Swedish roundup Zucker Prime 37

Från nattens NHL kan vi konstatera att det tätar ihop sig ytterligare i Central Division. Mycket tack vara två hat tricks på olika håll i divisionen.
Nattens första hat trick svarade Jason Zucker för. Han ledde sitt Minnesota Wild till en 3-0-seger borta mot Tampa Bay Lightning. Zucker styrde in 1-0 för gästerna i den första perioden och följde upp med att göra 2-0 på volley och sedan 3-0 i tom kasse i den tredje.

• Jag försöker bara jobba hårt. Det är allt. Mina kedjekamrater (Ryan Donato eller Jordan Greenway samt center Eric Staal) spelar väldigt bra, och vi försöker bara vara en bra enhet, säger Zucker som gjorde sitt senaste hat trick i NHL den 9 november 2017.
    Devan Dubnyk gjorde 25 räddningar för sin nolla och Wild kunde cementera sig ytterligare på sitt wild card i Western Conference. De är fyra poäng före Colorado Avalanche, men har ett poäng upp till Dallas Stars som har första wild cardet i divisionen.

DAL-COL: Radulov slår till med sitt första hat trick

Och på tal om Dallas och Colorado. Det var i just den matchen nattens andra hat trick föll. Alexander Radulov gjorde det när Stars vann med betryggande 4-0 i American Airlines Center.
- Alltid skönt att studsa tillbaka och ha en sådan match. Man måste göra de små sakerna. Att göra mål är alltid kul, men det viktigaste är att vinna och hålla nollan för Ben Bishop, säger Radulov.
Radulov var tillbaka i laguppställningen efter att ha blivit petad av disciplinära skäl senast. Han gjorde sitt första mål efter 16:14 av den första perioden, sitt andra i mitten av andra och fastställde sedan både sitt hat trick och slutresultatet när han gjorde 4-0 i den tredje. Det var ryssens första hat trick i NHL.
- Han ger sig inte och vi förväntade oss att han skulle spela på en hög nivå i kväll, säger Dallas coach Jim Montgomery om Radulovs insats.
Tack vare de två hat tricket fortsätter dramat i Central Division ett tag till.
Här är summeringen från nattens matcher:
Boston Bruins - Florida Panthers 4-3 (0-0, 1-2, 3-1)
Bruins förlängde sin poängsvit till 18 matcher. Under matchens sista 37 sekunder förvandlade de ett 2-3-underläge till seger med 4-3. Matt Grezelcyk kvitterade i powerplay och Patrice Bergeron satte det avgörande målet, då återstod det bara sju sekunder av matchen.
Bruins har inte förlorat under ordinarie tid sedan den 19 januari. Det är tredje gången de har en lika lång poängsvit. Deras längsta i historien är över 23 matcher (1940-41).
Bergeron blev tvåmålsskytt medan kedjekamraten Brad Marchand stod för tre assist.
Även Jonathan Huberdeau blev tvåmålsskytt, men Florida föll för sjätte matchen i rad.

BOS-FLA: Bruins slår till dubbelt i slutsekunderna

Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)
Efter 16 mållösa matcher fick Phil Kessel äntligen göra mål igen. Amerikanen satte 1-0 till Penguins i den första perioden, hans första mål sedan den 30 januari, vilket visade vägen för hemmalaget i detta viktiga mötet.
Tack vare segern kunde nämligen Penguins dra ifrån Blue Jackets i Metropolitan Division. De är efter i natt fyra poäng före Columbus, och två före Carolina Hurricanes i tabellen.
Nick Bjugstad gjorde 2-0 för Penguins innan Sidney Crosby fastställde slutresultatet. Crosby förlängde därmed sin målsvit till sex matcher. Matt Murray höll nollan efter 25 räddningar.
I Blue Jackets var Sergei Bobrovsky inte ombytt. Coach John Tortorella sa att han ville vila sin målvakt och lät istället Joonas Korpisalo vakta buren med Keith Kinkaid som backup. Blue Jackets har förlorat fyra av sina sex senaste matcher.
Ottawa Senators - New York Islanders 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Islanders trippade upp på samma poäng som Washington Capitals i Metropolitan Division. Två mål i den sista perioden, genom Anthony Beauvillier och Casey Cizikas, gjorde det möjligt. Beauvillier rakade in en lös puck med 7:31 kvar att spela innan Cizikas satte sitt mål i tom kasse.
Gästerna tog ledningen i den första perioden efter två mål från Valtteri Filppula. I den andra kvitterade gästerna genom Oscar Lindberg, men kvällen slutade med Ottawas nionde förlust på de senaste tio matcherna. Anders Nilsson räddade 27 skott.
Islanders och Capitals delar ledningen i Metro på 85 poäng vardera.

