GettyImages-2157766377 (1)

Neljännessä Stanley Cup -finaalissa lauantaina selkä seinää vasten pelannut Edmonton Oilers otti ensimmäisen vaaditusta neljästä peräkkäisestä voitosta ja nuiji Florida Panthersin jäänrakoon maalein 8-1. Panthers johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1.

Ottelun alussa Panthersilla oli tilaisuutensa mennä johtoon, mutta kotijoukkue Oilers iski paikoistaan tylysti, minkä jälkeen peli oli suvereenia öljymiesten näytöstä. Avauserässä Oilers sai tulosta kärkipelaajiensa takaa, kun Dylan Holloway (2+1), Mattias Janmark (1+1) ja Adam Henrique (1+0) tekivät maalit.

Toisessa erässä heräsivät viimein myös Oilersin supertähdet. Connor McDavid (1+3) ja Ryan Nugent-Hopkins (1+0) avasivat molemmat maalitilinsä finaaleissa. Edmontonin saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl (0+2) kirjautti ensimmäiset tehopisteensä, ja ylivoimapelikin tuotti viimein maalin.

– Tätä tarvitsimme. Tuntuu hyvältä, että pystymme kaatamaan Floridan ja vielä jatkamaan ottelusarjaa, McDavid myhäili.

Edmonton pystyi pommittamaan vaihtoon loistavasti ensimmäisissä kolmessa ottelussa pelanneen Floridan maalivahdin Sergei Bobrovskin, joka antautui lauantaina viidesti. Hänen tilalleen vaihdettu Anthony Stolarz sai kaivaa kiekon selkänsä takaa kolme kertaa. Stuart Skinner (97,0 %) oli sen sijaan Oilersin maalila hyvässä vireessä ja torjui 32 kertaa.

SCF, O4: Tarasenko tekee maalin ohjaamalla

Floridan hyökkääjä Matthew Tkachuk ei vierittänyt vastuuta suurinumeroisesta tappiosta maalivahdeille.

– Päästimme kahdeksan maalia, eikä niistä yksikään ollut maalivahdin vika, Tkachuk paalutti.

Oilersille ottelun alku ei ollut paras mahdollinen, sillä puolustaja Darnell Nurse komennettiin kampituksesta kahden minuutin istunnolle jo alle kahden minuutin pelin jälkeen. Florida sai koneitaan käyntiin ylivoimalla. Panthers kilautti tolppaan kahdesti, mutta Edmontonin alivoima pystyi kääntämään tilanteen vastahyökkäykseksi, kun Panthersin Carter Verhaeghe oli syöksynyt liian innokkaasti irtokiekkoon.

Öljymiesten hyökkääjä Connor Brown vei kiekon hieman maalin ohi ja sai pelattua Bobrovskin ulos tilanteesta. Brown syötti kiekon maalin edustalle, mistä Mattias Janmark laittoi kiekon verkkoon viimeisenä pelivälineen eteen pyrkineen Aleksander Barkovin kautta.

Edmonton lisäsi johtonsa kahteen maaliin vajaat viisi minuuttia Janmarkin tekemän avausmaalin jälkeen. Tällä kertaa Janmark toimitti kiekon kulmasta maalin edustalle, missä kokenut Adam Henrique kiersi Anton Lundellin ja pääsi iskemään kiekon verkkoon.

Ensimmäinen erä jatkui aaltoilevana, ja seuraavaksi otetta sai Panthers. Vierailijat saivat aikaiseksi kavennuksen Vladimir Tarasenkon ohjattua Gustav Forslingin laukauksen verkkoon. Pian Tarasenkon maalin jälkeen Floridalla oli loistava mahdollisuus myös tasoitukseen, kun Sam Bennett tarjosi ylivoimahyökkäyksessä laukaisupaikan Verhaeghelle. Skinner venyi kuitenkin torjuntaan.

Oilers lähti ensimmäiselle erätauolle kahden maalin johdossa. Holloway pääsi nokikkain Bobrovskin kanssa ja veivasi kiekon rystyltä maaliin. Selkä seinää vasten pelannut Edmonton pystyi repimään 3-1-johdon ensimmäisessä erässä ja viimeisteli tehokkaasti maalipaikoistaan.

Toisen erän alussa Oilers jatkoi vahvoja otteitaan. Oilersin supertähti Connor McDavid pääsi luistelemaan täydellä vauhdilla Panthersin alueelle ja ampui kiekon tarkasti tolpan kautta ohi Bobrovskin ja vei Edmontonin jo 4-1-johtoon.

Oilersin ja Panthersin neljännen Stanley Cup -loppuottelun huippuhetket

Vain neljä minuutta myöhemmin verkko heilui Bobrovskin takana jo viidettä kertaa. McDavid jätti kiekon Nurselle, joka pääsi laukaisupaikalle keskisektoriin ja ampui kiekon maaliin. Viides takaisku riitti maalivahdille, ja hänen tilalleen vaihdettiin Stolarz ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä.

– Oli hienoa, että hän sai onnistumisen, sillä hän on kokenut kaikenlaista, McDavid sanoi tämän vuoden ensimmäisen pudotuspelimaalinsa tehneestä Nursesta.

Toisen erän puolivälin jälkeen Bennett ja Tkachuk komennettiin yhtä aikaa jäähylle väkivaltaisuudesta torikokouksen päätteeksi. Oilers hyödynsi kahden miehen ylivoimansa. Draisaitl kilautti Stolarzin torjunnan kautta ylärimaa, ja Nugent-Hopkins kävi siivoamassa kiekon maaliin.

Nugent-Hopkinsin maalin jälkeen peli alkoi olla jo taputeltu. Päätöserässä vielä Holloway ja Ryan McLeod tekivät isäntien seitsemännen sekä kahdeksannen maalin. Floridallakin oli päätöserässä muutamia paikkoja tehdä kavennuksia, mutta Skinner esitti hyviä torjuntoja.

– Tiesimme, että jossain vaiheessa kiekot alkavat mennä sisään ja löydämme keinot tehdä maaleja. Tänään onnistuimme, ja samaan pitää pystyä taas seuraavassa pelissä, McDavid muistutti.

Lundell (0+1) kirjautti syöttöpisteen Tarasenkon maaliin. Barkov, Eetu Luostarinen ja Niko Mikkola jäivät tehopisteittä. Karavaani siirtyy seuraavaksi Floridan kotiareenalle, missä pelataan tiistaina ottelusarjan viides kamppailu. Mestaruus on tuolloin toistamiseen katkolla Panthersille.

– Jos voitamme, otamme opit talteen ja siirrymme eteenpäin. Jos häviämme, teemme tismalleen samoin. Olemme edelleen erittäin hyvässä tilanteessa. Tulimme vierasotteluihin ja otimme yhden voiton lisää. Nyt menemme kotiin hienojen faniemme eteen. He haluavat nähdä meidät, ja olemme innoissamme, että saamme pelata heidän edessään, Tkachuk sanoi.

Panthers - Oilers 4-3

Stanley Cup -finaalisarjan: Täältä löydät uusimmat uutiset ja videot Panthers - Oilers -sarjasta