svPrime

Tampa Bay Lightning spelade långt ifrån sin bästa hockey, men de lyckades ändå utjämna finalen i Eastern Conference mot Washington Capitals till 2-2.
Bolts vann Match 4 med 4-2 efter att laget i de två inledande perioderna kämpat med näbbar och klor för att hålla sig kvar i matchen i Capital One Arena i Washington.

Den stora matchvinnaren i Tampa Bay i var målvakten Andrei Vasilevkiy som gjorde 36 räddningar i matchen och höll emot när Capitals pressade under matchens två första perioder.
- Han var otrolig idag och vår bästa spelare, säger Hedman till NHL.com/sv om Vasilevskiy. Det var en del som ifrågasatte honom efter de två inledande matcherna men han har visat vilken fantastisk målvakt han är. Han höll oss kvar i matchen i den andra perioden då vi var ordentligt tillbakapressade. Han visade att han är en av de bästa målvakterna i ligan och varför han är nominerad till Vezina Trophy.

• Vi hade en kväll där det kändes som om vi inte alls fick till de vi ville uträtta, säger Tampa Bay Lightnings kapten Steven Stamkos. Särskilt i den andra perioden. Men "Vasy" klev verkligen fram idag och räddade oss när vi behövde det.
    Washington ledde skottstatistiken efter två perioder med 29-13 men lyckades inte med att omsätta sitt spelövertag i mål och rycka åt sig ledningen.
    Få de senaste nyheterna från Stanley Cup-slutspelet på Twitter från [@NHLsv]
    - Vi är glada över att ha vunnit matchen. Det spelar ingen roll hur det såg ut, säger Hedman. Vårt mål var att utjämna matchserien när vi kom till den här byggnaden och det har vi gjort nu.
    - Vi fick ett antal utvisningar i rad mot oss vilket sög musten ur oss, säger Steven Stamkos. Men vi spelade riktigt bra i numerärt underläge. Jag är imponerad över hur våra grabbar kom ut i den tredje perioden med inställningen att vinna perioden och matchen. Vi kunde lägga de två första perioderna bakom oss och hitta en väg att vinna
    - Vi visste att vi hade mer att ge inför den tredje perioden, säger Lightnings head coach Jon Cooper. Det var många spelare som fick mindre istid än vanligt på grund av alla utvisningar. Samtidigt fick andra spelare slita mer och var rejält trötta. När vi slutade med att ge bort pucken och slarva när vi skulle ta oss ur egen zon och istället började spela enkelt och hjälpa varandra över hela isen blev det bättre. Jag tycker vi gjorde en riktigt bra tredje period.
    Relaterat material: [Bolts utjämnade mot Caps\]
    - Vi höll oss kvar i matchen och lyckades lyfta vårt spel i den tredje perioden, säger Hedman. När vi fick ledningsmålet tycker jag att vi kontrollerade matchen bra. Det är så vi måste spela i 60 minuter nästa match. Det är klart att det hade en del chanser när de forcerade i slutet och plockade ut målvakten, men jag tycker ändå att vi hade ganska bra koll.
    Tampa Bay Lightning har så här långt i årets Stanley Cup-slutspel bara förlorat en match på bortaplan (Match3 i den första slutspelsrundan mot New Jersey Devils). När matchserien nu vänder tillbaka till Amalie Arena i Tampa siktar Lightning på att bli första lag att vinna en hemma i matchserien mot Washington.
  • Jag tror att det starka bortafacit beror på att man kanske spelar lite enklare på bortais, säger Alex Killorn som gjorde det matchvinnande 3-2-målet. Man försöker inte tvinga fram chanserna utan spelar med mer tålamod och väntar på att lägena ska dyka upp.
    - Nu när vi kommer hem och spelar inför våra fans kanske vi ska försöka ha den inställningen. Det är lättare sagt än gjort för man vill så gärna ta initiativet inför hemmapubliken men jag tror ändå att det är viktigt att vi inte jagar för mycket utan fortsätter spela enkelt, säger Killorn.
    - Vi ser fram emot att komma tillbaka hem och göra ett bättre jobb än vad vi gjorde i de två inledande matcherna, säger Hedman. Egentligen ska det inte spela någon roll om vi spelar hemma eller borta. Vi kan inte ändra på det spel som gett oss framgång under hela säsongen. Det är en bra matchserie så här långt mellan två bra lag.
    Match 5 spelas i Tampa natten mot söndag svensk tid.