål. Igen.
Det är som det ska i Winnipeg.
All Star-målvakten Mike Smith får goda känslor med sig till helgens bravader i Los Angeles. 34-åringen ledde nämligen sitt Arizona Coyotes till en 3-0-seger (0-0, 1-0, 2-0) hemma mot Vancouver Canucks genom att rädda samtliga 19 skott han fick emot sig. Nollan var Smiths första för säsongen och för första gången den här säsongen har Coyotes vunnit tre raka matcher.
Lawson Crouse gav hemmalaget ledningen med 1-0 i den andra perioden, framspelad av Ryan White och Oliver Ekman-Larsson. Arizona passade på att göra 2-0 genom Alexander Burmistrov när Sven Bärtschi fick fyra minuter för hög klubba inledningen av den tredje perioden. Det var Burmistrovs sjätte poäng på lika många matcher men hans första mål på 42 matcher, senast han gjorde mål var mot just Vancouver den 16:e mars 2016.
Matchens och Arizonas sista mål gjordes av Tobias Rieder med 34 sekunder kvar att spela i tom kasse. Coyotes är trots förlusten fast förankrande i botten av Pacific Division med 38 poäng.
Här är en sammanfattning av nattens samtliga matcher:
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 3-5 (1-2, 2-0, 0-3)
Jets klev, tack vare segern, upp på lika många poäng som Dallas Stars, 50, men Jets har två matcher mer spelade. Chicago ligger kvar på andraplats i samma division, Central, efter förlusten.

Dallas Stars - Buffalo Sabres 4-3 (1-2, 3-1, 0-0)
Evander Kane gjorde två mål - matchens första och sista - och en assist i mötet med Dallas men det räckte inte Stars, ledda av tvåmålsskytten Patrick Sharp, vände underläge 1-2 till 4-2 innan Kane fastställde slutresultatet med en minut kvar av den andra perioden. Buffalo jagade kvittering under den tredje perioden som, matchens frejdiga inledning till trots, blev mållös.

Minnesota Wild - St Louis Blues 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)
Minnesota spenderar allstar-uppehållet i toppen av Central Division. Detta efter att Nino Niederreiter regisserat lagets storseger mot Blues. Schweizaren gjorde ett mål - hans femtonde för säsongen - och två assist när Wild trampade gasen i botten efter att den första perioden slutat mållös. Erik Haula inledde målskyttet redan efter 23 sekunder av mittperioden. Vladimir Tarasenko gjorde Blues mål - kvitteringen till 1-1 - och har nu gjort 21 mål under säsongen. Blues ligger kvar på fjärde plats i Central Division.

Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 4-3 (0-1, 2-0, 2-2)
Nashville går till vilan med en positiv känsla. Detta efter att man besegrat topplaget Columbus på hemmaplan. Calle Järnkrok och Harry Zolnierczyk gjorde var sitt mål och Craig Smith gjorde två för Nashville. Två av Blue Jackets mål kom från backar; Zach Werenski och Ryan Murray. Det tredje gjordes av Brandon Saad och inledde matchens målskytte.
Nashville har nu 7-1-1 på de senaste nio matcherna.

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Jussi Jokinen och Nikita Kucherov gjorde var sitt mål i den första perioden. Sedan fick publiken vänta länge på nästa. Övertidsperioden var 1:46 minuter gammal när Jonathan Marchessault, som förra säsongen spelade i Tampa Bay, avgjorde i powerplay efter fint förarbete av Jokinen och Keith Yandle. Florida ökade därmed försprånget till två poäng mot just Tampa Bay. Panthers är fyra poäng bakom Toronto på fjärde plats i Atlantic, men man har tre matcher mer spelade.

Ottawa Senators - Calgary Flames 2-3 (0-0, 0-2, 2-0, 0-1)
Calgary Flames gjorde matchens första mål för första gången på tio matcher, när Micheal Ferland gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Sean Monahan utökade till 2-0 innan hemmalaget Ottawa både recuderade, genom nyförvärvet Tommy Wingels, och kvitterade genom Chris Wideman. I förlängningen avgjorde Johnny Gaudreau efter fint samarbete med Mikael Backlund när de två kom ensamma med en övergiven Mike Condon i Ottawas mål.

Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)
Det dröjde 55:17 minuter innan nollan spräcktes mellan Hurricanes och Kings. Men när den väl gjorde det hände det lite grejer. Marian Gaborik gav gästerna ledningen och 38 sekunder senare utökade Trevor Lewis till 2-0. Ställda mot väggen plockade Carolina ut Cam Ward och då går det som det oftast gör. Kyle Clifford fastställde slutresultatet till 3-0 för Kings med ett mål i tom bur. Kings har nu två raka segrar. Carolina har fem raka förluster.

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
Oilers gick upp i delad ledning med Sharks i Pacific Division efter segern i SAP Center. Logan Couture gav efter fint passningsspel hemmalaget ledningen i den första perioden men efter det var det Oilers för hela slanten. Andrej Sekera kvitterade innan första 20 var slut och samme Sekera gav sedan Oilers ledningen i den andra perioden. I den avslutande akten gjorde Drake Caggiula först 3-1 innan Connor McDavid avslutade målskyttet med att skicka in 4-1 i tom kasse. Lagen delar ledningen i Pacific med 64 poäng vardera.
Boston Bruins - Pittsburgh Penguins 4-3 (0-2, 3-0. 1-1)
Bruins första kedja med Brad Marchand, David Pastrnak och Patrice Bergeron stod för sex poäng och ordnade segern för hemmalaget. Marchand gjorde två mål, Pastrnak två assister och Bergeron för ett mål och en assist. Marchand är nu uppe på 21 mål totalt den här säsongen. I Penguins gjorde Patric Hörnqvist ett av målen, han reducerade till 4-3 med 10.35 kvar att spela av matchen.

New Jersey Devils - Washington Capitals 2-5 (0-2, 2-2, 0-1)
Andre Burakovsky fortsätter att vara het i Capitals. I natt gjorde 21-åringen ett mål och en assist i matchen mot Devils och har gjort totalt 13 poäng under januari. Alex Ovechkin, som gjorde sitt 21:a mål för säsongen, Evgeny Kuznetsov (2) och Lars Eller blev också målskyttar för Capitals som leder NHL med 72 poäng inför All Star-uppehållet.

New York Islanders - Montreal Canadiens 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Islanders la in en högre växel i den tredje perioden och fixade två poäng hemma i Barclays Center. Andrew Ladd låg bakom segern med sina två mål, ett i första och ett i den tredje perioden, och står nu på tio totalt under säsongen. Det var Islanders sjätte raka match med poäng.
Philadelphia Flyers - Toronto Maple Leafs 2-1 (1-0, 0-1, 1-0)
En jämn och tät tillställning i Wells Fargo Center avgjordes inte förrän med 2 minuter och 37 sekunder kvar att spela då Roman Lyubimov avgjorde för hemmalaget. Dessförinnan hade Flyers först tagit ledningen genom Wayne Simmonds som kallt lyft in pucken fri med Curtis McElhinney. William Nylander kvitterade i den andra perioden till 1-1 med sitt 10:e mål för säsongen men det räckte alltså inte till seger.

Nattens utropstecken:
Tre stjärnor:
Bryan Little, Winnipeg Jets, 1 mål, 1 assist
Evander Kane, Buffalo Sabres, 2 mål, 1 assist
Brad Marchand, Boston Bruins, 2 mål
Så gick snacket
"Nu är det fem raka förluster. Kvällens match lämnar en bitter eftersmak som kommer att sitta i länge. Nu måste vi börja om." Carolinas tränare Bill Peters efter 0-3 hemma mot Kings
"Det är frustrerande. Helt ärligt har det varit en lång road trip. Den var så lång att vi haft två olika presidenter under vår resa." Tampa Bays tränare Jon Cooper om lagets sex matcher långa roadtrip, som bara resulterade i sex poäng.
"Jag vet inte om det syns men jag känner mig lugnare och spelar mitt eget spel." Winnipegs Connor Hellebuyck, som räddade 38 skott i nattens seger mot Chicago.
"Vi var inte med i matchen under de första två perioderna." Ottawa Senators tränare Guy Boucher efter 2-3-förlusten mot Calgary.
"Nu passar det perfekt med ett uppehåll." Columbus Blue Jackets Zach Werenski
Vad är på gång?
Nu gör ligan ett uppehåll för allstarhelgen. Spelet återupptas under natten mot onsdag, svensk tid, när 14 matcher går av stapeln, med start 01:00.