bluse55

St Louis Blues var piskade att vinna nattens match mot Nashville Predators. Vid förlust skulle säsongen vara över. Men Blues greppade det halmstrå som fanns.
Lagen bytte chanser i inledningen av matchen och närmast var kanske Nashvilles svensk Viktor Arvidsson som efter fem och en halv minuts spel träffade ribban med ett rungande handledsskott. Inte långt därefter var det Blues tur att skapa ett bra läge men Vladimir Tarasenkos dubbelchans räddades av Pekka Rinne. Trots fina lägen åt båda håll i den första perioden var det en mållös historia efter 20 minuters spel. Men nollorna skulle spricka i den andra perioden.

Dmitrij Jaskin gav hemmalaget ledningen efer att Alex Pietrangelos inledande skott från blålinjen räddats av Rinne. Pucken studsade rakt ut till en fristående Jaskin som inte hade några större svårigheter att överlsita Predators finske målvakt.
"Det var en helt otrolig känsla att få se pucken gå in." sa en glad Jaskin till den samlade mediakåren efter matchen.
Ledningen höll i drygt åtta minuter innan James Neal kvitterade i spel fem mot tre. Predators höll tempo i passningarna och Blues box kom inte i närheten och efter att P.K: Subban serverat Neal med en ypperlig crosspass igenom hela Blues box var saken klar.
Men de här var Blues kväll och bara 25 sekunder in i den tredje perioden avgjordes matchen. Än en gång kom skottet från blålinjen. Colon Paraykos skott styrdes av Jaden Schwartz men Rinne räddade. Schwartz stod dock kvar och kunde lyfta in sin egen retur. Det visade sig bli matchens sista mål och Blues håller liv i matchserien, och Jaskin menar att man kan tillåta sig att njuta, åtminstone en stund:
"Vi visste vad vi behövde göra ikväll. Nu njuter vi några minuter innan vi glömmer bort allt och börjar ladda för nästa match."
Tränaren Mike Yeo var inne på samma linje:
"Det här förändrar inget. Vi har vunnit en match, nu måste vi fortsätta på samma linje." menade Yeo, som var nöjd med lagets insats. "Vi fortsatte spela vårt spel även efter att vi gjort 2-1. Vi fortsatte anfalla."
Blues vann skotten med 32-22 och stod för en gedigen laginsats., och man gjorde det utan Alexander Steen. Svensken har en "underkropps-skada" och sågs under fredagen gå på kryckor. Steen har gjort tre mål och fyra assist i årets slutspel.
Den sjätte matchen spelas klockan 21:00, svensk tid, på söndag kväll i Nashville.
St Louis spelade för livet och Nashville nådde inte riktigt sin potential under kvällen. Det menade lagets målvakt Pekka Rinne:
"De var bra ikväll. Vi spelade inte som vi ville göra och var ändå med i matchen. Vi skapade lite i slutet men utan att lyckas göra mål. Det blir en ny fight i mach sex."
Den matchen spelas klockan 21:00, svensk tid, på söndag kväll i Nashville.