r

Pacific kukisti Atlanticin tähdistöottelussa
Pacific-divisioona raivasi lopulta tiensä NHL:n tähdistöottelun voittajaksi. Pacific kukisti ensin Centralin 5-2 ja sitten loppuottelussa Atlanticin samoin lukemin. Loppuottelun tehomies oli Rickard Rakell pistein 2+1. Brock Boeser valittiin All-Star-ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi ensimmäisenä tulokkaana sitten vuoden 1985, jolloin Mario Lemieux sai kunnian.

Pacific-divisioona pääsi paikkaamaan viime vuoden loppuottelutappionsa, kun se kukisti turnausmuotoisena pelatun tähdistöottelun finaalissa Atlantic-divisioonan maalein 5-2.
Sunnuntaina Pacific kukisti ensin Centralin 5-2 ja Atlantic Metropolitanin 7-4. Metropolitan ei päässyt puolustamaan viime vuoden voittoaan eikä Itäisen konferenssin toinenkaan divisioona Atlantic pystynyt pitämään tähdistöottelun voittoa idässä.
Tampassa pelatussa ottelussa Pacificin tehomiehenä hääri Rickard Rakell, joka merkkautti pisteet 2+1. Rakell teki 1-0 sekä 5-2-maalit ja nappasi syötön 3-1-osumaan. Rakell teki ensimmäisen maalin jo 59 sekunnin kohdalla, eikä Pacific päästänyt vastustajaansa johtoon missään vaiheessa.

