arvidsson 3818

Nedan återfinns en summering av kvällens tolv drabbningar:

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
Ett Philadelphia Flyers som äntligen fått vittring på en divisionstitel i Metropolitan Division tog sig an ett Boston Bruins som jagat förstaplatsen i Atlantic Division under större delen av säsongen. Flyers inledde piggast då skäggige suveränen Jakub Voracek satte 1-0 i powerplay efter enbart 1.38. Innan första perioden var slut hade dock Bruins kvitterat och tagit ledningen via mål från Riley Nash samt Brion Gionta - den sistnämndes första mål i NHL denna säsong.
Efter två perioder och över 19 minuter av spel i den tredje perioden såg det sedan ut som att matchen, vid ställning 2-2, skulle behöva mer än 60 minuter för att avgöras. Då klev Brad Marchand fram och satte 3-2 till Bruins efter 19.38 spelat av period tre. Snöpligt för Flyers, desto roligare för Bruins.
New Jersey Devils - Winnipeg Jets 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Inför match handlade det mesta om mötet mellan superstjärnorna Taylor Hall och Patrik Laine. Hemmalagets Hall vars poängsvit började närma sig 30 matcher och bortalagets Laine som på allvar närmat sig Alex Ovechkin i kampen om Rocket Richard Trophy. 4.12 in på den första perioden låg så pucken i nät, signerad Patrik Laine, och på den vägen var det för Jets som tog en övertygande seger - klubbens fjärde raka - med 3-2 över Devils i jakten på Nashville Predators i Central Division.
Hall då? Jo, poängsviten tog visserligen slut men såväl Hall som Devils fans kan trösta sig med att han under resans gång slagit diverse klubbrekord samt placerat sig i första ledet för diskussionen kring Hart Trophy - priset till den spelare som anses allra viktigast för sitt lag.

Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 5-4 (1-2, 3-0, 0-2, 1-0)
Blytunga poäng stod på spel när Colorado Avalanche besökte Columbus Blue Jackets i Nationwide Arena, detta då båda lagen sedan länge varit indragna i streckstriden för slutspel i respektive konferens. Kanske var det då för väl att bägge lagen tillslut delade på poängen när hemmalaget i denna match stod som segrare efter mål på övertid. Svenskduon Carl Söderberg (2+0) och Gabriel Landeskog (1+0) drog dock sitt strå till stacken för gästande Avalanche och såg till att en viktig poäng bärgades.
Stora hjältar för segrande Blue Jackets blev Thomas Vanek (2+0), Zach Werenski (1+1) samt matchvinnaren Seth Jones som utöver avgörande 5-4 stod för två assist i matchen.

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 3-4 (0-1, 3-1, 0-1, 0-1)
I denna bottenkamp från öst bjöds det på idel mål då taktpinnen - och ledningen - skiftade lagen emellan under större delen av matchen. Efter att Sabres avgått med en 1-0-ledning från den första perioden lade Senators in en högre växel och smällde in tre mål i den andra perioden, detta via mål från Ryan Dzingel (två) och Thomas Chabot samt framspelningar från Erik Karlsson och Magnus Pääjärvi.
0.27 in på den tredje perioden utjämnade så Sabres' Scott Wilson till 3-3, ett resultat som faktiskt stod sig hela vägen fram till straffläggning där bortalagets Jacob Josefsson var den som satte den avgörande straffen.
Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights 0-4 (0-1, 0-3, 0-0)
Efter att ha förlorat fyra av de senaste fem matcherna - expansionslagets sämsta sekvens sedan man tidigare på säsongen förlorade fem av sex - anlände Vegas Golden Knights till Little Ceasars Arena gruvligt sugna på upprättelse. Och som man tog den sedan. Mot ett blekt Detroit vars slutspelschanser redan innan match såg försvinnande små ut hade Alex Tuch och Cody Eakin stor uppvisning när man stod för två mål vardera och bar Vegas till en robust 4-0-seger.
William Karlsson noterades även för en assist hos gästerna.

