Sunnuntain pudotuspelikierroksen kohokohdat

NHL:n pudotuspelit jatkuivat sunnuntaina neljällä ottelulla. New York Rangers kukisti Washington Capitalsin ja eteni ensimmäisenä joukkueena toiselle playoff-kierrokselle. Colorado Avalanche antoi kotikaukalossaan kyytiä Winnipeg Jetsille, Edmonton Oilersin maalivahti Stuart Skinner nollasi Los Angeles Kingsin ja Vancouver Canucks kiri upeaan ylityövoittoon Nashville Predatorsista.

Washington Capitals – New York Rangers 2-4, voitot 0-4

Runkosarjan ykkösjoukkue Rangers lähetti Capitalsin varhaiselle kesälomalle suoraan neljässä ottelussa. Washington ei pystynyt voittoon edes kotikentällään, ja sunnuntainen kamppailu päättyi New Yorkin hyväksi maalein 4-2.

Kaapo Kakko vei Rangersin johtoon pudotuspelikeväänsä ensimmäisellä ja playoff-uransa neljännellä maalilla. Martin Fehervary toi Capitalsin tasoihin, mutta Vincent Trocheck vei vielä ensimmäisessä erässä vieraat toistamiseen johtoon.

Lukemat tasoittuivat uudelleen, kun Hendrix Lapierre osui Capitalsille toisessa erässä. Rangers ratkaisi kamppailun ja koko ottelusarjan viimeisellä 20-minuuttisella. Maalintekijät olivat Artemi Panarin ja Jack Roslovic.

Kakon maalia lukuun ottamatta kaikki Rangersin maalit syntyivät ylivoimalla. Panarin (1+1) valittiin ottelun ykköstähdeksi. Kahteen tehopisteeseen (0+2) pääsi myös Rangersin Mika Zibanejad.

Pudotuspelien toisella kierroksella Rangers kohtaa joko Carolina Hurricanesin tai New York Islandersin.

Capitalsin ja Rangersin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 5-1, voitot 3-1

Valeri Nitshushkin nousi Avalanchen sankariksi ottelusarjan neljännessä kohtaamisessa. Hyökkääjä viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen hattutempun, ja Colorado juhli kotihallissaan leveää voittoa lukemin 5-1.

Isännät saivat vahvan panoksen myös Artturi Lehkoselta (1+1), joka on tehnyt maalin ottelusarjan jokaisessa kamppailussa.

Lehkosen viimeisteltyä ottelun avausmaalin Nate Schmidt tasoitti Jetsille. Ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa Colorado iski kolme maalia: Nitshushkin osui kahdesti (molemmat maalit syntyivät ylivoimalla) ja Cale Makar kerran.

Toisen erän jälkeen Laurent Brossoit korvasi Connor Hellebuyckin Winnipegin maalivahtina. Nitshushkin kruunasi hattutemppunsa viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin.

Mikko Rantanen sai syöttöpisteen Nitshushkinin viimeiseen osumaan, kun taas Justus Annunen toimi Avalanchen varamaalivahtina. Jetsin Rasmus Kupari ja Avalanchen Joel Kiviranta eivät olleet joukkueidensa pelaavassa kokoonpanossa.

Avalanche pääsee yrittämään ottelusarjan katkaisemista Winnipegissä tiistaina.

Avalanchen ja Jetsin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Los Angeles Kings – Edmonton Oilers 0-1, voitot 1-3

Runsasmaaliseen ottelusarjaan saatiin hieman erilainen kamppailu, ja Evan Bouchardin tekemä ylivoimamaali riitti Oilersille vierasvoittoon. Edmontonin maalivahti Stuart Skinner torjui 33 kertaa ja saavutti NHL-uransa ensimmäisen playoff-nollapelin.

Kamppailun ainoa maali syntyi toisessa erässä Kingsin Andreas Englundin istuessa kahden minuutin rangaistusta kiinnipitämisestä. Oilersin vaaralliseksi tiedetty ylivoimapeli toimi jälleen kerran, ja puolustaja Bouchardin siniviivakuti löysi tiensä Kingsin maalivahti David Rittichin selän taakse. Syöttöpisteet saivat Leon Draisaitl ja Connor McDavid.

Kings yritti tasoitusta kiivaasti, mutta Skinner piti luukut kiinni. Maalivahti oli erityisen vahva kolmannessa erässä, jossa hän torjui Los Angelesin kaikki 12 kutia. Virkaveli Rittichille ottelu oli pudotuspelikevään ensimmäinen. Hän torjui 12 laukausta.

Kings ei ole tehnyt ottelusarjassa ensimmäistäkään ylivoimamaalia, sillä Oilersin alivoimamiehistö on pitänyt maalin puhtaana jo 11 kertaa.

Ottelusarjan viides ja mahdollisesti ratkaiseva kohtaaminen on ohjelmassa keskiviikkona Edmontonissa.

Oilersin ja Kingsin playoff-sarjan neljännen ottelun huippuhetket

Nashville Predators – Vancouver Canucks 3-4 je., voitot 1-3

Predators hävisi molemmat kotiottelunsa Canucksille. Sunnuntainen tappio oli erityisen karvas, sillä kotijoukkue johti parhaimmillaan kahdella maalilla.

Hattutempun viimeistellyt Brock Boeser ponnisti Canucksin sankariksi samoin kuin jatkoaikamaalin tehnyt Elias Lindholm (1+1). Maalilla voiton sai nimiinsä 27 kertaa torjunut pudotuspelidebytantti Arturs Silovs, joka on Vancouverille näissä pudotuspeleissä jo kolmas eri maalivahti.

Boeser viimeisteli ensimmäisen maalinsa Juuse Saroksen selän taakse ennen kolmen peliminuutin täyttymistä. Nashvillen tasoitusosumasta vastasi Mark Jankowski.

Gustav Nyquist vei isännät maalin johtoon toisessa erässä, ja Filip Forsberg kasvatti etumatkan kahteen osumaan kolmannen erän alussa.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia, Predators johti 3-1. Boeser iski kuitenkin kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi vain kahdeksan sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä. Vancouver pelasi kummassakin tilanteessa ilman maalivahtia.

Jatkoaika ehti edetä vain 62 sekuntia, kun Conor Garland löysi vapaaksi unohdetun Lindholmin, joka sijoitti nappisyötöstä kiekon varmasti verkon perukoille.

Saros torjui Predatorsin maalilla 16 kertaa. Juuso Pärssinen ei ollut Nashvillen pelaavassa kokoonpanossa. Canucksilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja kotonaan tiistaina.