andersen 12617

Toronto Maple Leafs målvakt, Frederik Andersen, har hittills en bra vecka att se tillbaka på. På onsdagskvällen, nordamerikansk tid, höll han sin andra nolla för veckan när hans Maple Leafs vann med 4-0 mot Detroit Red Wings i Joe Louis Arena.
Han följde därmed upp sin insats från i måndags när Leafs vann med samma siffror mot Calgary Flames.

• Det känns bra, det är roligt att hålla dem. Jag tycker vi gör en bra laginsats under de här två matcherna. När man spelar så här studsar puckarna din väg ibland och de här perioderna, när vi spelar bra, är roligt för hela laget, sa Andersen till Leafs TV efter matchen.
    Mot Calgary Flames motade Andersen 26 skott och mot Red Wings stod den 27-årige dansken för 22 räddningar. Segern innebar att Toronto klättrade upp på tredjeplats i Atlantic Division.
    - Killarna gjorde ett bra jobb framför mig, stod i skottlinjerna och höll puckarna ifrån mig. Det var en viktig seger eftersom Detroit försöker komma i fatt oss och nu drygade vi ut avståndet något, sa Andersen efter matchen.
    Andersen värvades till Toronto från Anaheim Ducks inför den är säsongen med förväntningarna på sig att han skulle bli den stabila förstamålvakt som Maple Leafs saknat de senaste säsongerna. Och han har levt upp till förhoppningarna. Andersen har en räddningsprocent på 92,1, ett snitt på 2,55 insläppta och totalt 21 vinster på sina 39 framträdande.
    - Jag är nöjd över var vi är och att vi jobbar mot vårt mål. Vi är ödmjuka i över hur vi tänker, vi har en lång väg kvar att vandra men det är kul att vara en del av den här processen, sa Andersen.
  • Vi gjorde några misstag i den tredje perioden och de fick några bra chanser men han gjorde några bra räddningar vilket var bra för honom. Ska man nå framgång måste målvakterna spela bra, sa Mike Babcock om Andersens insats på presskonferensen efter matchen.
    Andersen toppade sin match med att noteras för en assist när Nikita Soshnikov fastställde slutresultatet i den tredje perioden. Andersen såg att Detroit var mitt i ett byte och skickade pucken via sargen till Soshnikov som sedan avslutade distinkt intill Red Wings-målvakten, Petr Mrazeks, högra stolpe.
    - Jag försökte bara valla den till honom via sargen. Det var kul att han satte den. Man försöker alltid hjälpa försvararna med att spela upp så att de slipper få tacklingar i egen zon. Vi har jobbat mycket på det, sa Andersen om sin första assist för säsongen och sjätte totalt i sin NHL-karriär.
    Toronto Maple Leafs har en match kvar att spela innan helgens All Star-match, den spelas i natt på bortaplan mot Philadelphia Flyers. Om det blir en ny vinst och en ny nolla för Andersen då återstår att se.