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 5-3 (2-0, 3-1, 0-2)
Ligans suverän säsongen 2017-18, Tampa Bay Lightning, tog emot ett av trading deadline sargat New York Rangers. En av få kvarvarande stjärnor i Rangers - Henrik Lundqvist - fick se sitt lag komma ut oerhört blekt och innan The King visste ordet av hade fyra (av 31) skott slunkit in bakom honom och målvaktsbytet var ett faktum. Tampa Bay å sin sida visade på en imponerande bredd när fem olika målskyttar som inte hette varken Kucherov eller Stamkos - Cedric Paquette, Adam Erne, Anthony Cirelli, Chris Kunitz och Tyler Johnson - turades om att pulverisera Rangers som nu sannolikt bara har att blicka framåt.
Florida Panthers - Montreal 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Stekheta Florida Panthers stod för ytterligare en imponerande seger på hemmaplan när rysligt bortasvaga Montreal Canadiens städades undan med övertygande 5-0. Veteranmålvakten Roberto Luongo stod för 40 räddningar och en nolla medan Evgenii Dadonov fortsatte sin turné i poängprotokollet då han via 1+1 nådde över 50 poäng på säsongen. Andra noterbara prestationer kom från Keith Yandle som stod för tre assist samt Vincent Trocheck som gjorde ett mål och en assist.

Nashville Predators - Anaheim Ducks 4-2 (2-0, 1-0, 1-2)
Det var upplagt för ett klassiskt svenskmöte då Predators Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok välkomnade Ducks Rickard Rakell, Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg till "Smashville". Som förväntat fick även svenskarna ikläda sig några av huvudrollerna när matchpjäsen skulle spelas upp.
Då Nashville tog ledningen med 2-0 15.10 in på den första perioden genom Ryan Johansen, skedde det på assist från Arvidsson och Forsberg. Hemmalaget fortsatte att inneha övertaget i matchen och gled självsäkert ut på isen i den tredje perioden med ledning 3-0. Då vaknade Rickard Rakell. Med två mål, varav det ena framspelat av Silfverberg, nådde han inte bara 30-målsgränsen utan såg även till att ge Ducks en chans att utjämna. Bortalagets förhoppningar släcktes dock av Viktor Arvidsson som 18.14 in på period tre spikade igen kistan med sitt 4-2. Vem som passade? Givetvis Filip Forsberg.

Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes 2-3 (2-1, 0-1, 0-1)
Ett Carolina Hurricanes utan nyligen nedskickade Lucas Wallmark fick sig en tuff utmaning från forna storlaget Chicago Blackhawks i United Center.
Hemmalaget inledde starkast och tog ledningen via Tomas Jurco efter bara 6.02. Jacob Slavin kvitterade sedan till 1-1 efter 10.32 innan Patrick Sharp med sitt 2-1 15.06 in såg till att Blackhawks gick till pausvila i ledning. Tidigt i andra perioden, 1.06 närmare bestämt, spelade dock Elias Lindholm fram Justin Williams till 2-2 och 4.35 in på den tredje perioden var det samme Lindholm som hittade Sebastian Aho som i powerplay satte matchavgörande 3-2 för gästande Hurricanes.
Edmonton Oilers - New York Islanders 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Jordan Eberles återkomst till Edmonton blev ingen särskilt underhållande historia. Forwarden hedrades visserligen med en hyllningsvideo från tiden hos Oilers men på isen skedde inte särskilt mycket av intresse under de inledande två perioderna. I tredje perioden blev det så lite fart när Thomas Hickey efter 1.54 lyfte in en snygg backhand för gästerna. Connor McDavid ordnade sedan med kvittering med bara 1.50 kvar av slutperioden varpå övertid och straffläggning följde. I straffläggningen drog Oilers det längsta strået via mål från Eberle och McDavid och avgick med segern.

San Jose Sharks - St. Louis Blues 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Omgångens målsnålaste match hittar vi på västkusten i San Jose där matchens enda två mål dök upp i den tredje perioden. 12.12 in, i spelformen powerplay för att vara exakt, var det Dylan DeMelo och Joonas Donskoi som hjälptes åt att spela fram Mikkel Bödker som satte avgörande 1-0 för hemmalaget Sharks. Thomas Hertl satte sedan 2-0 i öppen kasse 19.45 in, framspelad av Brent Burns.
Los Angeles Kings - Washington Capitals 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Jeff Carter kom, i sin blott tolfte match för säsongen, att spela en avgörande roll då ett vilt kämpande Los Angeles Kings hemmaslog Washington Capitals och tog två viktiga poäng. Carter var inblandad i två av Kings mål då han i den första perioden gjorde sitt fjärde mål för säsongen och sedan spelade fram till Trevor Lewis' avgörande 2-1-mål 9.32 in på den andra perioden. Kyle Clifford fastställde slutresultatet till 3-1 18.42 in på den tredje perioden.