SWprime

Det var på många sätt målvakternas natt i NHL-hockeyn. Hela fyra burväktare höll nollan och hjälpte sina lag till segrar. En av dem var Jake Allen som bidrog till att St. Louis Blues kunde vinna med 3-0 mot Colorado Avalanche och säkra sin nionde raka seger.

Allen vaktade höll sin andra nolla för säsongen efter att ha stoppat 32 skott.
- Jag försöker bara vinna matcher för det här laget. Alla spelar så bra nu, det tvingar en till att spela bra bakom dem , säger Allen.
Segern grundlades i den tredje perioden då samtliga av gästernas mål föll. Vladimir Tarasenko inledde målskyttet efter 4:01 och drygade samtidigt ut sin personliga poängsvit till elva matcher. Ryssen hittade så småningom också fram med en assist till Jaden Schwartz 3-0-kasse.

COL-STL: Sanford dubblerar Blues ledning

Efter den långa sviten har Blues nu klättrat till en tredjeplats i Central Division. De ligger två poäng före Dallas Stars.
Tyngre går det för Colorado som är 1-6-3 på sina senaste tio matcher och bara har fyra segrar på sina 23 senaste. De ligger just nu tre poäng efter Minnesota Wild för det andra wild cardet i Western Conference .
- Vi kan inte tycka synd om oss själva, vi måste blicka framåt. Det är många matcher kvar. Det här var en viktig match och det suger att förlora, säger Avs Mikko Rantanen.
Här är summeringen från nattens matcher:
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Darcy Kuemper gjorde 21 räddningar och såg till att Arizona kunde ta sin tredje seger på sina nio senaste matcher. Nollan var målvaktens andra för säsongen och 13:e i karriären.
Hemmalagets båda mål kom i inledningen av den andra perioden och prickades in av Alex Galchenyuk och Josh Archibald.
Coyotes är tre poäng bakom Minnesota för det andra wild cardet i Western Conference.
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Nattens tredje nolla stod Andrei Vasilevskiy för. Ryssen räddade 20 skott när Tampa stängde ner Canadiens och tog sin femte raka seger. Nollan var Vasilevskiys 18:e i karriären, vilket är nytt rekord för Tampa. Ett rekord han stal från Ben Bishop.
Samtliga hemmamål kom i den tredje perioden. Poängkungen Nikita Kucherov närmade sig 100 poäng med ett mål och en assist. Ryssen har nu 27 mål och 67 assist den här säsongen.
Kucherov gjorde 1-0, assisterade Yanni Gourde till 2-0 och såg sedan Tyler Johnson fixa 3-0.
Carey Price gjorde trots tre insläppta en bra match för Canadiens. Han räddade 34 skott.

TBL-MTL: Kucherov nätar i powerplay

Carolina Hurricanes - Dallas Stars 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)
Även Petr Mrazek stängde igen fullständigt i natt. Canes-målvakten räddade 33 skott när Hurricanes tig sin tredje raka seger. Laget ligger tack vare segern på andra wild card-plats i Eastern Conference. Canes har vunnit tre matcher i rad och åtta av sina senaste tio.
Målen prickades in av Justin William, Brock McGinn och Micheal Ferland
Dallas ligger på första wild card-plats i väst, men har förlorat fyra av sina senaste fem matcher.
Winnipeg Jets - Ottawa Senators 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-1)
För andra gången på en vecka lyckades Senators besegra Jets. Den här gången var det Ryan Dzingel som blev matchhjälte när han satte 3-4 efter 3:44 av förlängningsspelet. Dzingel spelades fram av Chris Tierny innan han avslutade med en iskall backhand.
Mark Stone och Matt Duchene stod vardera för ett mål och en assist och Anders Nilsson räddade 23 skott.
För Jets var det andra raka förlusten och den femte på deras senaste sju matcher. De leder däremot fortfarande Central Division.

WPG-OTT: Dzingel avgör för Senators

New York Islanders - Edmonton Oilers 5-2 (0-0, 2-1, 3-1)
58 matcher in på säsongen har NY Islanders nu lika många segrar som under fjolårets. Deras 35:e kom hemma i Barclays Center efter att Robin Lehner räddat 34 skott. Islanders kunde därmed dra ifrån i toppen av Metropolitan Division.
Hemmalaget hade ledningen med både 2-0 samt 3-1 och höll därmed gästerna Oilers på ett behagligt avstånd. Segerrycket kom i slutet av den tredje tack vare två mål på 30 sekunder av Anders Lee och Brock Nelson.
I Oilers gjorde Sam Gagner comeback i klubben. Forwarden, som värvades tidigare under dagen från Vancouver Canucks, valdes av Oilers som nummer 6 i draften 2007. Han kommer till ett lag som nu förlorat fyra raka matcher.
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 6-5 (1-1, 2-0, 2-4, 1-0)
Flyers såg ut att gå mot en säker seger hemma i Wells Fargo Center. De ledde med 5-1 efter 1:24 av den tredje perioden, men efter 60 minuter hade Red Wings kommit ikapp. Detroit gjorde tre mål på sex minuter och kvitterade när det bara återstod sju sekunder genom Anthony Mantha.
Ändå var det hemmalaget som fick sista ordet. I sudden avgjorde Travis Konecny efter 1:27 och blev samtidigt tvåmålsskytt i matchen. Segern var Flyers 11:e på de senaste 13 matcherna, men de är fortfarande sju poäng ifrån Carolina för det andra wild cardet.

