Ducks_Celebrate_Game4_Win

Anaheim vann den fjärde matchen i Western Conference Finals mot Nashville och utjämnade matchserien till 2-2.
Ducks blev första lag att vinna i Bridgestone Arena under slutspelet då matchen avgjordes i övertidsspel efter att Predators utjämnat med två sena mål i den tredje perioden.

I Anaheim hade coach Randy Carlyle åter satt in Kevin Bieksa i laguppställningen efter skada. Han ersatte Shea Theodore. Dessutom hade Corey Perry flyttats tillbaka till kedjan med Ryan Getzlaf och Rickard Rakell.
I Nashville spelade P.A. Parenteau för första gången sedan match 1 mot St. Louis Blues i andra rundan. Han spelade istället för Harry Zolnierczik.
I de tre inledande matcherna i serien har Predators dominerat förstaperioderna, men i match 4 var Anaheim mycket mer alerta och lät inte hemmalaget etablera något tryck.
Istället var det Ducks som tog tag i taktpinnen och vann skotten i den första perioden med 14-2. Anaheim tog också ledningen i matchen efter 11:30.
Det var Rickard Rakell som öppnade målskyttet då han överlistade Pekka Rinne i Nashville-målet på klubbhandsksidan med ett slagskott från vänstersidan.
Predators försökte göra ett flygande byte, men fick inte ner pucken tillräckligt djupt i Ducks-zonen. Cam Fowler var alert och skickade upp en lång puck till Rakell som dröjt sig kvar vid offensiv blå. Skottet var hårt och välplacerat, men från tämligen långt avstånd och Rinne borde möjligen ha motat skottet.
Nashville Predators kom ut mer taggade i den andra perioden och skapade inledningsvis ett par fina lägen att utjämna matchen. Bland annat hade Filip Forsberg ett par chanser att näta, men John Gibson var med på noterna.
Istället kunde gästerna utöka sin ledning till 2-0 efter 10:22 i mittperioden då Nick Ritchie tryckte upp en stenhård handledare i första krysset från den högra tekningscirkeln. Ritchie använde Preds-backen Roman Josi för att maskera sitt skott.
- Vi är ett mycket jobbigare lag att möta idag, sa Anaheims coach Randy Carlyle i ett spelavbrott till NBCSN. Idag vinner vi fler närkamper och vi åker mer skridskor. Det gör skillnad. Vi måste fortsätta att jobba hårt och var smart aggressiva också resten av matchen.
Predators försökte skapa lägen för en reducering, men Ducks kontraslog smart och hade också dom lägen att göra mål. Bland annat hade Ryan Kesler en puck i stolpen med sju minuter kvar av den andra perioden.
Skotten blev 18-12 till Nashville, men Anaheim gick till pausvila inför den 3:e perioden med en 2-0-ledning.
Ducks fortsatte att spela tätt och bjöd inte på många chanser för Nashville.
Det var inte förrän Anaheim drog på sig ett par täta utvisningar som Nashville kunde skapa ordentligt tryck mot Gibson.
P.K. Subban reducerade med ett skott från blå med 6:27 kvar av den 3:e perioden. Både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson skymde Ducks-målvakten i efterdyningarna av en utvisning på Ondrej Kase då Preds bet sig fast i anfallszon.
Ducks fortsatte att spela odisciplinerat och drog på sig ytterligare två utvisningar med fyra och en halv kvar av perioden och predators fick chansen att spela fem mot tre i 1.31.
Anaheims spel i numerärt underläge fortsätter emellertid vara utmärkt och gästerna tillät inte hemmalaget ett enda skott på mål under 5-3-spelet.
Tiden började rinna ut för Predators som satsade på att plocka ut Pekka Rinne för att få till en kvittering. Då slog Filip Forsberg till och tryckte in sitt fjärde mål på fyra matcher under konferensfinalspelet mot Anaheim.
Forsberg hittade pucken i röran av spelare till vänster om Gibson och svingade två gånger innan den letade sig in mellan Gibson och stolpen då 36 sekunder återstod av perioden.
Med det blev Forsberg första Predators-spelare att göra mål i fyra slutspelsmatcher i rad.
I förlängningen hade först Rickard Rakell ett fint läge för Ducks då han lyfte returen på sitt eget avslut i stolpen.
Därefter hade Pontus Åberg en chans i öppet läge för Nashville efter det att pucken ändrat riktning på en linjeman. Avslutet touchade Gibsons axel och gick precis över det vänstra krysset.
Det avgörande målet kom efter 10:25 av förlängningen då Corey Perry skickade en puck mot mål från sargen på högersidan. Skottet styrdes på Predators back Subban förbi in bakom Pekka Rinne.
- Det var en viktig seger och vi är nöjda med hur vi spelade stora delar av matchen, säger Ducks coach Randy Carlyle. Det är alltid ebb och flod i matcherna, men vi fick till en stark inledning på matchen. Det gjorde vi verkligen. Vi hade verkligen den energi och fart vi saknade i förra mötet idag.
Matchserien flyttar nu tillbaka till Anaheim för match fem som spelas natten mot söndag svensk tid.