donskoi

Perjantain otteluissa nähtiin useita suomalaisonnistumisia. Patrik Laine iski kaksi ylivoimamaalia Wildin verkkoon. Kapteeni Mikko Koivun osuma ei siivittänyt Minnesotaa voittoon. Lisäksi Markus Granlund, Aleksander Barkov ja Joonas Donskoi avasivat kauden maalitilinsä. Aleksandr Ovetshkin nousi jatkoaikaosumallaan kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Jaromir Jagrin. Anaheim jatkoi Montrealin kurimusta.

Winnipeg Jets - Minnesota Wild 4-3
Patrik Laineen kaksi ylivoimamaalia, Blake Wheelerin uran 200. maali ja maalivahti Connor Hellebuyckin 26 torjuntaa takasivat Jetsille tuiki tärkeän 4-3-voiton Wildista. Jets siirtyi ennen ensimmäisen erän puoltaväliä 2-0-johtoon kahdella nopealla maalilla. Ensin Laine pommitti ylivoimalla, ja vajaat kaksi minuuttia Laineen osumasta Nikolaj Ehlers iski kauden kuudennen häkkinsä. Mikko Koivu toi Minnesota Wildin tasoihin toisessa erässä, ja loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Marcus Foligno vei vieraat 3-2-johtoon. Laineen illan toinen ylivoimaosuma tasoitti pelin erän viimeisellä minuutilla. Blake Wheeler niittasi kolmannessa erässä Jetsin voittomaaliksi jääneen neljännen osuman.

Florida Panthers - Pittsburgh Penguins 3-4
Panthers aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen 2-0 Jamie McGinnin ja Aleksander Barkovin osumilla. Maali oli Barkoville kauden ensimmäinen. Penguins tuli toiseen erään sisuuntuneena ja vei erän puhtaasti 3-0. Maaleista vastasivat Jevgeni Malkin, Carter Rowney ja Sidney Crosby. Kolmannessa erässä Panthersin MacKenzie Weegar tasoitti ottelun, mutta Conor Sheary iski Penguinsin voittomaalin ja loppulukemat 4-3 kolme minuuttia ennen ottelua päättymistä. Vahvaa alkukautta pelaava Olli Määttä sai syöttöpisteen Shearyn maaliin. Suomalaispuolustaja on saanut tililleen kahdeksassa ottelussa tehopisteet 2+6=8.
Detroit Red Wings - Washington Capitals 3-4 ja.
Vuorotellen ottelussa maaleja iskeneet Red Wings ja Capitals hakivat ratkaisua jatkoajalta. Sankariksi nousi uransa 20. jatkoaikamaalilla Aleksandr Ovetshkin, joka siirtyi samalla tilastokärkeen ohi Jaromir Jagrin (19 jatkoaikamaalia). Darren Helm avasi ottelun maalihanat ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Tomas Tatar iski Detroitin toisen ja kolmannen maalin. Capitalsin maaleista vastasivat kauden ensimmäisen osumansa niitanneet Andre Burakovsky (1+1) ja Jay Beagle sekä T.J. Oshie. Detroit on nyt hävinnyt kolme viimeistä otteluaan.

Buffalo Sabres - Vancouver Canucks 2-4
Canucks näytti Sabresille, kuka on isäntä jäällä. Derek Dorsett (2+1), Markus Granlund (1+1) ja Brandon Sutter (0+2) olivat Canucksin avainpelaajat. Justin Bailey avasi kotijoukkueen maalitilin heti ottelun alussa. Erän puolenvälin jälkeen Granlund tasoitti ottelun 1-1:een kauden ensimmäisellä osumallaan. Jack Eichel vei Sabresin 2-1-johtoon suomalaispuolustaja Rasmus Ristolaisen syötöstä, mutta Derek Dorsettin ja Daniel Sedinin osumat toisessa erässä käänsivät ottelun vieraille. Dorsett viimeisteli ottelun viimeisellä minuutilla voittolukemat 4-2 Canucksille illan toisella osumallaan, johon esityön teki Granlund.
New Jersey Devils - San Jose Sharks 0-3
San Jose Sharks yllätti New Jersey Devilsin ja nappasi sarjapisteet puhtaalla 3-0-vierasvoitolla. Vieraiden maaliteon aloitti ensimmäisessä erässä kauden avausmaalinsa Tomas Hertlin sekä Tim Heedin esityöstä iskenyt Melker Karlsson. Toisessa erässä Joe Pavelski siirsi vieraat 2-0-johtoon. Maaliin merkattiin syöttöpisteet Justin Braunille ja Joe Thorntonille. Reilu minuutti ennen toisen erän päättymistä suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi viimeisteli ottelun loppulukemat 3-0:aan kauden ensimmäisellä osumallaan. Martin Jones pysäytti Sharksin maalilla kaikki Devilsin 28 kutia ja pelasi ensimmäisen nollapelinsä lähes vuoteen.

Anaheim Ducks - Montreal Canadiens 6-2
Ducksin ja Canadiensin kamppailu näytti ratkeavan jo ensimmäisessä erässä, kun Ducks meni menojaan ja iski taululle 3-0-johtolukemat. Montreal nousi toisessa erässä Paul Byronin ja Brendan Gallagherin maaleilla peliin mukaan, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue karkasi vakuuttavaan 6-2-voittoon, jonka takuumiehiä olivat Derek Grant (2+0), Antoine Vermette (1+1) ja Chris Wagner (1+1). Olkapäävammasta toipuva Ducksin puolustaja Sami Vatanen ei ole vielä pelannut tällä kaudella.
Omin sanoin:
Vahvaa alkukautta pelannut New Jersey Devils joutui taipumaan kotonaan San Jose Sharksille. Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi iski ottelussa ensimmäisen maalinsa viime tammikuun 7. päivän jälkeen.
- Olihan se helpotus. En tiedä, kauanko siinä oli mennyt, mutta alkoi tuntua, että millähän voisi tehdä maalin. Oli jo tavallaan unohtunut, että miltä se tuntuu. Oli kyllä ihan mahtavaa tehdä maalim, ja toivottavasti se ketsuppipullo siitä vähän aukeaa. Toivotaan näin, helpottunut Donskoi tuumi NHL.com/FI:lle heti ottelun jälkeen.
Donskoi oli tyytyväinen siitä, että he pystyivät pelaamaan suunnitelmien mukaan ja tuloksena oli maukas vierasvoitto. Donskoin mukaan joukkue tiesi hyvin, että miten taitavaa Devils-laumaa vastaan on pelattava.
- Lähdettiin pelaamaan tylyä vieraspeliä ja yritettiin saada se niiden taito tavallaan pois pelaamalla tiiviisti puolustussuuntaan. Tiedettiin, että kun tehdään sitä hyvin, niin varmasti saadaan kiekonriistoja ja sitä kautta sitten painetta hyökkäyspäähän. Pelattiin nöyrästi, niin kuin tuommoista taitavaa joukkuetta vastaan pitää pelata, analysoi Donskoi ottelua tuoreeltaan.