tukkka2

Tuukka Rask oli ohittamaton Bruinsin maalilla. Mikko Koivu ja Mikael Granlund olivat jälleen hyvässä vireessä Wildin voitto-ottelussa. Myös Islanders jatkoi vahvaa pelivirettään.

Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-0
Tuukka Rask piti Bruinsin maalin puhtaana ottelussa Canadiensia vastaan. Rask torjui 25 laukausta ja varmisti kauden kuudennen nollapelinsä. Bruinsin maalintekijöitä olivat Adam McQuaid, Zdeno Chara, David Krejci ja Frank Vatrano. Bruins nousi kuuden pisteen päähän Atlantic-divisioonan kärkijoukkue Canadiensista ja varmisteli samalla omaa pudotuspelipaikkaansa. Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosen plus-miinuslukemaksi jäi -2.

Minnesota Wild - Detroit Red Wings 6-3
Mikael Granlund ja Mikko Koivu iskivät alkutahdit, kun Wild voitti Red Wingsin. Granlund teki ottelun avausmaalin ylivoimalla Koivun syötöstä. Kolme minuuttia myöhemmin Minnesotan ylivoimapeli toimi taas, ja Nino Niederreiter iski lukemiksi 2-0. Koivu saalisti syöttöpisteen tähänkin maaliin. Toisessa erässä Red Wings nousi kahdesti maalin päähän, mutta päätöserässä Christian Folin ja Zach Parise johdattivat maaleillaan Wildin lopulliselle karkumatkalle. Parisen toinen maali syntyi ylivoimalla, joten Wild sai tällä saralla vihdoin kunnolla onnistumisia.

Nashville Predators - Dallas Stars 5-3
Suomalaismaalivahtien kohtaamisessa Predatorsin Pekka Rinteen torjuntaprosentiksi jäi 85,7 ja Starsin Kari Lehtosen 88,6. Rinne ja Predators poistuivat kaukalosta voittajina, vaikka Stars johti ottelua välillä jo 3-0. Predatorsin puolustaja Roman Josi iski kavennusmaalin toisessa erässä, ja päätöserän alussa hän viimeisteli 2-3-kavennuksen. Calle Järnkrok, Filip Forsberg ja Mike Fisher hinasivat lopulta maaleillaan Predatorsin voittoon asti. Starsin suomalaisista kenttäpelaajista Lauri Korpikoski ja Esa Lindell jäivät pisteittä. Lindellin plus-miinuslukema oli -2.
Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 2-4
Sabresin Rasmus Ristolainen ja Canucksin Markus Granlund saalistivat kumpikin yhden syöttöpisteen. Canucks ratkaisi ottelun päätöserässä, kun Alexandre Burrows ja Michael Chaput tekivät 3-2 ja 4-2-maalit.
New York Islanders - Colorado Avalanche 5-1
Islanders jatkoi vahvoja otteitaan Avalanchea vastaan pelatussa ottelussa. Isles otti yhdeksännen voittonsa 13 otteluun. Yksi joukkueen ratkaisijoista oli 3-1 ja 4-1-maalit päätöserässä tehnyt Anders Lee. Toinen pisterohmu oli Nick Leddy. Hän teki 1-1-tasoituksen ja saalisti syöttöpisteet joukkueensa toiseen sekä neljänteen maaliin. Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantasen plus-miinuslukemaksi jäi -2.
New Jersey Devils - San Jose Sharks 1-4
Ilman loukkaantunutta Joonas Donskoita pelannut Sharks päihitti Devilsin puolustaja Brent Burnsin johdolla. Burns teki toisen erän alussa 1-1-tasoituksen ja vielä samassa erässä 2-1-johtomaalin. Toinen Sharksin tehomies oli Joe Thornton, joka teki 3-1-maalin ja syötti 1-1-tasoituksen. Päätöserässä Tomas Hertl viimeisteli loppulukemat, ja Sharks katkaisi neljän ottelun tappioputkensa.