price 112917

Sedan Carey Price kom tillbaka i spel för Montreal Canadiens efter sin skada har han storspelat och lett laget till tre raka segrar. Den senaste i raden kom i natt när Price stoppade 27 skott i Canadiens 2-1-seger mot Ottawa Senators.
Price har bara släppt in två mål och gjort 100 räddningar under de tre senaste matcherna vilket förbättrat hans insläppta mål per match-snitt från 3,77 till 3,08.

Price släppte en puck mot Senators. I ett numerärt underläge i den första perioden bröt Mark Stone en Montreal-passning och hamnade fri med Price som inte hann med i sidledsförflyttningen.
Men det gjorde inte så mycket. I mittperioden kvitterade Jonathan Drouin till 1-1 på straff redan efter 2:56 och bara 2:18 senare gjorde Phillip Danault målet som skulle bli matchavgörande.
Canadiens tre raka segrar gör att de börjar få lite häng på slutspelsplatserna från Atlantic Division. Till stor del kan de tacka sin målvakt som hittat formen.

Här är summeringen från nattens matcher:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Brad Marchand var tillbaka i Boston efter sex matchers skadefrånvaro och visade direkt att han blir ett tillskott. Kanadensaren stod för två andra-assist i den första perioden när hemmalaget gick ifrån till 2-0 genom mål från Charlie McAvoy och Riley Nash.
Marchand fick se Torey Krug öka på ledningen till 3-0 en bit in i den andra perioden, men det skulle bli jämnt mot slutet ändå.
Andrej Sustr reducerade nämligen för gästerna efter 10:53 av mittperioden och i inledningen av den tredje satte Steven Stamkos ännu en puck för Tampa. Men kvitteringen uteblev efter att Tuukka Rask stängt igen mellan stolparna för Boston och därmed tog sin första seger på fyra matcher.

St. Louis Blues - Anaheim Ducks 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)
Patrik Berglund var tillbaka i spel för hemmalaget Blues och noterades för 14:28 i istid men det hjälpte in Blues till seger.
Istället var det ett skadeskjutet Ducks som tog med sig poängen. Antoine Vermette blev tvåmålsskytt och Jakob Silfverberg hade en assistpoäng på Kevin Roys mål vilket räckte gästerna som saknade sju spelare.
Kyle Brodziak snyggade visserligen till siffrorna i den tredje perioden men hans 2-3-reducering kom med 17 sekunder kvar vilket var alldeles för sent.

Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)
Nathan MacKinnon gjorde det avgörande målet och hade dessutom en assist i Avalanche förlängningsseger. MacKinnon avgjorde bara 59 sekunder in på övertiden med ett välplacerat handledsskott.
Josh Morrissey gav Jets ledningen och Alex Kerfoot kvitterade för Avalanche i den första perioden. Mittperioden blev mållös innan Bryan Little gav gästerna ledningen i öppningen av den tredje. Matchen gick till förlängning tack vare att Nikita Zadorov lyckades sätta en handledsskott förbi en chanslös Connor Hellebuyck

Så gick snacket:
"Man ser hur fokuserad han är bara genom att komma in i samma rum som honom. Han är så lugn ute på isen, det är rätt sjukt" - Jonathan Drouin om sin målvakt Carey Price.
"Hade vi haft samma inställning under hela matchen som den vi hade i den tredje perioden hade slutresultatet nog blivit annorlunda. Men vi såg ut som ett lag som var ett steg efter idag" - Steven Stamkos.