DET-NYR: Lundqvist rånar Bertuzzi

Detroit Red Wings - New York Rangers 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Efter åtta raka förluster fick Red Wings vinna igen, men det krävdes straffar och ett avgörande från Andreas Athanasiou. Forwarden blev straffläggningens enda målskytt när han överlistade Henrik Lundqvist i den tredje omgången.
Athanasiou gjorde även ett mål och en assist och förtjänade dessutom matchens första stjärna.
Rangers mål gjordes av Pavel Buchnevich, som missade sitt försök i straffläggningen. Lundqvist stod för totalt 43 räddningar i sin 850:e match för Rangers. Förlusten var Rangers sjätte raka, deras längsta förlustsvit den här säsongen.
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 5-4 (2-0, 0-3, 2-1, 0-0, 1-0)
Blackhawks håller sig kvar i slutspelsracet. Segern kom efter två mål från Artem Anisimov, två assist från Patrick Kane, samt mål på samtliga straffar. Chicago är nio poäng efter Minnesota Wild som har det andra wild cardet i väst. Kanes två assist tog honom upp på fjärdeplats i Blackhawks totala poängliga genom tiderna. Kane har nu 924 poäng.
Buffalo hämtade zoo 2-0 till 2-3 under den andra perioden, men trots det kunde de inte stänga matchen. De är tio poäng efter Montreal Canadiens för en wild card-plats i Eastern Conference.
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)
Oilers radar upp segrar. I natt kom lagets fjärde raka, och de fortsätter därmed haka sig kvar i den västra slutspelskampen. Leon Draisaitl hade en assist och förlängde sin poängsvit till 12 matcher vilket är den längsta pågående i NHL just nu. Connor McDavid spelade fram till två mål och Mikko Koskinen räddade 35 poäng för hemmalaget.
Oilers ledde med 3-0 innan Canucks kom tillbaka något i matchen. Först genom Jay Beagle och sedan Alexander Edler som spelade sin 800:e NHL-match.
McDavids assist tog honom upp på 60 den här säsongen. Han har nu gjort minst så många under tre raka säsonger.

EDM-VAN: McDavids förarbete bäddar för Kassian

Arizona Coyotes - Calgary Flames 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Även Coyotes fortsätter hänga på för att ta ett wild card till slut. Nattens seger grundlades via mål från Clayton Keller och Jakob Chychrun och 30 räddningar från målvakten Darcy Kuemper. Coyotes har vunnit sju av sina åtta senare matcher och är bara tre poäng efter Minnesota som har konferensens andra wild card.
För Calgary blev förlusten kostsam, eftersom San Jose Sharks vann sin match i natt (läs här under). Flames har förlorat fyra raka matcher och är nu bara en poäng för Sharks i toppen av Pacific Division.
San Jose Sharks - Montreal Canadiens 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
San Jose tog sin tredje raka seger och fjärde på sina sex senaste. Sharks kopplade greppet redan i en första perioden och släppte det sedan inte till Montreal som åkte på en tung förlust i sitt slutspelsrace.
Marcus Sörensen stod för ett mål och en assist för Sharks. Svensken är nu uppe på 25 poäng den här säsongen. Gustav Nyquist, nyförvärvet från Detroit, satte 5-2 i öppen kasse och gjorde därmed sitt första mål sedan han anlände till San Jose.
Tomas Hertl, Joe Thornton och Timo Meier gjorde Sharks övriga mål. Sharks har 82 poäng mot Flames 83, men har en match mindre spelad. Segern var deras 40:e för säsongen, en bedrift det nått under sina 14 senaste säsonger.

SJS-MTL: Sörensen lirkar in pucken i mål

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)
Jake Allen höll sin 19:e nolla i NHL-karriären, och Blues kunde behålla sin tredjeplats i Central Division. Allen gjorde 28 räddningar för Blues som är tre poäng före Stars i divisionen.
Vladimir Tarasenko stod för ett mål och en assist. Ryssen öppnade målskyttet efter 25 sekunder i den andra perioden och spelade sedan fram Ryan O'Reilly till 3-0 med två sekunder kvar av den.
Tyler Bozak stack mellan med 3-0-målet och Ivan Barbashev fastställde slutresultatet i den tredje.
Så gick snacket:
"Det känns ganska bra. Det var inte det snyggaste målet, men jag tar det just nu"
- Phil Kessel, Penguins
"Vi vill inte vara i en svacka med två, tre veckor kvar och inte ha en bra känsla in i slutspelet. Vi vill fixa det nu"
- Mike Smith, Flames
"Jag tyckte vi spelade väldigt bra. Vi höll dem på utsidan, gjorde några bra grejer. vi lade oss inte platt efter deras tre mål utan skapade mycket efter det. Det var kul att se att vi kunde komma tillbaka"