• Rakell näytti sen, miksi hän on täällä. Hänen kanssaan oli mukava pelata. Se tässä viikonlopussa onkin parasta, kun pääsee pelaamaan sellaisten puolella, joita vastaan normaalisti pelaa, Oliver Ekman-Larsson summasi.
    - Ensimmäisessä pelissä oli aika hidas tempo, mutta toisessa vauhti koveni ja jokainen halusi voittaa sen. Viikonlopun aikana yritin viettää mahdollisimman paljon aikaa muiden ruotsalaisten kanssa. Ekman-Larsson ja (John) Klingberg olivatkin samassa pukukopissa, mutta eipä täällä ollut aikaa ylimääräiseen touhuamiseen, Rakell sanoi.
    Pacificin muut usean tehopisteen pelaajat olivat Brock Boeser (1+1), Anze Kopitar (0+2), Johnny Gaudreau (1+1) ja Drew Doughty (1+1).
    - Oli hyvä, että pääsimme heti alussa kahden maalin johtoon. Jätkät laukoivat ihan kiitettävästi, Anze Kopitar sanoi.
    Tulokaskauttaan pelaava Boeser valittiin tähdistöottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän teki sunnuntaina maalin myös Centralin verkkoon.
    Atlanticin kahden tehopisteen miehet olivat Brad Marchand (0+2) ja kahdesti viimeistellyt Red Wingsin puolustaja Mike Green, joka teki 1-2 ja 2-4-kavennukset.
    Suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov jäi pisteittä, ja hänen plus-miinuslukemansa oli -3. Barkov pelasi samassa ketjussa Jack Eichelin ja Auston Matthewsin kanssa.
    - Hän pelaa fiksusti, lukee peliä hyvin ja voittaa kaksinkamppailut, Eichel luonnehti Barkovia.
    Tähdistöottelu oli railakkaan hyökkäyspelin juhlaa.
    - Kolmella kolmea vastaan oli mukava pelata, koska kentällä oli paljon tilaa ja tapahtumia riitti, Brent Burns tuumi.
    Marc-Andre Fleury torjui Pacificin maalilla kolme ja Mike Smith kuusi kertaa. Carey Price pysäytti Atlanticin maalilla kuusi laukausta. Andrei Vasilevski torjui kahdeksan kertaa.
  • Stamkos on hieno pelaaja, mutta vielä hienompi ihminen. Oli mahtavaa nähdä kuinka suosittu hän on täällä Tampassa, kaverinsa laukauksen torjunut maalivahti Smith mietiskeli.
    Voittajat saivat jaettavaksi miljoonan dollarin palkintopotin.
    - Ehkäpä keksin jotain tyttöystävälleni, Anze Kopitar mietiskeli sijoituskohdetta.
    Kutsherov johdatti loppuotteluun
    Atlantic-divisioona kuittasi viime vuoden tappionsa, kun se kukisti Metropolitan-divisioonan maalein 7-4 ja otti paikan tähdistöotteluviikonlopun huipennuksesta. Finaalivastustajaksi tuli Pacific-divisioona, joka voitti omassa ottelussaan Central-divisioonan 5-2.
    Atlanticin tehomiehiä olivat Nikita Kutsherov (3+0), Jack Eichel (1+2) ja Erik Karlsson (0+3). Aleksander Barkov komppasi kahdella syöttöpisteellään.
    [Lisää aiheesta: Pelaajien luonne näkyy hauskanpidossakin]
    Metropolitan karkasi johtoon Sidney Crosbyn maalilla, mutta Auston Matthews tasoitti. Barkov nappasi syöttöpisteen Matthewsin maaliin. Metropolitan karkasi uudestaan Claude Giroux'n ja Aleksandr Ovetshkinin täysosumilla.
    Sen jälkeen valokeilaan nousi Atlanticin Kutsherov. Hän kavensi pelin ensimmäisen erän lopussa ja teki tasoituksen toisen erän alussa. Erik Karlsson nappasi syöttöpisteen Kutsherovin molempiin maaleihin.
  • Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään johtomme. Tai sitten meidän olisi pitänyt tehdä vielä lisää maaleja. Vastustajalla muutama kaveri pelasi aika näppärästi yhteen, Giroux sanoi.
    Myös Aleksandr Ovetshkin kehaisi maanmiehensä Kutsherovin suoritusta.
    - Kutsherov oli uskomattomassa vireessä. Meidän olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Oli mukava pelata Crosbyn kanssa, Ovetshkin tuumi.
    Ensin Crosby teki maalin Ovetshkinin syötöstä, ja sitten kuvio toimi päinvastoin.
    - Hän on vaarallinen pelaaja kentällä ja oli hieno pelata tuollaisen laitahyökkääjän kanssa. Kun ei ollut tilaa laukoa itse, haimme toisiamme syötöillä. Saimme tehtyä maalitkin, Crosby niputti yhteispelin hedelmät.
    Kris Letang vei vielä kerran Metropolitanin johtoon, mutta Brayden Point, Jack Eichel ja Brad Marchand hinasivat Atlanticin karkumatkalle. Barkov syötti Eichelin täysosuman. Kutsherov viimeisteli loppulukemat Karlssonin ja Steven Stamkosin esityön jälkeen.
    Atlanticin maalilla vastuun jakoivat Carey Price (8 torjuntaa) ja Andrei Vasilevski (10 torjuntaa). Metropolitanin maalilla Henrik Lundqvist ja Braden Holtby pysäyttivät molemmat kiekon viisi kertaa.
    Metropolitanin joukkueessa oli kaksi maalivahtia, kolme puolustajaa ja kuusi hyökkääjää. Atlanticilla oli puolestaan kaksi maalivahtia, kaksi puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää.
    - Täältä kertyi hienoja muistoja, kun pääsi tapaamaan muita pelaajia, John Tavares tiivisti.
    Rinne piti maalinsa koskemattomana
    Pacific-divisioona otti paikan tähdistöotteluviikonlopun loppuottelusta kukistamalla Läntisen konferenssin divisioonien välisessä ottelussa Central-divisioonan maalein 5-2. Pacificin finaalivastustaja tuli parista Atlantic - Metropolitan.
    Central karkasi johtoon Nathan MacKinnonin maalilla ensimmäisessä erässä, mutta toisessa erässä Pacificin Drew Doughty ja James Neal hinasivat joukkueensa tasoihin ja johtoon. Connor McDavid syötti molemmat maalit.
    P.K. Subban tasoitti MacKinnonin syötöstä, mutta tasoituksen jälkeen Brock Boeser, Brent Burns ja James Neal sinetöivät loppulukemat. Pacificin tehomiehet olivat McDavid (0+4), Neal (2+0) ja Burns (1+1). Centralin divisioonan MacKinnon nappasi pisteet 1+1.
  • En tiedä, mitä tapahtui. Ehkä vastustaja liikkui nopeammin kuin me. Tässähän kävi kuin viime vuonna, Central-divisioonan hyökkääjä Tyler Seguin sanoi ja viittasi viime vuoden tappioon Pacificille.
    Pekka Rinne torjui ensimmäisen erän Centralin maalilla ja pysäytti kiekon neljä kertaa. Rinne piti maalinsa puhtaana, mutta hänen tilalleen toiseen erään vaihdettu Connor Hellebuyck joutui tyytymään torjuntaprosenttiin 62,5 torjuttuaan viidesti ja antauduttuaan kolmesti. Pacific teki kaksi viimeistä osumaansa tyhjään maaliin.
    - Vastustaja käytti hetkensä toisessa erässä. Isoin tavoite oli tietysti voittaa, Hellebuyck sanoi ja myönsi heti perään, että hyvä ilmapiiri oli hienoin asia ottelussa.
    - Ensimmäisessä erässä teimme kovasti hommia, ja minulle kertyi vain neljä tai viisi torjuntaa. Pelaaminen oli hienoa, kun vastassa oli maailman parhaita pelaajia. Olin kyllä onnekas, kun kiekko ei mennyt maaliin. Kiekko pomppasi hanskan ja olkapään yli, mutta ei mennyt sisään. Tämä on ollut hauska viikonloppu, Rinne tuumi.
    Pacificin maalilla vastuun jakoivat Marc-Andre Fleury ja Mike Smith. Kummallekin kertyi yksi takaisku ja seitsemän torjuntaa. Ahkerin laukoja oli Central-divisioonan Patrick Kane, joka testasi neljästi vastustajan maalivahdin virettä.
    - Toisessa erässä peli ratkesi, kun yritimme tasoitusta ilman maalivahtia pelaten. Vastustaja pisti varmasti kaksi kertaa kiekon maaliimme, Rinne ruoti toista erää, jossa torjuntavastuun kantoi Hellebuyck.
    Kummankin divisioonan joukkueissa oli kaksi maalivahtia, kolme puolustajaa ja kuusi hyökkääjää.
    - Parastahan tässä on ollut se, että on nähnyt muissa joukkueissa pelaavia pelaajia. Nyt oma tilanteeni tänne tullessa oli aika lailla erilainen kuin vuosi sitten, Nathan MacKinnon sanoi ja viittasi hänen seurajoukkueensa Colorado Avalanchen nousuun sarjan häntäpäästä pudotuspelitaisteluun.