Tampa Bay Lightning voitti NHL:n toisen pudotuspelikierroksen toisessa ottelussa Boston Bruinsin maalein 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) ja tasoitti ottelusarjan voitot 1-1:een.
Tampa Bayssa pelatussa ottelussa Lightningin tehomiehenä hääri hyökkääjä Brayden Point, joka oli mukana joukkueensa jokaisessa maalissa. Point rohmusi pisteet 1+3=4. Lightningin muut maalintekijät olivat Yanni Gourde, Tyler Johnson ja Ondrej Palat (1+1).

• Meillä oli takana kirvelevä tappio ensimmäisestä kohtaamisesta. Tähän toiseen otteluun tullessa tiesimme, mitä meidän on tehtävä paremmin. Pelasimme kovemmin, Point avasi menestysreseptiä.
    Andrei Vasilevski selvisi Lightningin maalilla 18 torjunnalla. Suomalaismaalivahti Tuukka Rask pysäytti Bruinsin maalilla 27 laukausta.
    - Tiesimme, että he tulevat kovaa päälle. He hävisivät ensimmäisen kohtaamisen eivätkä varmasti antaisi meille 2-0 johtoa kahden kotiottelunsa päätteeksi. He pelasivat paremman ottelun, ja me vain väläyttelimme osaamistamme, Bruinsin puolustaja Charlie McAvoy ruoti.
    Lightningin Gourde avasi maalihanan ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun hän onnistui ylivoimalla. Tehomies Point nappasi täysosumaan syöttöpisteen. Bruins nousi puolitoista minuuttia ennen erän loppua tasoihin McAvoyn maalilla, jonka alustivat Brad Marchand ja Patrice Bergeron.
    - Avausmaalin merkitys oli valtava. Emme kuitenkaan päässeet tekemään toista heti perään, vaan vastustaja nousi tasoihin, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi.
    Toisen erän alussa Point oli pohjustamassa Tyler Johnsonin 2-1 maalia. Myös Palat nappasi syöttöpisteen. Sama ketju hääri tehokkaana myös kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun Palat teki 3-1 osuman Pointin esityön jälkeen.
    - Vastustaja oli pikkuisen meitä valmiimpi alussa ja sai paremman alun otteluun, mutta me heiluimme mukana. Emme pelanneet tarpeeksi kurinalaisesti, ja meidän täytyy kunnioittaa enemmän peliä, Marchand tuumi.
    Pointista (22 vuotta 48 päivää) tuli Lightningin historian nuorin pelaaja, joka on tehnyt pudotuspeliottelussa neljä tehopistettä. Ylipäätään neljän tai useamman tehopisteen iltaa Lightningin seurahistorian aikana pudotuspeleissä olivat ennen Pointia viettäneet vain Tyler Johnson (2016) ja Vincent Lecavalier (2011).
    Johnsoni
    lle hänen toisen erän maalinsa oli pudotuspeleissä jo uran 24. täysosuma, jolla hän nousi jakamaan Lightningin kaikkien aikojen tilaston kolmatta sijaa Lecavalierin kanssa.
    Torey Krug nosti Bruinsin toiveita 2-3 kavennuksellaan reilut neljä minuuttia ennen loppua, ja joukkue otti lopussa Raskin pois maalilta. Kuudes kenttäpelaaja ei kuitenkaan tuonut tasoitusta. Point sen sijaan kruunasi neljän tehopisteen iltansa iskemällä loppulukemat tyhjään verkkoon.
    Kiihkeässä ottelussa jaettiin 13 kahden minuutin rangaistusta, mutta ainoaksi ylivoimamaaliksi jäi Gourden avausmaali. Ahkerimmat laukojat olivat Bruinsin Bergeron ja Lightningin Johnson, jotka kumpikin kokeilivat viisi kertaa.
    - Kolmella viittä vastaan -alivoimapelimme oli epätodellista, Gourde ruoti yhtä voiton kulmakivistä.
    Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin pelataan Bostonissa.
    - Jos tämä oli heidän parastaan ja saamme pelattua parastamme, pystymme kyllä hoitamaan homman. Pystymme fiksaamaan huonot kohdat paremmiksi ja olemme valmiita kolmanteen otteluun, McAvoy lupasi.