Pittsburgh Penguins - Calgary Flames 4-5 (1-1, 1-4, 2-0)
Efter fyra raka förluster fick Flames vinna igen. Samtliga av lagets svenskar, Oliver Kylington, Rasmus Andersson, Elias Lindholm och Mikael Backlund, noterades för var sin assist i matchen.
Flames ledde med 5-2 inför sista perioden, men då vaknade Evgeni Malkin och via två mål från ryssen fick hemmalaget kontakt igen. Kvitteringen hängde i luften mot slutet med Mike Smith och Flames lyckades freda sitt mål. Penguins åkte på grund av förlusten under slutspelsstrecket.
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 2-5 (1-3, 1-0, 0-2)
Patrick Kane gjorde ett mål samt en assist och drygade ut sin poängsvit till 17 matcher, men Chicago föll hemma mot Columbus efter att förre Chicago-spelaren Artemi Panarin stått för två mål och en assist.
Panarin gjorde ett mål och en assist i den första perioden och blev tvåmålsskytt tidigt i den tredje när han satte 2-4 efter bara 12 sekunder. Målet innebar poäng nummer 300 i karriären för Artemi Panarin, 151 av dem kom under två säsonger med Blackhawks.

Vegas Golden Knights - Nashville Predators 5-1 (1-0, 1-0, 3-1)
Golden Knights visade styrkebesked genom att slå Predators med hela 5-1 hemma i T-Mobile Arena. Oscar Lindberg gjorde mål för andra matchen i rad och stod dessutom för en assist för hemmalaget
Hemmalaget gick ifrån till en 3-0-ledning innan Predators reducerade. Men istället för att släppa gästerna närmare satte Lindberg 4-1 innan Max Pacioretty gjorde 5-1 och blev tvåmålsskytt i matchen.
Det var första segern på fyra matcher för Vegas Golden Knights som har nio poängs marginal neråt från sin tredje plats i Pacific Division.
För Nashville vad det fjärde förlusten på de fem senaste matcherna.
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Erik Karlsson var tillbaka i Sharks efter sin skada, och det dröjde inte länge förrän backen satte avtryck. Karlsson noterades för en assist redan efter 3:45 när Timo Meier hittade rätt för 1-0 till Sharks i powerplay.
Karlsson har missat de senaste nio matcherna på grund av en ljumskskada.
Meier, Logan Couture och Joe Pavelski stod alla för varsitt mål och assist för Sharks som är 7-1-0 på sina senaste åtta matcher.
Elias Pettersson stod för en assist för Canucks när Brock Boeser kvitterade till 2-2 i den tredje perioden. Det var Boesers 100:e poäng i NHL.
Pavelski avgjorde sedan för Sharks med knappt sju minuter kvar att spela.
Loui Eriksson spelade sin 900:e NHL-match. Förutom Canucks har han också burit Dallas Stars och Boston Bruins tröja under sin långa karriär.

SJS-VAN: Karlsson hittar Meier i numerärt överläge

Los Angeles Kings - Boston Bruins 2-2 (0-1, 1-1, 1-2)
När fyra minuter återstod av matchen i Staples Center kvitterade Alex Iafallo till 2-2 för hemmalaget. Men när slutsignalen ljöd hade Charlie McAvoy och Patrice Bergeron gjort två snabba mål och fixat segern åt Boston.
Bruins kan därför stoltsera med fem raka segrar och att de nu ligger tvåa i Atlantic Division. De passerade tack vare segern Toronto Maple Leafs, men har bara ett poängs försprång.
Så gick snacket:
"Det är häftigt. Bishop är en otrolig målvakt, och jag är gaska stolt över att ha flest nollor i klubbens historia"
- Vasilevskiy om att passera Bishop i hållna nollor.
"Det är kul att vinna. Vi gillar det. Vi gör jobbet när vi måste, det här är en grupp som är villig att göra vad som krävs.
- Josh Bailey, Islanders.
"Jag tycker vi krigade hårt. Vi måste bli lite bättre fem-mot-fem. I kväll fungerade vårt powerplay. Vi spelade riktigt bra i tredje perioden"